kafama takıldı aga?

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında sazan_kolik tarafından paylaşıldı.

1. sazan_kolik

sazan_kolik saffet

Favori Kamış:
    Mitchel atlantis 390.lineaeffe oyster 390 albastar leo 350
    Favori Makine:
    Mitchel armada 7000.Lineaeffe rapid carp 65 albastar kk 70
    En İyi Avı:
    10 kg aynalı sazan 17 kg yayın 3.5 kg alabalık
    kıyı bakılcılığında A dan Z ye tatlı su tuzlu su avında en etkili olta düzeneği hangisidir? konu amatör olta balıkcılarından ilgi görürse bazı olta düzeneklerinde hiç alakası olmayan balıkların tulduğunu gözlemledim. ben koca dünyada bir noktayım benden. çok daha ustalarım var özellikle onların görüşleri önemli. amatörleri merak ediyorum süprizler amatörlerde saklıdır ben gözlemledim bazı amatör balıkcıların umulmadık anda umulmadık yerde umulmadık balık cektiğini bu ne anlama gelir ustalar yorumlarsa sevinirim. mesela üçlü klasik olta sardarya yemli ile ahtapot tutulurmu ikili klasik olta ile boru kurdu ile levrek tutulurmu? olay bu

2. guney

guney Güney

En İyi Avı:
    dostlarım
    Söylediğiniz takımlarla o balıkları tutmak olası.

ama uçlarda, acemi isen olur. acemi değilsen ...

ben şahsen bu konuda kendimce, olmayacak yerde olmayacak iş yaptığı için 9, 10 yaşındaki çocuğun elini öpmüşümdür.

3. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    soruyu anlamadim gerçi ama bu konuda bir kaç animiz var :)

ismi lazim degil bir arkadas ince çapari ile istavrit tutmaya çalisirken yarim kilo bir kefal avlamisti ( çarparak degil agzindan ). bak nasil da kefal tuttum diye böbürlenmisti uzunca bir zaman.

4. sazan_kolik

sazan_kolik saffet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    konuyu zaten acmamın nedeni bu hic balıktan anlamayan bir adam 3 5 metre kıyıdan ahtapot tuttu klasik 3 düzenekte sardalya var kancalarda bende ilk kez ohtapot gördüm canlı kıyıda adam elini alamadı ben tuttum denize geri attım. adam bir şeye yanmamda kancamın gittiğine yanarı dedi.ahtapotu geri ben saldım

5. sazan_kolik

sazan_kolik saffet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    arkadasım biz çeşit çeşit düzeneklerle çeşit çeşit balık avlamak icin boşunamı uğraşıyoruz onu merak ettim:)

6. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Bende hedef balik hariç oltama gelen baska bir cinsten hiç hazetmem.

7. sazan_kolik

sazan_kolik saffet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    biladerim biriside yumurtalıktan rapor verdi dedi ikili klasik düzenekle ispencek mırmır vs vs hatta levrek tutuk aynı takımla diye rapor verdi ya bunlar istisnamı yoksa sürkli bu tür av yapılıyormu. bu düzeneklerle alınabilirmi bu balıklar. biz kendi kendimize maceramı arıyoruz. yabana atılacak bir konu degil balık zamanı gelince her türlü yeme atlarmı yani yem secmez mi.

8. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Kullanilan yeme göre normal.

9. sazan_kolik

sazan_kolik saffet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    aynı yemlerin tuzlanmışını başka bir avlakta kulanıyorum tek vuruş olmuyor hatta aynı yemleride kulanıyorum liman icinin avantajı dahamı coktur acık denize göre?

10. Volume34

Volume34 Koray Cangüden

Favori Kamış:
    ProCatch Carbospin Pro-240 Spin Kamış
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av65b
    Abi balığın ne yapçağını nerden bilebilirizki şu balık şu yemi yemez diyemeyiz tabiki her balığın beslenme şekilleri vardır ama bilgisayar yönetmiyorki balıkları bende lüfer dip oltasıyla zargana tuttum :) ama genelde ben gibi acemilere oluyor bu :) mantarın kaldıramayacağı ağırlıkta yem takmak gibi :)

11. sazan_kolik

sazan_kolik saffet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    sorunda bu klasik ikili üçlü takımın alamacagı deniz canlısı ben görmüyorum denizde niye bukadar kendimizi yırtıyoruz takım düzenek diye:)

12. Volume34

Volume34 Koray Cangüden

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av65b
    Abi balığın asıl yemeği istavritse adam şansa ekmekle çektiyse ekmek atarsak gelirmiki :) lüfer suda gidiyo görüyo kefali başka cazip yem bulamazsa yiyor ama bi zargana gördümmü affedermiki :) :) bence ekmek atan 1 sene bekler balığın keyfini :) ama tak zarganayı hele balık var ve açsa gördüğü salise atlar yeme :)

13. sazan_kolik

sazan_kolik saffet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    volume34. sorunda bu klasik ikili üc lü düznekler her tür balıgı hitap ediyorsa biz nediye baska düzeneklere rağbat ediyoruz adam 3lü klasikle ahtapotu aldı seytan oltasıyla lidaki cuprayı aldı gözümle gördüm aynı yerde bunlar cok farklı balık türleri nasıl oluyor bu iş tesadüfmü yoksa bu? onu öğrenmeye calısıyorum.

14. Volume34

Volume34 Koray Cangüden

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av65b
    Abi o adam şanslıymış demekki ama sen o balığı sürekli o yemle tutuyosan aynı merada o adamın yaptığı tesadüftür ama adam hergün aykırı bi yemle o balığı tutuyosa balık o şartlarda adamın attığı yeme ilgi gösteriyodur? yani abicim yarın gittiğinde adam aynı yemle 3 5 balığı kovaya atmışsa o meranın müdavimidir :) ama kovada su hariç hiçbişey yoksa tesadüftür :)

15. kayral

kayral Önder

Favori Kamış:
    awa-shima
    Favori Makine:
    ryobi
    En İyi Avı:
    çupra 2,10kg/Levrek 4 Küsür
    Benim görüşüme göre iş aslında yemle alakalı.Balık türlerinin çoğuna hitap edecek bir yemle avlanırsanız ister dip ister şeytan takım olsun çoğu deniz canlısını yakalayabilirsiniz kullanılan takım genelde sadece avlağın durumuyla alakalı oluyor.Örnek olarak sardalyayı verebilirim.Çoğu deniz canlısı tarafından çok sevilen bir yemdir.

16. sazan_kolik

sazan_kolik saffet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    volume34.uzunca bir süre sonra bu klasik ikili üçlü düzenek favori olacak tıpkı şimdi olduğu gibi bir haberde duymuştum bir gün gelecek insanlar sosyaleşmek için insan arayacak o hesap bence bu klasik düzenden vaz gecmemek lazım. olay balık tutmaksa ve bir düzenk her tür balığı tutuyorsa bundanda zevk alınıyorsa diğer duzeneklerin masrafı niye gerek varmı bu düzeneklere?

17. Volume34

Volume34 Koray Cangüden

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av65b
    Abi adım koray adimla hitap edersen sevinirim :) volume34 nick gibi bişey :) şimdi bazı balıklar dipten yem alamıyor sanırım ağız yapısı solungacına kum kaçmasından dolayi ve birde attiğin oltaya gelecek balıklar dip balıkları olcak muhtemelen yoksa istavrit senin yemi yerken yem olabilir :)

18. sazan_kolik

sazan_kolik saffet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    koray bende buna taktım işte yurmurtalıktan rapor yazan bir arkadaş vardı daha yeni adam klasik ikili düzenekle levrek tumuş mırmır tutmuş vs vs anlatmak istedigim rapala ile mırmır tutanı duymadım silikon ile karagöz tutanı duymadım klasik ikili üclü takım yem sülünez boru kurdu sardalya vs vs ile hertür balığı tutanı gördüm ahtapot dahil:) ozaman neden arayış icindeyiz sonucta aynı düzenege döneceksek ve aynı düzenek bir gün favor olacaksa bende olacak biz göremeyiz belkide:)

19. Volume34

Volume34 Koray Cangüden

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av65b
    Abicim favorilikle alakası yok :) :) balık tesadüfen geliyo aykırı yem veya takıma yani senin dediğin istavrite çelik tel kullanmak gibi :) yinede çok bilmişlik yapmıyımda favorilikle alakası yok :) dişli balıklar için nasıl önlem alınıyosa buda aynı durum :)

20. kaşıkçı

kaşıkçı FARUK

Favori Kamış:
    Hafif olsun kolum ağrıyor sonra. Reklama gerek yok.
    Favori Makine:
    O da hafif olsun. Çok dandik olmasın.
    En İyi Avı:
    Dardanel ton 3'lü paket
    Gerçekten sardalya çok iş yapan bir yem, kıyıdan her balık sardalyayla alınabiliyor, bunlara levrek, çipura, sargoz, ve hatta nadiren de olsa sinarit palazı dahildir.