Kadife balığı !!! ?

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında Crazy_Fish tarafından paylaşıldı.

1. Arkadaşlar öncelikle merhaba ben Adanada ki Seyhan gölünde balıkdaiken arkadaşım kadife adında bir balık tuttu ordakiler adının kadife olduğunu söylediler internetten baktımda yeşil sazanda deniliyor bir bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.

Saygi ve sevgilerle ...

2. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    4-6 numara iğne bir bedene üç adet köstek boyu 25-30cm solucanla yemle şafak vakti oltanı otsuz yerlere indir balık vurduğunda tasmalamak için hazır bekle

3. Hayır ben tutmak için bilgi istemedim balık hakkında bilgi istedim eti güzelmidir nasıl bir balıktır.Ne yer ne içer tuttuğumuz el kadar alkadaşım bide el kadar levrek tuttu ikisinide akvaryuma koydu.

4. rifatyontar

rifatyontar

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    tatlı su kefali 2,5 kilo
    Son düzenleme: 5 Kasım 2008
  5. Çok teşekkür ederim yiyince göreceğiz güzelmi :D:D:D bu balık israil sazanı olabilir mi?

6. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Bu balığı meze olarak çok yedim (içkisiz tabi :) )ve gerçekten çok mükemmel bir lezzeti var.

7. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    istersen her iki mesajınıda bir oku tadını sormamışsın resmen balık hakkında bilgi istemişsin hem birkere tad olayıona gelecek olursak görecelidir her insanın damak tadı bir olmaz çok merak ediyorsan yersin bir tane görürsün tadını sana afiyet olsun ;)
    birde şunu belirteyim forumun arama motoruna kadife yazdığın zaman kadifenin tadıyla ilgili bir çok konu ekranına geliyor yeni konu açıncayakadar eski konularda arasan daha fazla bilgiye ulaşırdın;) ;)
    el kadar olanlarınıda geri salın:mad:

8. O bize kalmış bir şey istersek salarız bu konuda sizin düşncelerinizi sorma gereksiniminde bulunmadım.Bu arada afiyet tek bana olmasın hepimize olsun inşallah hepimiz yeriz.

9. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Olmadı Emrah olmadı.Sen her zaman terbiyeli çizginle tüm yaşıtlarına örnek oldun.Ama sana doğruyu öğütleyen ve 34 yaşında ben abi diye hitap ettiğim Aytekin abine ister salarım ister salmam sana mı soracağım gibisinden verdiğin bu cevap ne sana ne sitemize yakışmış.Haleti ruhiyenin bu mesajı yazdığın zaman çok kötü olduğunu umarak acilen Aytekin abinden ve sitedeki büyüklerinden özür dileyip bir daha bu gibi sözleri ağzına almayacağını ifade etmen gerekiyor.Eğer bunu yapmaz isen yükseklerde olan değerini bu sitede sıfırın altına indirmiş olacaksın.Ve bende özür dileyeceğine olan inancımı ifade ediyor cevabını bekliyorum.(Sakın mazeret ileri sürme)

10. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    özür dilerim güzel çocuğum haddim olmadan beni ilgilendirmeyen konularda sizlere öğüt vermeye çalıştım inan çok üzgünüm:(
    bu arada çocuğum dediğim için lütfen bana kızma çünki benim senden büyük oğlum var;)

11. Bak Emrecim..

Seni kaç kez uyardığımı ve tebliğler konusunda dikkatli olmanı,Senden yaşça büyük abilerine saygılı olmanı özelden ve mesaj ile kaç kez uyardığımı hatırlamıyorum..
    Ama sen inatla Tebliğlere karşı gelip efelik yapıyorsun..
    tebliğler 12. madde çizelge 5 derki:
    Kadife Balığı en küçük 26cm boy ve 10 adet avlanmasına müsade vedilen bir balıktır..Ama sen ben tebliğ dinlemem diyorsun..hemde ben seni defalarca uyarmış iken..

Son düzenleme: 6 Kasım 2008
  12. Özür dilerim

Öncelikle özür dilerim.Ben 2/2 tebliğlerini okumamıştım ve sizin dediğinizi anlamamıştım hani geri sal dediniz ya bende yani 26 cm den aşağı tutamazsınız derken 26 cm den küçük yasak değilde 26 cmden küçük oltaya gelmezler yalan söylediğimi söylüyorunuz sanmıştım ve bunların hepsi bir yanlış anlamadan çıktı tekrar özür dilerim.

13. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    özrün kabul edilmiştir güzel kardeşim kurallara uygun güzel avlar diliyorum:)

14. Çok teşekkür ederim.

15. Emre kardeşim.
    Özürünü Aytekin abin kabul etmiş..Bunun dışında konuyu inceleyip hatalı noktaların farkına varman bizleri sevindirdi..Bizler burada paylaşımlarımızı sunarken karşılıklı sevgiyi ve saygıyıda hep göz önünde tutarız..Bu saygı ve sevgi forum gereğinden ziyade bizim geleneklerimizden gelen bir olgudur..Bu nedenle hatanı anlayabildiğin ve özür dilemen büyük ve alkışa değer bir davranış..Senin iyi ve büyüklerine saygılı biri olduğuna eminim.Güzel paylaşımlarının devamı dileklerimle:)

16. Tank youuuuuu... :D :D

17. uzakkisla

uzakkisla

Favori Kamış:
    OLTA
    En İyi Avı:
    1.400 GR YAYIN ORMANLI ÇATALCA
    Evet kadife bir sazan türüdür dipte yaşar bir dip balığıdır İstanbulda terkosta çok ça vardır dip balığı olma hasebiyle biraz çamur kokar ama çok etli çokta tipli bir balıktır boyu çok uzun olmamakla birlikte genellikle aynı boylarda olanları yakalarsınız. İki değişik rengi vardır bir koyu kahve ve sarı renkte olanı vardır. Ama çok Tipli bir balıktır. Solcanla yakalanabilir sağlam vurur oltaya cüssesine göre çok ağırdır.

18. serhatyuksel20

serhatyuksel20 serhat yuksel

sevgili kardeş kadıfe balıgı sazan gillerden bır turdur bol kılçıklı doğrusun ben ce fazla makmul degıldır ayrıca ticarı değerı yoktur.

19. tuncaydemirhan

tuncaydemirhan TUNCAY DEMİRHAN

Favori Kamış:
    EL OLTASI
    En İyi Avı:
    98 CM 6,5 kg TURNA - 3.5 KG ÇİPURA - 2.5 KG SARGOZ

slm kardeş bunlarda benim zamanında yakaladıklarım en büyüğü 900 gr geldi.avı çok zevkli etide bi okadar lezzetlidir.derisindeki kaygan sıvıyı pullarıyla bereber iyice kazıdıktan sonra yağda mısır unuyla kızartıp (katı yağ kullan tereyağ-margarin gibi) uzerine sarımsak sosu sürcen yanınada bi çoban salata üüüüüüüüüüüüüffff bak canım çekti yaa neyse saygılar kolay gelsin

20. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    kaya balığı (1.5 gram) :)
    Eski bir konu ama, aradığın bilgi aslında forumda vardı.
    Kadife balığı hakkında bilgi için aşağıdaki konuya bakabilirsin. Fotografa tıklaman yeterlidir.