merhaba arkadaşlar adım fikret istanbul kadıköylüyüm yeni gemici cüzdanı aldım balığa merakım var 38 yaşındayım sizlerle tanıştığım için mutluyum haydi rast gele esen kalın
arkadaşlar çok teşekkür ederim hoşbulduk gemici cuzdanı aldık bir işe yaramıyor oysaki alana kadar canım cıktı birsürü masraf ve sınavlara girdim sonunda aldım acaba nasıl değerlendire bilirim sizlerle paylaşmak istedim
gemi cüzdanı değerli arkadaşım öncelikle gemiadamıcüzdanı nasıl çıkardınız,silicimi,gemicimi,kamarotmu yada altyapınızda herhangi bir meslek lisesi örenimi varmı.ben 6,5 sene gemilerde uzakyol mühendisi olarak çalıştım.ensonunda başmühendis oldum evlilik ve çocuk kısacası aile hayatı nedeniyle kariyeri sonlandırdım.dışarıdan anlatılanlar gemicilik için çok parlak gelir ancak gemiye çıkınca işler iyi değildir,stres ,fırtına ve çalışma koşulları ağırlığı birçok kişiyi mesleğe başlamadan sonlandırmaya sevkeder .bana niye bukadar uzunsüre çalıştınız derseniz,denizsevgim,üniversitede 4 sene denizcilik eğitimi almam ve balıkçılık sevdası. şimdiki ücretlerin personel açısından çok yüksek olmaması sizin dezavantajınız. ayrıca denize çıkarken çok iyi şirketlerle çıkmanızı tavsiye ederim örnek mardaş,cerrahgil,ince denizcilik gibi.zira maaş alamama problemi yaşayabilirsiniz. ayrıca yaş açısından deniz için biraz yaşınız ileri. benim tavsiyem karada çalışmaya devam etmeniz.
teşekkürler lineafee arkadaşım aynen dediklerine katılıyorum ve aynılarınıda yaşadım ben cüzdanı gemici olarak çıkarttım çünkü miço olayı artık yok kaldırılmış en ufağı gemici çıkıyor ama bayağı bir eğitim var ve yazılı sözlü kazanamassan vermiyorlar eskiden çok rahattı artık zor insanı bezdiriyorlar kurs mecburiyeti var biray gemilerde calışma umudu ve deniz sevgisi ağır bastığından dolayı bu işi tercih ettim fasarya cıktı şirketler artık usta gemici arıyor bizim usta olmamız için en az bir sene calışmamız lazım adamlar almıyorlar işe acemiyiz diye umudumu kestim anliyacağın cüzdan öylece duruyor peki balıkcılıkta bu cuzdan işe yararmı acaba onu bilmiyorum.
balıkçılıkda değil lakin balık malzemelerini satın almada cüzdan gerçekten lazım oluyor aramıza hoşgeldiniz, keyifli paylaşımlar dilerim,
ilginç bunuda yeni duydum ne alakası varmış balık mazemesiyle ne gibi biraz açıklarmısınız rica etsem
sadece ufak bir latifeydi, balık malzemelerinin pahalı olmalarından dolayı cüzdanımızdan çıkması gereken miktarı kastetmiştim,