Evet gelelim konumuza,abilerim ve kardeşlerim birkaç yerden aldığım habere göre kadıköy moda sahilinden güzel istavrit çıkıyomuş.buna istinaden birkaç sorum olacak? 1-) gidip deneyen sonuç alan veya alamayan varmı? 2-) eğer balık yapıyorsa günün her saati av verirmi yoksa sadece güneş batımındamı av veriyo. 3-) kurşunumuz düşer düşmez boşluğu alıp aksiyonmu veriyoruz yoksa boğaz gibi biraz dibe oturmasınımı bekliyoruz? 4-) eğer sardalya varsa bilindiği üzre yüzeydenmi alıyoruz? 5-) hangi renk floş ve iğne kullanıyoruz köstek 0.10 beden 0.20 yetermi? 6-) 25-35 gr kurşun uzağa atılmaz pek ama, atışlarımızı maksimum uzaklığıma ulaştırmamız lazım. önemli cevaplarınız için tüm abilerim ve kardeşlerime şimdiden teşekkürü borç bilirim reeling
cevap var modayı bilmiyorum emirganda bugun cok guzel istavrit cıktı en az yakalayan 5 kilo civarında yakaladı kursun duruma gore 75 100 125 kullanıldı 50 60 metre uzaga fırlatıldı kursun dustugunde makina acıkken misinayı elinle hafifhafif salıyorsun balıgı aldıgın yerde makinayı kapatıp hafif hafif sarıyorsun sistem bu
sağol levent abi raporun için.emirgan bana çok uzak kalıyo.anadolu yakasında ataşehirde oturuyorum yol giderken sorun değilde dönüşte yorgun yorgun hiç gelesim kalmıyor o yüzden kadıköyü merak ettim.en son emirgana gittiğimde 2 çinekop tutup gelmiştim. birde sanırım atış konusunda pek iyi değilim. mesela dün vaniköy parkındaydım. çaparimi rahatça kullanıyordum geniş alanım vardı ve 115 gramla 70 mt üstü atışlar yapıyordum.emirganda kaldırım biraz dar olduğu için rahat atış yapamıyorum yada bnm tuttuğm yer öyledi sadece
Valla canım kardeşim balık bu şimdi dün vardır bugün olmaz... Bu yüzden sorduğun sorular çok kesin yanıtlar gerektirdiği için pek kesin konuşmak mümkün değil ama istanbul kıyıları şu aralar istavrit yapıyor
doğru diyorsun abi,geçen gün vaniköye gittim gitmeden önce çok balık var yer bulamazsın dediler bi gitttim benden başka kimse yoktu öğlene kadar :S o yüzden kısmet işi
oraya gittiğimde olta salllayanlardan öğrenmiştim,köstek 10mm beden 20mm kurşun 35mm 17.30dan sonra av veriyormuş,sardalya yakalayanı görmedim
MODA Selamlar EMRE Moda için soruları cevaplayalım 1-) gidip deneyen sonuç alan veya alamayan varmı? Yaklaşık 1,5 hafta önce istavrit olduğu arkadaşlar söylemişti. 2-) eğer balık yapıyorsa günün her saati av verirmi yoksa sadece güneş batımındamı av veriyo. Balık genelde sabah ve akşam saatlerinde yapar. Çok nadirdir öğlen başladığı 3-) kurşunumuz düşer düşmez boşluğu alıp aksiyonmu veriyoruz yoksa boğaz gibi biraz dibe oturmasınımı bekliyoruz? Moda da sular alçaktır. Kursun düşer düşmez 5 sn sonra makineyi kapatıp aksiyonlara başlaman lazım. Kurşun olarak 25-75 gr arası 75 bile çok ya 4-) eğer sardalya varsa bilindiği üzre yüzeydenmi alıyoruz? Sardalyaya hiç denk gelmedim. Genelde istavrit olduğu zaman izmarit 5-) hangi renk floş ve iğne kullanıyoruz köstek 0.10 beden 0.20 yetermi? Genelde yeşil köstek 0.8-010 beden 0.14-0.20 maksimmun 6-) 25-35 gr kurşun uzağa atılmaz pek ama, atışlarımızı maksimum uzaklığıma ulaştırmamız lazım. 25-35 gr kurşunu ileri atmak için makinene ince misina sarman lazım. Ben genelde Moda- Maltepe için 0.25-0.28 kullanıyorum boğaz için 0.35-0.40 Moda da en rahat balık tutma yeri Moda kulubunun otoparkıdır. Hem balık ve hem keyif için idealdir. Zaten yabancılarda çok nadir görülür orda. Malzeme soruyorsan Moda kulubunun olduğu yerde Kazım abi vardır. Aradığın herşeyi bulabilirsin. Ek olarak söğütlüçeşme caminin tam karşısında itfaiyenin yanındaki sokakta da malzeme satan yer vardır. Umarım bilgiler işine yarar. Gideceğin zaman haber verirsen ve müsait bir zamana denk gelirse eşlik ederim sana Bol şanş
aydın abi her soruma tek tek cevap verdiğin için çok teşekkür ederim.en kısa zamanda gitmeyi düşünüyorum çokta kalabalık olmayacağını düşünüyorum önümüzde ki pazar veya pazrtesi olabilir
Sadece 35mm kurşunu anlayamadım.. herşeyi milimetreye bağlamışsın Batuhan :laughing: Bu arada 35 gr kurşun için 0.8 - 0.15 takım kullanılabilir, daha avcıdır, daha iyi iş çıkarır.. :thumb: Makineye max 0.22 misina yeter bence, oralardan en fazla 50 gr kurşun atarsın, o misina da bu işi görür.. boğaz için ise 0.28 ya da en fazla 0.30 Pelican Dozer öneririm, dibe taktığında koluma sarıp çekiyorum kopmuyor, öyle manyak bişey..
onu bende anlayamadım abi 0,8 - 0,15 hazır takımlar varmı hiç görmedim gördüysemde aklımda kalmamıştır.