Abilerim. Ben babamla İstanbul kadıköy moda sahilinde kıyıdan oltalarla balık tutuyoruz fakat hangi balık cıkıor bilmiyoruz ve 35 g kursun ile şamandıralı attık şamandıra çöktü dibe üzerinde 4.0 g yaziodu bi alakası olabilirimi.Hatta kursunun kavasını kesip taktık o bile batırdı Yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler Ve yarın amcamlarla aksam 17:00 gibi cıkıp sabahlamayı düşünüyoruz ne önerirsiniz (Yine kadıköy moda sahilde tutucaz) hook
ilkay istanbulda yaşamadığım için moda sahilinde ne çıkar bilmiyorum ama şamandıralı takım ile ilgili soruna cevap verebilirim bu takımı ben çok kullanırım eşkina avında karagözde aldığım oldu benim kullandığım şamandıra 39 gr. ağırlığında ve bu şamandıraya kurşun olarak 10 gr. kullanıyorum su üstünde rahatça kalıyor sadece balık batırabiliyor 35 gr. çok ağır kullanmışsın şamadıra çekemez bu ağırlığı rast gelsin.
Merhaba İlkay Şu anda Moda 'dan birşey çıkmıyor desek daha doğru olur. Moda 'da genelde Moda Klubünün otopark'ından balık tutulur. Zamanına göre Kefal, İzmarit, İstavrit, Zargana , Sarıkanat çıkar Şu anda ise Kefal yoğunlukta , istavrit ise çok az. Gece kalmaya gelince bence biraz daha bekle Lüfer, Sarıkanat boğaz bir girsin hele. Moda 'da istavrit'i ince takımla alırsın ancak 25gr kurşundan büyüğü yosun toplatır. Malzemen yok ise Moda Klubünde Kazım abi var onda istediğin malzemeleri bulabilirsin Bol Şanslar
Merhaba İlkay, Şamandıralı takım kullanmak için kovayı su ile doldurup onun içinde test yapabilirsin. Şamandıranın altına bir karış misine ile değişik kurşunlar bağlayarak hangilerinin şamandırayı batırdığını hangilerinin batırmadığını görürsün ve avda da uygun kurşunu kullanırsın.