selam arkadaşlar. bir sorum olucak. ankara mavi göle yakın oturuyorum. (eski bayındır) aradabir yakın olduğundan balığa oraya gitmeyi düşünüyorum. duyduğum kadarıyla gölde sudak ve kadife varmış. tamam sudak için at-çek yaparım. fakat kadifeyi nasıl avlayabilirim. nasıl bir olta takımıyla ve nasıl bir yemle avlanılır. bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum. ilginize şimdiden teşekkür ederim.
Bizim Eskişehir'de çatören barajında kadife avlanılır.Kadife avında sazan avında kullandığın 3 iğneli çapari ile dipten veya kamış ve mantarlı olta kullanabilirsin.Mantarlı kullandığında da iğnenin dibe oturmasına dikkat et mantarı tamamen yatır.Yem olarak kadifenin en çok sevdiği yem toprak solucanı olmakla birlikte yemde secici değildir.Mısır veya hamura da gelir.Yinede kadifeyi hedeflediyen solucan mutlaka bulundurman da fayda var.Hayırlı avlar.
Güven abi bende oralı sayılırım Sudak işi biraz zor abi, bugünlerde çok nazlanıyor diyebiliriz. Daha doğrusu şansa kalmış bir iş. Kadife içinde 3 iğneli dip oltasına solucan. Fakat çok aşırı otlu bölgelere atmayın derim. Çünkü balık solucanı, solucanda balığı bekleyip duruyor akşama kadar, sizde eve boş dönmüş oluyorsunuz bu durumda. Bu arada arka taraftaki (kutludüğün yolu) kapıyı kullanıp aracınızı dışarı park ettikten sonra ilk koydan oltanızı sallayabilirsiniz. Saygılar kendinize iyi bakın.
Bu arada Tırıvırı kullananlarıda güvenlikçi arkadaşlara özellikle şikayet etmeyi unutmayın. (Görevleri göle sahip çıkmak.) Ne kadar çok şikayet o kadar çok sonuç getiriyor
arkadaşlar teşekkürler. tanju kardeşim sana ayrıca teşekkürler. kadifeyi daha önce hiç denemedim. bakalım ne olucak. ben sitelerde oturuyorum. yakın olduğu için orayı tercih ettim ve biraz olsun tatmin olayım dedim.
tırıvırı illetini kullananları herkesin uyarmasını , uyarılara uymuyorsa jandarma veya yetkililere bildirmesini herkesten çok ben isterim.
Rica ederim Güven abi İnşallah bereketli bir av yaparsın. Bu arada sakına Tırıvırı için yazdıklarımı yanlış anlamayasın. Bunu yazmamdaki sebep, Mavi gölde avlanan arkadaşlara bunun zararlarını anlata anlata bitiremiyoruz da ondandır. Tırıvırı atan arkadaşları görevli ağabeylerimize şikayet ettiğimizde de ilk zamanlarda, olsun ne var bunda balık yakalamak serbest bilader diyorlardı Özellikle sirküleri çoğaltıp dağıtma gereksinimi duymuştuk bu hususta. Sağolsunlar şuanda üzerine düşmeye çalışıyorlar bu konunun Saygılar abi Rastgele...