arkadaşlar balıklar kafayımı bozmuşlar bana mı ylegeliyor yada değişen iklim vekoşullarmı 1 ay içinde 5 farrklı baraja balıkğa gittim hepside daha önceden iyi bildiğimyerlerdi kütahya civarnda b,barajda sürekli balıktutardık mekan belli balık başka yere uğramaz helebiyervarki oraya hiç uğramaz biz her zaman bildiğimiz yerde olta attık tık yok balık tutanı görmediğim bi yerde adam 5 tane 2 şer kg ve geçkin aldı gitti 3 saatde halbuki bizim olta attığımız yeri o adama verelim deseydik üstüne para verirdi ıspartada bi baraj ne zaman gitsem aynalı alırım ki küçük aynalılardan rahat bulamazdım busene yavru balık yok sırf denemek için olta yaptın tık demedi bunları geçen sene kurşuna dahi bu ne diye oltaya vurduklarını bilirim ne oldu balıklara amasyada aynı şekilde yvru balıkğın bololduğu biyerde bilinen bi mevkide 1kg lik balıkları almak çocukoyuncağıydı 5 m misina biraz hamur ve bi iğneyle tutmamak içten değildi bu sene tık yok zamanlar vehavaşartları aynı ne oldu bu balıklarbittimi yine amasyada bi yerde balıklar pisikopatlaşmış her zaman balık tuttuğumyere gittim oltaları döşedimynıma bi adam geldi 1 aydır yapıyorum bu işi falan adam stoperi bilmiyor senin mantar yeme çok yakın diyor makaralıyı atıyor 3m gitmiyor bidaha aynı şekilde baktı atamıcek normal kargı tipikullanmaya karar verdi yarmmetre genişliğindeki dereye attı oltyı 5 dk içinide hop 1kg sazan ardı arkası kesilmedi yaklaşık 5 kg vardı bi tanesi çıkaramadı orada balığın ne işi var senelerdir giderim oraya da çok olta attım ama tık dememişti neden şimdi oradalar öyleki 1 m yanında çıkmıyor balık orada bi yer var orası 3 m kare bi yer sağında solunda yok ilginç bi olay da bu ki balık eksikolmuor 1 haftadır kendim de tuttumoradan
Yazını bitirene değin canım çıktı be birader. İç-içe kelimeler, imla hataları, paragrafsız cümleler, argo kelimeler ne ararsan var. Balıksızlık çok kötü etkilemiş heral?
sebebi iklim değişikliği ve baraj tabanının bozulmus olması gibi geliyor bana balıklar genelde sıcak suyu sevmezler ne yazıkki havalar cok kötü gidiyor bi yandan suyun ısınması bi yandan da sıcak suyun su tabanına verdiği zarar(yani bataklık olusumu gibi; bu bölgelerde bitki yaşamaz ve balıklarda bu bölgelere pek uğramazlar)
kusura bakmayın çok eski bi klavye ile yazma çalışmaları sonucu. balıksızlık yok ben olağan sıkıntıları dile getirmeye çalıştım
selam/teşekkür Ömer abicim, bir kardeşin olarak bir hafif takıldığımı bilmeni isterim. Anladım ki, beni de balıksızlık konuşturmuş. Küsme-darılma yok değil mi abicim? Selamlar, sevgiler.