Selam Sevgili Balık Avı dostları, Rıza Bilici ben, yaklaşık iki yıldır yalnızca izleyici olarak balık avı ile ilgilendim.. K.Maraş'ta alabalık avı yapan çok kişi izledim yalnızca izledim çünkü ben tutamadım. Geçen hafta Barajda Sazan yakalandığını farkettim.. Bu haftasonu için bende artık izleyici olmaktan kurtulmak istediğim için site içerisindeki tüm forumları okumaya çalıştım. Paylaşım yapan ve bilgi veren tüm arkadaşlara teşekkür ederim, cidden çok yaralandım... Sitedeki bilgilere göre yemler takımlar hazırladım.... Cumartesi sabahı kısmetse tam teşekküllü olarak gideceğim fotoğraf makinamda yanımda, Tek hedefim var, güzel bir av yapmak ve bu sitede paylaşmak.... Sazan Avı ile ilgili olarak; Tavsiyede bulunan olur ise, yani acemi bir balık avı dostuna... haftasonuna kadar bekliyorum tavsiyelerinizi... Teşekkürler... Rıza Bilici Yaş : 43 Yer : Kahramanmaraş (inanılmaz güzel bir şehir ) Memleket : Kayseri
umutsuz vakka diyosun yani namık abi bence olur bişeler ama deneme yanılma yöntemiyle gidicen denicen olmadı bi daha denicen olmadı bi daha denicen izleyip öğrendiğinden daha kalıcı olur hem uygulamalı
Rıza Bey öncelikle hoşgeldiniz,sitede sazan avı ile ilgili yem ve takım konusunda her ne kadar yeterli bilgi olsa da bunlar diğer arkadaşların deneyimlerinden kaynaklanıyor, örneğin bir yerde sazan avında sucuk kullanılabileceği belirtilmiş, kolay temin edilebilen bir yem olduğundan dikkatimi çekti,denedim ama hiçbir sonuç alamadım, yem ve takım tercihleri yöresel olarak da değişiklik gösterebiliyor, benim size tavsiyem kahramanmaraş yöresinde hayvan yemi olarak yetiştirilen iri boy kurutulmuş mısırlardan yarım kilo kadar alarak bunu balığa çıkmadan bir gün önce sıcak suda bekleterek yumuşamasını ve kabarmasını sağlayın, yem olarak bu mısırı iğnenin ucu açıkta olacak şekilde takın ve olta takımı olarak da 20-30 gr kurşunlu, 0,35mm misinalı 4 numara kahverengi iğneli (2 iğne daha iyi olur) klasik dip takımı kullanmanız uygun olur diye düşünüyorum.Artan mısırları da avlağınıza atarsanız bir sonraki av için yemleme yapmış olursunuz. Cumartesi günü yapacağınız avın raporunu merakla bekliyoruz, rastgelsin...
Balık tutmak bile önemli olmuyor bazen tutmaya çalışmakta zevk veriyor.Ama birkez eline olta alıp bekledin mi artık iflah olmuyorsun.Herşeyi denemeye başlıyorsun.Şimdiden rast gele...
siz 2 yılda gerekli olabilecek bilgiyi depolamışsınızdır siteden yem tariflerini aldımı rasgele aman ha tutamıyorum ben diyede tırıvırı kullanmayın hiç tutamazsınız
Herkes galiba benim geçtiğim yoldan geçiyor.. evet.. tüm yem tariflerini aldım... aslına bakarsanız bu mesajı okuyana kadar epey kafam karışmıştı... Cumartesi bu yörenin sazanı hangi yeme gelir size raporlayacam inşallah.... çünkü çantamda buradaki tarif edilen yemlerin hepsi var yaaaa aslında sormaya utanıyorum.... şimdi diyelim kocaman balık tuttum.... onu dışarı çıkarmak epeyce zor galiba tamam sorumu geri aldım.... Hepinize teşekkürler arkadaşlar......
Kocaman balık tutabilirsiniz elbette, acemi şansı diye bişi duymadınızmı abi siz Bunun için de yanınızda kepçe bulunsun. Balığı kıyaya kadar getirdikten sonra kepçe yardımı ile sudan çıkartmak çok daha kolay olacaktır.... Heyacanınız hiç kaybolmasın,Umarım güzel bir hafta sonu geçirirsiniz
Hakan Bey yorumunuz için çok teşekkürler, sonuçta Rıza Beyi komplike yöntemlerden çok kısa yoldan amacına ulaşabilecek şekilde tarif etmeye çalıştım,sonuçta hepimiz amatör balıkçıyız. Rıza Bey gittiğiniz yerde zannediyorum 4-5 saatten fazla zamanınız olmayacak bu süreyi de değişik yem ve olta türlerini denemekle tüketmeyin bence , sonuçta her gittiğinizde bu konuyla ilgili tecrübeleriniz daha da artacak, deneme-yanılma ve eleme yöntemleriyle en doğruyu yine kendiniz bulacaksınız. Tekrar bol şans.
abicim 4-5 saat kalacaksan eğer sana tek tavsiyem solucandır. hem onunla alabalıkta tutman mümkndür. bu sözümü dinlesen iyi olur abiim kalsağlıcakla
üzgünüm...bıraktım arkadaşlar.... Madde 36 - (Değişik madde: 22/07/2003 - 4950 S.K./7. md.) Bu Kanundaki ve bu Kanuna göre çıkarılacak yönetmeliklerdeki yasak, sınırlama ve yükümlülüklere aykırı hareket edenlere verilecek cezalar aşağıda gösterilmiştir. a) 3 üncü maddenin; 1. İkinci fıkrasına göre ruhsat tezkeresi almadan su ürünleri istihsal edenler ikiyüzelli milyon lira, 2. Üçüncü fıkrası gereğince, gemisi için ruhsat tezkeresi almayan gemi sahipleri veya donatanları bir milyar lira, 3. Beşinci fıkrası gereğince, ruhsat tezkerelerini ilgililere göstermeyenler ikiyüzelli milyon lira, 4. Altıncı fıkrası gereğince ruhsat tezkerelerini yetkili mercilere vize ettirmeden fıkrada gösterilen yerlerde su ürünleri istihsal edenler yüzelli milyon lira, 5. Yedinci fıkrasına göre çıkarılacak yönetmelikteki usul ve esaslara aykırı hareket edenler yüzelli milyon lira idari para cezası ile cezalandırılır. bu maddeye göre ödemem gereken cezayı her nereye ödeyeceksem ödemeye hazırım..... !!! Bıraktım arkadaşlar.... kendimi bu kadar kötü hissettiğim günler sınırlıdır..... ağzımın orucu ile yaşadığım sıcak hiç umurumda değil....... yem peşine düştüm.... taktik peşine düştüm..... keşke önce tebliği okusaydım.... çok canım yandı Ramazan boyunca gidebildğim her haftasonu bugün av yaptığım yere gidip, oraya yem atacağım...... vicdanımı rahatlatmaya çalışacağım...... Amaaaaaaaaaaaaaaaa.... " yasak olduğunu bile bile küspe satan ve kendilerine av bayisi diyen tüm satıcıları..... yasak olduğunu ve sonuçlarını bile bile küspe kullanan ve kendisine avcı diyen tüm ...... (kelime bulamıyorum tanıma) PROTESTO EDİYORUM" "BUGÜN O KÜSPE DENEN ŞEYLE CANINI YAKTIĞIM TÜM BALIKLARDAN DA ÖZÜR DİLİYORUM....." BEN YOKUM ARKADAŞ BÖYLE AVA.... ve kendim hakkında suç duyurusunda bulunuyorum..... HOŞÇAKALIN ARKADAŞLAR..... Rıza BİLİCİ