Herkese bol selamlar. Cumartesi gecesi bir balık tutma hevesi ile Ankaradan 23.30 da attım kendimi İstanbula. Malum o gece Servet (Zizim) ve kurtuluş kardeşimle balık avı niyetim vardı fakat geç geldim. Neyse attım kendimi Emirgan sahile, sabaha kadar tık yok. Derken bir yağmur oltayı bile toplayamadan arabaya bindim fakat heryerim ıslandı. Sabah biraz istavrit yaptı fakat içimi yakan olaya geleyim. İstavriti çekerken oltam bir anda ağırlaştı, biraz anormal bi ağırlaşma idi. kıyıya yaklaştı ve ne göreyim 30 cm üzeri şıkır şıkır bir lüfer heyecan yapıp oltaya asılmamla hayvan kopardı gitti kösteği gecenin en hüzünlü anı idi ve hala düşünüyorum. sonra rapala felan takıldım ama malum. kaçtı bi kereeee herkese rastgele heyecan yapmayalım
Lüfer başlıyor desene, güzel haber. Hem de Emirgan'da. Ramazan da geldi artık, bundan sonra sahuru balık avında geçirmek isteyen gececilerden bol bol lüfer raporu gelir. Merak etme, sen de o kaçırdığından daha iyilerini tutarsın nasılsa. Hem de daha büyüklerini inşallah.
30 Ağustos akşamı Yeşilköyde ben de lüfer olabileceğine dair işaretler gördüm. Mendireğin arkasına sığ suya istavrit tirsi ve hamsi karışık olarak girmişti büyük ihtimalle çinekop balığı içeri basmıştır. Normalde o balıklar burundan içeri girmezler. Havaların az daha soğumasıyla ortalık şenleneceğe benziyor.
Balığı kaçırdığın için ne kadar kederlendiğini tahmin ediyorum.Çünkü cumartesi günü ben de ilk defa lüfer avına gittim ve lüferin yakalandığını gördüğümde acele etttim ve balığı tam kıyıya alırken kaşıktan kurtuldu.Tabi kurtulmasında acele etmenin yanında tecrübesizlik de vardı.Ama beni üzen o balığı çıkarsaydım yanımdakilerden büyüğünü tutacaktım.Balık en az 1 kilo vardı. Hafta sonu bidaha gelsin bakayım göreyim ben onu.
Bana bi kere unkapanında oldu.Ama ben balıgı görmedim zaten asılmasıyla koparması bir oldu.Buna şahit olanlar baya bir deneme yaptılar zokayla ama vuruş alan olmadı.
niye bu tarafda yok lüfer trabzon sahilde neden yok bu balık...geçen hafta bi belirdi dedik tamam bu yıl iyi olacak dedik amam bu ararlar hiç bişey yok..umut ışığıda yok