arkadaşlar sizlere balık tutmaya yeni başladığım sıralarda yaşadığım bir anımı anlatıcam.yer adana seyhan nehri yıl 1992 pazar günü haftalık tatilimi balıkta geçirmeye karar verdim daha önceleri derelerde küçük balık çok tutmuştum büyük balık nedir sazan nedir balık isimleri nelerdir tam bilmiyordum sazanbir kaç defa küçük tutmuştum.neyse asıl konuya gelelim biraz hamur biraz solucan ile güneş doğmadan alaca karanlık avlağa geldim zaten şehrin içi eve uzaklığı 600-700 metre dip oltasına solucanı taktım attım hemen yan tarafımda duran taşın üstüne koydum diğer oltaya solucan takıyordumki?taşın üzerine koyduğum olta tak diye düştü suya doğru sürüklenmeye başladı hemen yakaladım ve sarmaya başladım ip yarım daire şeklinde bir sağa bir sola gigip geliyordu ben bayağı bir ağırlıkvar vardı ben acemi olduğum için var gücümnle sarıyordum sadece 6-7 metre kalmıştı balığı gördüm soyun yüzeyine çıktı kuyruğunu suya vuruyordu 3-4 metre kalmıştı sert bir şekilde kafasını çevirdi ve iğnenin yakınında bağlantı yerinden ipi kopardı gitti 3-5 dakikalık bir şok yaşadım ve hızla diğer oltayı attım taşa koydum diğerini atıyordum yine aynısı oldu bu defa çift geliyordu yanlış hatırlamıyorsam 2 kilo civarındaydı her ikiside kıyıya yakın yine kafa vurdu birisi gitti birisini güç bela aldım.kendimi kaybetmiştim okadar hızlı hareket ediyordumki oltaları araka arkaya suya attım inanın bir dakika boş bırakmadılar.ogün yaklaşık 8-10 civarı kiloluk balıkları kıyıdan kaçırdım balığı yormasını bilmiyordum. neyse güneş doğdu balıklar vurmayı kesti bende 1kilo ila 2 kilo arasında değişen 4 balık tutmuştum takımları toplayıp biraz ileri gittim kamışa yaklaşık bir lokma büyüklüğünde hamur taktım suya attım ve kamışı yosunun üzerine bıraktım 10-15 metre ilerde dip oltasına bir iğneye 4-5 solucan birden taktım ve attım o arada kamışa baktım mantarı göremedim kamışa yaklaşmaya başladım kamış yavaş yavaş suya doğru sürükleniyordu koşmaya başadımama yetişemedim sanki roketlenmiş gibi birden gitti yüzme bilmediğim için suya giremedim kıyıdan 200-300 metre takip ettim nehir çok büyük almama imkan yok vazgeçtim geri döndüm dip oltasına baktım oda yerinde yok son anda gördüm suya kadar götürmüş balık dizlerime kadar suya girerek oltayı yakaladım ve var gücümle asılmaya başladım ozaman ip kalınlığı nedir bilmiyordum ama ip kalındı ben asılıyorum balık asılıyor inanın ipi koluma doladım gücüm yetmiyecek derece geldi o arada balığı okadar zorlamışım demekki balık 20-25 metrelik mesafede suyun yüzeyine çıktı kuyruğunu suya vurunca korktuğumu söyleyebilirim öyle balık görmemiştim oda biraz daha zorlayınca ipi kopardı işte ogünü hiç unutamam ve ogün bugündür bütün tatillerimin 100-90 nını balıkta geçiriyorum en güzel hiç unutamadığım balık avım buydu
Adanada bunların olmas ıbeni çok şaşırttı.Millet küspeyle balığ ı kuruttu ama arada süper balıklar çıkabiliyor.O yıllarda hayırdır Adanada ne işiniz vardı ?
ben adanalıyım 2002 yılında konya,ya taşındım seyhanda oturuyordum.ayrıca adanadaki balık tutkunları bilmeleri lazım seyhan nehrinde sazan,yayın,gümüş,şiraz,yılan balığı,levrek bulunurdu ama şimdi okadar balık çıkmıyor.bir ara suyu kesmişlerdi 100-70 telef oldu balıkların