Merhaba arkadaşlar, biliyorsunuz istanbulda hemen her mera en verimsiz dönemde bile çok ama çok fazla kalabalık oluyor. hal böyle oluncada insan istert istemez ya tekneyle açılmak yada yeni meralar keşfetmek istiyor. şimdilik tekne benim için sadece bir hayal. sizlere sorum şu olacak istanbulun muhtelif kalabalık yerleri hariç marmara kıyılarında özellikle kennedy caddesi boyunca sahilde balık çıkar mı? çıkarsa ne tür balıklar çıkar? benim genelde avlamayı istediğim balıklar şunlar (istavrit - izmarit- lüfer familyası tabiki levrek ve palamut) bahsettiğim bölgede bunlar çıkarmı? yada çupra ve türevleri olan karagöz flan mı çıkar? doğrusu balık çok deği 1 tane bile tutsam yeter bana, kafamı dinlemiş olurum en azından. cevaplarınızı bekliyorum.
Evet Yalçın senin yaşadığın sıkıntıları biz de yaşadık. Bu sorunları aşmak için istavritsporu bırakman lazım. Gece avcılığına başlamak bu konudaki tek çözümdür. Marmara kıyısında geceleri klasik şamandıralı takımla karagöz ve mevsiminde eşkina gibi balıklar yakalayabilirsin. Bu konuda raporladığım avlar bölümündeki gece avlarını inceleyebilirsin. Lüfer ve sarıkanat için yine tenha yerler keşfetmen ve özellikle geceleri avlanman gerekir. Palamut'un mevsimi geçiyor, onu da fazla kalabalığa girmeden yapabileceğin yerler mevcut. Biraz araştırma ile uygun yerler bulabilirsin.
Teşekkürler Aret usta, gece-gündüz fark etmez benim için... yeterki 2 kuruşluk balık zevkimizi milletle tartışarak geçirmeyelim ) şimdi senin eski raporlarına bakıcam inşallah düşündüğüm yerlerde az balık ve bol keyifle av yapabilirim .
Hafta içi avlanmak ta bir çözüm.. izinleri (mümkünse) haftaiçine denk getirerek çok keyifli avlar yapılabilir.. mesela kalabalığı ile ünlü kuleli dün bomboştu, 15 metre solumda ve 30 metre sağımda kimse yoktu, çok düzgün milimetrik atışlar yapabilememe rağmen fırsat bu fırsat sağa sola kafama göre keyifle savurdum kurşunu, çok ta güzel balık aldım keşke hep böyle olsa..
bence kalabalıkta balık yakalamaya alışmalısın. omuz omuza avlanmak, 1m ara ile yemli atmak alışınca o kadar da kötü değil. Sakin yer istanbulda kalmadı. Gece ve hafta içi balık avcılığını önerebilirim. En azından kalabalık biraz azalıyor.
ya gece yada başka noktalar benim hayalim boğaz girişleri beykozdan daha ilerileri mesela gidip bi aksiyon macera yapmak lazım
ustalar bütün cevaplar ve yorumlar için çok teşekkürler. ben kalabalıktada balık avlamaya alıştım omuz omuza (özellikle balığın bollaştığı günlerde) galatadan neredeyse üst üste takım attığımız dönemlerde oldu fakat benim derdim bu değil. benim derdim kafamı biraz dinlemek ve azda olsa taze balık yemek için yaptığım bu hobimin tabiri caizse magandalar tarafından baltalanmaması. sizlerde çokça şahit olmuşsunuzdur. galatadan kolay kolay tuttuğu balığı boyu küçün diye salan olmaz. ben saldığımda bile karşı çıkanlar oluyor. onlarla tartışmalara girmektense balığın daha az olduğu veya değişik çeşit balıkların olduğu fakat sakin yerlere gitmek daha mantıklı geliyor. böyler yerler biliyorsanız birliktede gidebiliriz ) yada en olmadı bana özelden yazabilirsiniz.
tamamdır yalçın yakında planım var açlığına susuzluğuna tek tabanca ama gelirsen beraber macerasına tuttuğum balıkla karın doyurmasına 2 gün
gelirim usta neden gelmeyeyim sen yeterki 1 hafta öncesinden haber verki hanıma söyleyecek bahane bulayım