araştırmalarım sonucu SHIMANO ALIVIO 4000 FB MAKİNE bana uygun bir makine gibi görünüyo.Ben üsküdardan veya hisar gibi kıyı yerlerden atıp çinekop veya lüfer gibi balık çekmek bazende kefale dalmak istiyorum sanırım bu makine ihtiyacımı karşılar yada yanlış biliyorum.Ama Remixon markası kafamı karıştırıyor. Fiyat yönünden oldukça iyi fiyat aksanları var ama bundan önceki dönemlerimde kullandığım şu hazır kutu içinde kamışıyla satılan makineler gibi bir makinayla karşılaşmakta istemiyorum.(7 saatte 3 istavritli günler aggghhh) ..Çok ta prfesyonel bişey olsun istemiyorum açıkçası. balığı çekerken makinenin önünde ki misinayı makinaya sardıran yuvarlak demir (ismini bilmiyorum) fazla bükülmesin hafif zorlamada makinenin içinden çat pat gibi dişli atlaması sesi gelmesin yeterli bir durum bu açıdan Remixon da güvenebileceğim bir model bilgisi olan varmı.(bütçe 40-50 arası)
yoldan gecene selam vermeden adres sorun cevap alırsanız bızde sıze cevap verelim sızı bı tanısak kımsınız nesınız sonra bu sıteye bı katkıda bulunsanız olmazmı.Bahsettiğiniz kamışlardan shımano kullanıyorum ama kusura bakmayın bılgılerımı sızınle paylaşmayacagım daha adınızı bıle bılmıyorum.
tanışmak derken anlamadım ismimin ayhan ve istanbulda oturup üsküdar ve hisar gibi yerlerde kıyı balılçılığı ile ilgilendiğimi yazmıştım ayrıca başka yerdedemi tanışma bölümünüz var aydınlatırsanız sevinirim.
Merhaba Ayhan Bey, Sitemize hosgeldiniz. http://www.balikavi.net/forum/forumdisplay.php?f=27 linkinde kendinizi tanitabilirsiniz.
http://www.balikavi.net/forum/forumdisplay.php?f=27 bi göz atarsanız iyi olur.Bizim üzüldüğümüz nokta daha 15dk. olmuş foruma kayıt olalı daha gezmeden forum içerigini aklına ilk gelen soruyu sormak bunun içinde yeni konu açmak.Zaten istediğiniz bilgilerin buyuk bolumu forum içerisinde var herkes bıldıgı edındıgı tecrubeyi yazmış bıraz arastırsak bulacagız.(lütfen sahsi algılamayın)
önemli değil.. genel geçici değil şimdiye kadar bireysel olarak birşeyler yakalayamadığıma inanıp tavsiye almanın faydalı olacağını düşündüğüm için araştırma yapıyorum bir hafta kadar üye olmadan takip ettim siteyi yem ve yem bağlama konusundaki yanlışlıklarımı gördükten sonra tekraradan balık avına yönelmenin faydalı olduğunu düşündüm yani bu yaz oldukça soruyla meşgul edebilirim sizi.. bu ara da bi olta hakkında daha bişey sorucam Okuma Boundary BD60 makine bu da schimanoya karşı tercihimi soğutan bi yapıda sanki.
Bahsettinğin markalar arasında SHIMANO oldukça tanınmış ve iyi bir markadır. Arkadaşlarım içinde oldukça kullanan vardır. Ve hiç şikayetlerini duymadım. Söylediğin modeli inceledim ilk etapta beklentlerini karşılar sorun çıkaracak bir model değil. Remixon markasıda tanınmış bir markadır. Fiyat olarak biraz daha makul seviyelerde ürün satar. Bu kalitesiz ve dayanıksız anlamına gelmez. Anladığım kadarıyla balıkçılıkta yeni sayılırsın benim tavsiyem ilk etapta daha makul fiyatlı ürünler alman. İlerde nasıl olsa benim ve bir çok arkadaşımızın ki gibi bir dolap yaparsın. Bu hobinin sonu yok. Sürekli yenisini daha iyisini almak istiyorsun. Keyifli paylaşımlar.
35mm misina için 5.5.1 mi 4.6.1 mi devirli daha iyidir ? 4.6.1 3 bilyeli 0,33mm misinada 230m EAGLE 50R ALBANAX MAKİNE 5.5:1 5 bilyeli, 0,35 mm misinada 150m Remixon Sunny 6000 Makine
shımano alıvıo tecrubeme gelınce kapalı boyu cok uzun oldugu için tasınmada sıkıntı yasatıyor.Uzun sapı surf kamış için cok uzun odugunu düşünüyoruz (ustam eren özler ve ben)atarken insanın göbegine takılıyor ben şişman oldugum için herhalde (120kg) butceniz musaıtse gözünüzü kapatın sportexin en kötüsü bile olsa işinizi fazlasıyla görecektir.Tecrübelerim bu yönde ama daha tecrübeli arkadaşlar ustalar abilerinde fikrini öğrenmek isterim.Saygılar.
Ayhan kardeşim makina olarak bence shimano piyasadaki en iyi markadır 4000 fb modeli ise daha çok spin balıkçılıkta kullanılan bir modeldir hafif atarlı surf kamışlarda da istavrit için kullanabilirsin ama lüfer çinekop gibi balıklar için hele yemli avcılıkta kullanıcaksan bence bumakina biraz hafif kalır onun yerine uygun fiyatlı aynı markanın 6000 fb veya 10000fb modelini tavsiye ederim , eğer maddi durumum bunlara da yetmez diyosan ryobi ecusima 6000 , 8000 vi modellerini öneririm ama sana tavsiyem internetten alışveriş yerine bölgendeki malzemcilerden alışveriş yapman pazarlıkla fiyatlar %20-30 daha uygun olabiliyor
Avmarketi.com dan gelen remixon kamışların halkaları daha 4-5 defa denize gitmeme rağmen kapkara oldu bu seneyi çıkartamıyacaklar diye düşünüyorum
Bu kamışın kötü olduğu anlamına gelmez. Denize giren bütün ürünlerde korozyon ve paslanma olabilir o yüzden tuzlu sudan arındırmak lazım.
Kamışına bak makinesini al derlerya Bu arada daha önce kullandığım kalitesiz kamışlarda bile 4-5 defa denize gittiğimde korozyon gibi bi soruna rastlamadım. Her avımdan sonra kamışlarımı tatlı suda yıkıyorum zaten. Budan sonra bu kamışlara özenle gres yağıda sürerim
Okuma Flame Tavsiye ederim.Burda marka reklamı yapmıyorum ama bana göre çok güzel makine ben spin için 20lik kullanıyorum.Adamlar ömür boyu garanti veriyorlar.(Ne kadar inandırıcı bilmem ama flame modeli dahil bir iki modelinde belirtilmiştir. Limitini aşar biraz ama fazla değil.
cevaplar için teşekkür ederim... Peki bir makinadaki devir hızımı yoksa bilye(rulman) sayısımı daha önemli?? örneğin: 7 bilyalı 5,5:1 devrinde 5 bilyeli 5.5:1 devrinde 6 bilyalı 6.2:1 devrinde 3 bilyalı 5.6:1 devrinde hangi makina daha iyi iş görür.bir de devirlerde tarif edilen örneğin 5.5.1 dişli oranındaki sayılar hangi dişlilerin rakamları kol, makara ?