Kadife balığının pişirilmesi ve tadı konusunda bilgisi olan arkadaşlar tecrübelerinizden yararlanabilirmiyiz?
bence kadife gayet lezzetli bir balık pişirilmesi bol kızgın yağda üzeri turunculaşıncaya kadar kızrtılıp bol limon yanına da güzel bir salata offf offf yemede yanında yat
yanlız üzerinde garip bir sıvı bulunuyor,sanırım bu sıvı balığı dış etkenlerden koruyor ama ilk ele alındığında yapışkan olması biraz çekincelere sebep oluyor.
evet sümüksü mukoz bir sıvı bulunur tulum çıkarabilirsen iyi olur çıkaramazsan güzelce kazıı pullarını
mustafa abi ben çocukluğumda çok kadife yakaladım eymir gölünde sen şimdi kadife deyince bi tuhaf oldum o günler aklıma geldi valla mehmet kardeşimin dediği gibi pişirebilirsin ben de eskiden öyle yapıyordum gayet güzel oluyor. sana şimdiden afiyet olsun
hocam,kadife balığı tatlısu balıklarının içinde en yağlı olanlarından biri.dolayısı ile balığı kızartıp ağırlaştırmanın hiç alemi yok bence.üşenmeyecen pullarını kazıyacan sonra yatıracan mangalın üstüne.budur.afiyet olsun.
Ben kadife balığını Çatören barajında çok yakaladım irilerinin avlaması zevkli ben hep tavada kızarttım çok lezzetli oldu fakat benim avım her zaman Temmuz ayında idi belki o zaman daha yağlanmamış olabilir bir daha avlarsam ızgara yapıcam birde onu deneyelim bakalım.
kadife aynen kadife gibi eti hem kızartmaya hem de ızgaraya çok güzel uyar. çok lezzetli bir balıktır. 1kg ve üzerindekiler sebzeli de yapılabilir. ancak en güzel ızgara
ben şöle yapıyorum.derisini soyup balığı mısır ununa basıyorum.sonra kızgın yağda pişiriyorum.çıtır çıtır oluyo valla mükemmel