Vedat amca ağzına sağlık çok faydalı bir video olmuş bu şekilde video anlatımlarınızı daha sık bekliyoruz.Kafalardaki kalama ile ilgi soruların hepsine cevap olmuştur herlde bu paylaşım.Yekta abi bu videoyu yayınladığın içinde ayrıca teşekkürler.
Vedat abi bu istanbula gelişin valla ders niteliğinde olmuş. Seyretmeye doyamadım. Verdiğin Bilgileri için teşekkürler. Ayrıca buna vesile olanlara ve buraya taşıyanlarada teşekkürler.
Emeğine sağlık usta bende makinenin önünden ayralıyordum kalamayı şimdi doğrusunu ögrendim.Bilmemek değil öğrenmemek ayıp..
vedat abi vallahi arşiv gibisin senin bilgilerini saklayıp seneler sonra kitap çıkararak parayı bulabilirim .. izin varmı bilgiler için teşekkürler emeğinize sağlık anlatanada paylaşanada..
teşekkür ederim doğru bildiğimizi zannettiğimiz yanlışlarımızdan birinin doğrusunu gösterdiğiniz için.
Teşekkürler!... Doğru bildiğimizi sandığımız ve hayatımızın balığını kaçırmamıza,kahrolmamıza sebep olabilecek bu çok önemli bilgiyi paylaştığınız için size ne kadar teşekkür etsem azdır Vedat amca ve Yekta abi!... Her paylaşımınız bizim için altın değerinde Vedat amca çok teşekkürler tekrar, sağlıkla kalın!...
Değerli üyeler Sevgili Yekta kardeşimin önerisi ve imkanlarıyla meydana gelen bu video çekiminin bence önemi çok büyüktür. Yanlış kalama ayarı yüzünden,kamış ve makaralarının hakkını veremeyen,seyrek olarak takılan çok önemli balıkları,ya misinayı koparttırarak yada balığın ağzını yırttırarak kacıran onlarca kardeşime şahit oldum. Buradaki en önemli hususlardan biriside paniğe varabilen telaş ve o an yüklenen heyecandır.Sakin ve kararlı olun.Balığı kalama ayarı ile yorarken zevk anlarınızın keyfini olabildiğince çıkarın. Bu konudaki sair menfi önerilere pek kulak asmayın. Bilin ve emin olunki,çok ince misina ile dahi,ağır,mücadeleci büyük balıkları bile sonunda pes ettirebilir ve onu güzelce kepce veya elle uygun yerinden tutarak dışarı alabilirsiniz. İnce takımın avcılığının ne derece olduğunu ise sanırım herkes bilmektedir. Ve şunuda bilinki usta avcılık ince takımın işidir. Sevgiyle kalın
Vedat abi müsadenizle aklımdaki soruyu paylaşmak istiyoum. Kalamanın söylediğiniz gibi uçtan ayarını yaptık ve avımıza başladık, balık geldiğinde yaptığımız sert tasma hareketi bazen kalamayı çalıştırıyor ve hakkıyla iğneyi oturtamadığımız zamanlar oluyor. Sonuçta balık bazen kaçıyor. Bu tür bir durum için öneriniz nedir?
Sevgili Kardeşim Rıfat Bu güzel sorunun cevabını veriyorum: Gayet haklı olarak kalaması açık bir takımla tasmalama hareketinde iğne bazı balık cinslerinde tam olarak oturamaz.BU durumda her zaman diğer elimizle misinayı gerkli sıkılıkta tutmalı ve tasmalamayı böyle yapmalı ve akabindede olayı kalama ayarına bırakmalıyız. Elbette elimizle misinayı tutmalı derken her zaman bu şekilde kalamayız.Sadece balık vurduğu an bu hareketi yapmalıyız.İğnenin tam oturması için herzaman gerekli an olacaktır. Sevgiyle kal
slm arkadaşlar elinize sağlık bu kalama ayarını balığa ilk başladığımızda az mı balık kaçırdık göz göre göre misinayı koparttık balıklar kaçtı ne zaman ki balığa çıksam ava başlamadan önce muhakkak kalama ayarını kontrol eder öyle atmaya başlarım
Teşekkürler Vedat amca benim içinde oldukça faydalı bir bilgi oldu. Rica etsem videodaki kamışın markası modeli ve uzunluğunu da paylaşabilir misiniz?Gözüme bir hayli hoş göründü sanırım teleskopik bir kamış.