dün akşam çok sevdiğim abim yıldırayla karareise gittik. tutulacak balık %99 belliydi kaçkın lidaki.öğlen saatleri çook zayıp yok denecek kadar azdı.akşam suyu 17.30 civarlarında iyice kıyılayan kaçkınlar havanın iyice kararmasıyla nazlanmaya kıyıdan uzaklaşmaya başladırlar.ama o arada tabiri caizse attığınızı yakalıyorsunuz. hava karardı ve balık nazlanıp açmaya başladı.toplandık ve evin yolunu tuttuk..yem mamun sülünez ve sübye kullandık.akşam en ideali sübye sert olduğu için balık alamıyor.ufacık bir parçayla 3 5 tane yakalamak mümkün. kullandığımız oltaya gelince el kasnağı tek iğne ortalama akıntıya havaya göre 20 gr kurşun.15 20 metre at çek.bunları denizlerden elimizden geldiğince temizlemek lazım..gerçi tutmakla bitecek gibi deil ama...yakalamakta fayda olduğuna inanıyorum. sizce?
Tebrikler. Güzel bir av gerçekleştirmişsiniz. Balığın yapma saati belli olmuyor galiba. Kimi zaman sabah yapıyormuş kimi zaman akşam. Denk gelebilene.
tebrikler bol balık almışsınızda bunlar çiftlik balığımı ve neden bunları denizden temizlemek lazım demişsiniz eli boş dönmekten iyidir
tam bir bilgim yok ama bana göre denizdeki diğer aynı familyadan olan balıklara belki genetik bir bozukluk bulaştırabilir gibi geliyor... aynı boy balıklar aliağada ve nemrut körfezindede var..geçen sene bu kaçkınların aliağada kiloluklarınıda çok tuttum..bunlar ürüyormu yumurtaları döllüyormu yada yumurta bırakıyormu bilmiyorum... öyle bir sıkıntıya karşı ekolojik dengenin bozulmaması açısından o şekilde bir yorum yazdım. bana göre denizlerimizde olmaması gereken canlılar..limit falan dinlemeden yakalamak lazım bunları...bu benim görüşüm.ancak bir zararı yoksa dursunlar yakalaması zevkli oluyor
çipura üretiminde ağırlıklı olarak doğadan(dalyan-lagün) tutulan yavrular kullanılır,kuluçkahanelerde de yine doğadan tutulan damızlıklar yumurtlatılarak yavru elde edilir. Buradan yola çıkarak,doğal yada çiftlik çipuralarının aynı balık olduğunu görürüz. Balıklarda gördüğümüz farklılıklar,beslenme ve barınma şartlarının farkından dolayıdır. Bu kaçkın adıyla anılan çipuralar biraz rahat bırakılıp,eniği enceği ayıklanmasa,balık popülasyonumuza olumlu katkılar verebilir.Çok değil 30 yıl önce ege kıyılarının her yerinde bolca görülmekte idiler,tekrar yayılabilirler .
Fatih abi bu sene çok çiftlik patladı buralarda. Kaçan balıklar çok kıyıladığı için amatör balıkçının ve küçük balıkçıların yüzünü güldürdü. Populasyona olumlu katkılar sağlayacağı kesin çünkü balıklar alyanak olmaya başlamış. Bir açıklamaya göre Levrek havuzu da patlamış fakat Levrekler çabuk strese girip ölüyorlarmış. Çupra Kipa da 9 TL ye kadar düştü hihi Benim skor daha sıfır. Hafta sonu bir deneyelim bakalım diyoruz.
Fatih Abi bu nazik yorumun için teşekkür ederim. Derinsu kardeşimin kötü niyetli biri olmadığını hissetsem bile "limit falan dinlemeden yakalamak lazım bunları..." düşüncesi beni bir hayli öfkelendirmişti. Yorumuna tamamen katılıyorum.
kaçkınların denize zararlı olduğunu düşündüğüm için o şekilde yazdım.bunda kızacak bir şey yok.zararı yok diyorsanız sirkülere uyacağız.