geçen hafta sonu turna avına gitmiştim,kaşıkla atçek yaparken daha ilk vurmada kamışın ucunu kıran turna öyle kuvvetliydi ki kayanın üzerinden beni suya düşürmesine ramak kaldı,sonra sağa sola yukarı aşağı misina gezerken makinayı saramadım çünkü ağırlık çok fazlaydı birden dibe doğru asılmaya başladı misina öyle gerildiki rüzgardan tınnnnnnnnnnnn diye bir ses çıkarmaya başladı sonunda çat diye birses 0,35 mm misina koptu.Her nekadar kendisini göremesemde karşılaştığım enbüyük turna olduğuna eminim.Yayın olma ihtimali yok çünkü bölgede yayın yok.Bence 5-6 kg ve 80-90 cm arası bir turnaydı sanırım.
bi dahaki sefere inşallah daha büyüğünü YAKALARSINIZ o heycana yakalamasanızda değer ama öyle bi balığı kaçırmak bile bi zevk olsa gerek
valla o an bırakın kalamayı basacak yeri şaşırdım balık oltamda yaklaşık 3-5 dakika kaldı müthiş heyecanlı bir durumdu en güzeli beni suya doğru çekmesi oldu artık 0,50 mm misina kullanıyorum ama iş işten geçti galiba
Doğrusu o heyesanı aşamak isterdim inşallah daha büyüklerini yakalarsınız ve daha kalın bir misinayla ava çıkın bence.