İzmirden yazıyorum siteye yeni üyeyim yapılan avları hikayeleri olta seçimlerini okuyarak bakarak öğreniyorum bizim burda karadan avlarda çipura levrek isparoz karagöz mırmır mevsimine göre minakop granyöz sübye kalamar kupez kefal ve 3.00e daha aklıma gelmeyen balıklar çıkıyor ben genelde surf tekniği ile avlanıyorum bırakma yapıyorum genelde çipura mırmır karagöz isparoz felan avlıyorum tabi lidaki ve limitlere dikkat edip usul gereği büyüme ve üreme için iade yapıyor sportif avlanma da yapıyorum. Ama şimdilerde spin olayına başlamak istiyorum daha önceleri de yaptım ve spin olayını seviyorum kalamar sübye avında spin takımlarla avlanırım fakat levreği daha spin ile almak nasip olmadı canlı bırakma ile granyoz ve levrek aldım trofe boylarda hemde ama dediğim gibi spin olayı bambaşka öncelikle kadir abicim spin kamış ve makina önerileri istiyorum senden 2.70-3.00 mt arası atarı hafif 5-25 olabilir rapala çeşidi olarak 12 ad rapalam var makine8 bilyave ya daha üstüde olabilir misina olarak araştırdığım kadarıyla örgü misina düşünüyorum ama bana yardımcı olursan sevinirim yani kısaca spine başlayacağım fakat senin gibi spin konusunda uzman birinden yardım istiyorum. İzmirden sevgilerle buralara gelirsen misafirim olursun seninle av yapma şansımda olur hem bu arada ben 3 ay daha av yapamayacağım sağ ayağım kaval kemiğini kırdım platin takıldı geçen ay operasyon geçirdim ama netten avlarla ilgilenme şansım çok oluyor boşvaktim çok şimdiden takım çantamı düzeltmeye başladım yardımlarını bekliyorum...
öncelik ile geçmiş olsun atarı düşük kamış iyi hoş oluyor lakin yeri geliyor aksiyonu sert kamış lazım oluyor su üstü sahteler için, levrek avının olmazsa olmazı su üstü sahtelerdir,onlar yoksa yarım spin avcısısı olursun levrek yakalamanın en zevkli doruk noktası su üstü sahteler ile yapılan avdır... dibe dalan sahtelerde o zevkden mahrur kalırsın... merada levrek varmı bilmek istiyorsan su üstü çalışacaksın, şimdi ne tür sahtelerin var resim varsa görmek isterim.... kamış olarak 240 dan başlıyabilirsin ( su üstü sahteler için boyu kafi ) marka okuma alımuna yı tavsiye ederim atarı 10 30 oldukça sağlam aynı zamanda yakışıklıda:thumb: http://www.cengizbalikcilik.com.tr/asp/product/222/OKUMA-ALUMINA-SPIN-KAMISLAR makina konusuna gelince,ben şuan bu makinayı kullanıyorum oldukca memnunum:thumb: 10luğunu kullanıyordum testi geçince hemen 20 liğini yapıştırdım meraya 2 makina ile gidiyorum olduki misina koptu yarısı gitti,hemen yedek makinayı devriye ye sokmak için planladım, bu iki makinayı yanımdan ayırmıyorum:thumb: fiyatına gelince 70tl civarı idi hatırladığım,ama büyük işler çıkarıyor, 10 luğu ile 45 dk uğraşla 5700 vatoz çektik kayalıklarda 20 liği ile 1 saat uğraştım 10 kilo civarı vatozla,kalamasına hastayım bu makinanın:thumb: diğer bir farkı kolu yormuyor insanı,makinanın çekişinden fark ediyorsun bunu, testini yapabilirsin, bir bu makina ile birde başka makinanan ile,meps atıp çek aradaki farkı not al SPRO PASSION 710 SPRO PASSION 720 http://www.avmarketi.com/asp/product/8697/SPRO-1071-PASSION-MATCH-740-MAKINE ben örgü misina kullanmıyorum,mono misina tavsiyem süper maxim 25 lik yahut 28lik kullanabilirsin:thumb: ustaca düğüm at misinayı üzme, balığı yerinde zamanında yor,yol istedi kapıyı hepden açma,kıdım kıdım ver kalamayı,panik yapma, seni yolda bırakmıyacak kalitede bir misina, 1 saat gibi bir süre dayandı 10 kilo civarı bir vatoz a,bilmeyenlere vatoz dişli bir balık,artık dayanamadım koparsa kopsun dedim,uğraşamıyacağım çıkartamadım balığı dışarı kıymetini bilirsen şu takım seni üzmez..aynısını ben bullanıyorum, kamış +makina+misina 160 170tl ye güvenilir bir takımın olur, evde bekliyen makinalar okuma salina40 shimano exage,bunların bir tanesi yukarıdaki listeye bedel... dip not: en büyük paşaları çekenlerde,inanın bizimkiler kadar sahte yok ve takımları alt düzeyde, üstelik kullandıkları sahte oldukca ucuz... bizler olayı abartıyoruz o kadar... geçen gün rapalaya 2 vuruş aldım 35tl fiyatı,+diğer rapalalar denendi.. kendinden kurşunlu silikon sahte 3.5 tl fiyatı,6 vuruş aldım birini çektim,buyur burdan yakın...
Abicim çok sağol bilgilerin için haklısın ben de şahit oldum buralarda zargana topu şu 35 gr olanların arkasında simli silikon sahte içinde iğne olan onlarla hem levrek hemde akya alanlara sahtelere gelince kodlşarını yazıyım önce bulayım tabi.