Herkese Selamlar Hepinize Rast Gelsin ! Dün sabah yine balık tutkum harekete geçti ve beni rahat bırakmadı bende topladım çantayı , takımı Kadıköy iskelesinde aldım soluğu Fikrim aynı nede olsa evime yakın onunda vermiş olduğu rahatlıkda var. Önce bir keşif yaptım ne var ne yok diye zargana ,lüfer ,çinekop yakalamak her zaman ilk tercihimdir ama her zamanki gibi sarıkulak kefaller Kadıköy iskelesinde en çok çıkan favori balık durumda en çok avlanan ve olan balık , en sevdiği yemde ekmek ve kaya kurdu ben kıbrıs sarmasına ekmek takıp çıkartmakla uğraşmayı sevmediğimden kaya kurdu ile avlanmak tercihimdir. Kefal yakalama tekniğim ise 45-65 gr arasında zargana topu yada şamandıraya 0.16 mm misinaya 50-60 cm bedene bağlanmış hırsızlı 2 adet iğneye takılmış kaya kurdu. Ayrıca bu aralar el oltası ile tek sinek iğneyle gümüş ve istavrit yakalamanızda mümkün oda ayrı bir zevk özellikle zargana ve lüfer için yem yapmak için birebir diyebilirim.Ağırlık kullanmanızada gerek yok kıyılar gümüş kaynıyor misina ve ucuna bağlı tek bir sinek iğneye bağlanmış kurt,ekmek,midye,karides vs yeterli yemin ağırlığından zaten aşağıya iniyor balığıda yemi alırken görebiliyorsunuz tabi hava güneşli ve rüzgar yoksa Bu yakaladığım kefal familyasının en büyük olanıydı Bu da ikinci büyükle olan resim Bunlarda diğer sarıkulak kefal familyası Aslında yakalaması oldukça zevkli bir balık sarıkulak kefaller ,belki yemek için çok tercik edilemeyebilirler ama yakalaması on numara diyebilirim,yiyenlerde tadından oldukça memnun onuda yazmakta fayda var Kefalin bu türüde diğerleri gibi sürü halinde geziyorlar ve suyun üzerinde avlanıyorlar atılmış olan ekmek parçalarına sürü halinde saldırıyorlar ,Yani balığı çok rahat sizin yeminizi alırken görebiliyorsunuz tabi bu duruma alışık olmak iyi takip yapmak birazda keskin avcı gözleriniz varsa Kefaller balık türleri arasında en uyanık olanlardandır diyebiliriz, sazan gibi her yeme atlamıyorlar önce kalite kontrol yapıyorlar ve yemi emip dağıtmaya çalışıyorlar yem çalmakta ustalar diyebilirim yemi çabuk kusuyorlar emin olmadan çekmemek gerekiyor yemi iyice ağzına alsa bile tekrar bırakması mümkün oluyor,Eğer yakalandıysa zaten çırpınma refleksi veriyor balık çok acele etmeden yavaşda olmamak kaydı ile çekmekte fayda var çekme sırasındada kurtulan çok oluyor .Balığı sudan dışarı alırkende tek bir hareketle hızlı almak gerekiyor alıyım derken düşürende çok oluyor bunada dikkat etmekte fayda var diye yazıyorum. Amatör bir kıyı balıkçısı olaraktan belki bir faydası olur diye elimden geldiği kadar anlatmaya çalıştım umarım bu işe başlamak isteyen hevesli arkadaş ve kardeşlerimize ufakda olsa bir faydamız olur.... Buraya kadar herşey güzelde biraz sıkıldığım bir noktayıda paylaşmadan geçemeyeceğim.Şimdi bizim insanımız balık yakalamasına çok meraklı çokda seviyorlar gayet güzel ama balık yakalayanlara nasıl davranacaklarını malesef bilmiyorlar Tabi konuşup bu heyecanı paylaşıp öğrenmek istemeleri bilgi almaya çalışmalrı çok iyide gereksiz soruları ve bilen bilmeyeninde akıl vermeleride olmasa , Birde şöyle yapsan daha iyi olmaz mı gibi akıl vermeye çalışmasalar mantıklı ve düzgün sorular sorsalar çok daha iyi ve faydalı olucak diye düşünüyorum. Mesela balığı burdan mı tuttunuz ? Yok otobüs durağından geçerken aldık Buna benzer bir çok soru gerisini siz düşünün bilenler bilirler Sürçü lisan eylediysem affedin , Herkese hayırlı avlar dilerim
Balıklar çok güzel görünüyor ama tadını bilmiyorum hiç kefal yemedim nasip olmadı .İnşallah daha büyüklerini tutarsın.
Evet sorular bazen enterasan geliyor dediğin gibi takılmamak lazım susmak lazım bazılarına öyle kurtarırsın yoksa ardı arkası kesilmez soruların tebrikler afiyet olsun
Sabah sabah iyi bulmuşsunuz kaya kurdunu Bir de palamut bağırsağı dolayıp avlanmayı deneyin derim, daha fazla randıman alırsınız...
Vedat amca gecen gordum ben adam bi kasa palamut sakatati ile tutuyordu ama hijen yerlerde tabi sinek sarmis adami zaten koku filan ighhh
Tebrik ederim Kerem.. kefali yakalaması çok keyiflidir, dediğin gibi kurnaz bi balık, hemen işkillenir.. iri kefali ise kıyıya çekmesi süper zevklidir, malum güçlü hayvan.. temiz ve güvenilir bir yerden tutulmuşsa eti de lezzetlidir, özellikle de pilakisi.. ben günümüzde istanbuldan çıkan kefalleri tüketmeye cesaret edemiyorum ama marmara adasından tuttuklarımı afiyetle yerim çünkü orada denize kanalizasyon akmaz, kanalın ortasında bir ada, su tertemizdir..