Kalama sesine doydum...

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında BaLıKSıZ oLMaZ tarafından paylaşıldı.

1. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    okuma v-system 10-40 gr 2.40, Cormoran Black Bull LRC 7-28 gr 2.70, Ryobi Komatsu 3.45
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Orfoz 1200 gr, Levrek 1020 gr, Lüfer 560 gr
    Dünkü çıplaktan sonra duramadım tabiiki:D. Aksam yine gittim. Ama bi hareket olmadı... Olsun.. Yeni bi mera keşfetmiştim. Sabah burayı denerim olmadı balığı aldığım yere giderim üşenmeden dedim.

Ve babam sağolsun yine 6da avlağın yakınına bıraktı beni:D. O geri eve gitti yatmak için. Bense avlağıma vardım. Bi abi vardı avlanan. 2 saattir burdayım tık yok dedi. Kısmet.. dedim:rolleyes:

Ben 3lü sedef zargana çekiyorum o ise jighead takılmış silikon karides. Bikaç kere attı kalaması ötmeye başladı. Balığı kaldırdı ama deli dana gibi bu çıplak maaşallah:eek: Çırpınıyor suya düşüyor. İkinciside aynısını yaptı 5 dk sonra. En son aldı balığını abimiz. Benim sedef zarganalarda tık yok. idk

E dedim keramet karidesteyse bendede var bitanehihi İyiki rapala kutumu yanıma almışım. Malzemeci mutlaka ama mutlaka rapalalarını götür neye vuracağı belli olmaz demişti. Almayacaktım ama hadi alayım dedim. Silikon karideste içindeydi. Ama ben daha önce hiç silikon çekmemiştimki:laughing: Neyse.. Her zamanki gibi 'Önce balığı alan adamı göz ucuyla takip et, sonrada taklit etreeling ' taktiğini uyguladım. Ama yine olmadı..

Bikaç kere attım yok.. Sonra sordum. Abi dedim bana niye vurmuyo:confused: Hızlandır biraz dedi. Hiç umudum yok. Bugün balıksız döneceğiz heralde dedim. Ama olsun.. Yeni mera buldum ya. Hem gözüm çırpınan balık gördü ya.. Başkası tutmuş olsada o görüntü bana yeterdi:thumb:

Umutsuzca çekiyorum adamın dediği gibi. Zınggg!.... Vızzzzzzzzzz!!!mrsparkle Makine 13 yasındayken dayımın aldığı albastar millenium 50. Yasım suan 20 bu arada:D Kamışta teeee ortaokula başladığım yaz 60 tl olan DPY bursunun 50 lirasına aldığım 2 kamış ve makineden sağlam kalan tek hatıram remixon awachs 2.70 kamış. Günümüzde 15 tlye satılıyor. (Gerçi o zamanda öyleydi:D) Misina ise surf takımıma büyük bi hevesle alıp sonra mahvoluncada bu çocukluktan kalma emektar oyuncağıma takmaya karar verdiğim ASSO Discovery 0.30. Bikaç yeri düğümlü, bazı yerleri kayalara sürtmüş, ve son 60 metresinin hemen heryeride Albastarımın kapama telinin başındaki plastikte bulunan misine yarıklarına girip berbat olmuş bi halde:eek:

Bu arada meraya sonradan gelen biride 3lü beyaz silikon atıyor. O ve diğer abi kalamayı sıksana diyor. Diyorum sıkarsam balık yalan olur misine hamurdan yapılan eriştelere dönmüş abi:laughing: Hiç umudum yoktu ama sayende aldık balığı abi diyorum karidesçiye.

Sonra zokalı karidese vuruşlar azalıyor. Sonradan gelen adamın zarganaların müşterisi artıyor. Adam 5 dkda 3 tane aldı. Bende dedim hadi bakalım günlük av limitini doldurdun yallah:p :p Ama içimden tabii:laughing: Maalesef o adam 7 tane aldı saat 7den 9a kadar. Geri salma gibi bi durum ne yazıkki yok. Zaten forumlarda bu bilince ulaşanlar haricinde kimsenin bunu yaptığını görmedim idk Forumların çok daha fazla güçlenmesi lazım bunun için.

Bende takıyorum zarganamı. At çek atçek. 2 tane yapışınca çekemiyorum. sonra Allah tan biri kurtuluyor:D Alıyorum kenara. Bitane daha.. Etti üüüç:D Karidesçi abime diyoruz neden zargana atmıyorsun. Ben sevmem öyle topla topaçla atmayı. Balık direk kamışa binecek diyor. Haksızda değil. Bende pek sevmedim 3lü top arkası sistemi. Karidesle aldığım balık çok daha zevkli geldi. Ama bu sistemden vaz geçmem için biraz daha balık tutmam lazım sanırım. Çünkü bunun garanti olduğu bi ortamda vuruş alamadan ayrılmak büyük bi tatminsizlik doğuracak şu aşamada.

E limit doldu bu arada. cyrr Ama balıkda deli gibi vuruyorhooked Öyleyse at çek atçek.. Geleni öp gönder suya:thumb: Defalarca kez takip, vuruş alıyorum. Kiminde tasmalamakta geç kalınca kurtuluyor. Olsun o ağırlığı hissettim ya yeter bana diyorum:) Saat 9 olunca 7 tane alan zarganacı işe gidiyor hala ağzı sulansada:D..

Saat 9 bucukta ard arda 2 kere saldırı oluyor. Sonra takım karışıyor. Henüz takımını yeni takmış yaşlı bi dayı atıyor benim zarganaların kuyruk salladığı avcılara:D Bende nası olsa doyduk çıplağa diyorum. Oda ne. Dayı yapıştırıyor balığı (hatta balıkları) kalama cır cır ötüyor 30 metre alıyor tahminim. Bakıyorum makine kamış iyi. Dayı acemi heralde diyorum kalamayı sıksa alır balığı. Ama ne göreyim. 2 tane yazılı orkinos yapışmış:eek:

Karidesçi abim diyorki 3 yıldır ilk defa palamut görüyorum. Ama bakıyorum bunlar yazılı orkinos. Forumdan öğrendik bizde. Dayım ne bilsin forumu morumu:eek: 40 cm civarıydı ikiside. Dayı dedim bunlar yazılı orkinos. Çok büyür falan desemde salmasını kastettiğimi anlamadı. Bende diretmedim. Çünkü acemi halimle tınlamazdı beni. Usta olsam bile sallamayacakken..

Saat 9 bucuk bu arada. Dayı aldımı yazılıları. Dedim ah ulan benimkine niye vurmadınız. Hem tutulan balıklar listesinde yerinizi almış olurdunuz, hemde sularınzıda cirit atmaya devam ederdiniz kıl torbanın içinde debeleneceğinize:(

Ben takımın dolaşıklıklarını açmaya çalışırken bi yandan bunları düşünüyorum. O arda karidesçi abim son 1 saatteki ilk balığını alıyor. Karides çalışmaya başladı tekrar heralde diyorum. Çıkarıyor balığı. Anaaaaa:eek: Levrekk! 45 cm civarı. 5 dk sonra bi 40 cm daha. Ben hala dolaşıklıkları açıyorum:laughing: Abide az değil he. Daha sabah sormuştum burda levrek alanda oluyomu diye. Ben daha hiç görmedim demiştihihi Çakalhihi

Ben bi çıplak alıyorum karidesimle. Salıyorum cam gibi temiz denize tekrar. Fişek gibi gidiyor:). 20 dk sonra abi bidaha alıyor levreğini. Oda 40 cm civarı. Bikaç çıplak daha alıyor. Heralde bi 7-8 kilo balık aldı. Keşke limit mimit diye anlatsam anlayacağını bilseydim. Ama bana demezmiydi 'ulan 2 gün önce başlamışın atçeke gelmiş burda laf yapıyon' diye:( Ben usta olsam ve limit falanda bilmesem, bi acemide öle dese pek takmazdım sanırım. Forumlar bunun ilacı aslında. Gerçekten büyümemiz lazım.

Saat 10da kesiyor balık. Dayının getirdiği 2 simidi ve üzümü afiyetle yiyoruz:hungry: Benim buzlu suyu karidesçi abinin ılımış suyuyla karıştrup içiyoruz. Sonra ben rastgele diyip düşüyorum evin yoluna.

Ziyaretçiler=>

Alıkonulanlar: 3 çıplak
    Salınanlar: 2 çıplak
    Kaçırılanlar: 8 adet kayalara çıkarılıp sonra düşen, kaldırırken kafayı vurup giden, geç tasmalama sonucu kurtulan vs vs.. Çoğu çıplaktır heralde:p

Analiz=>

Keşke bitane levrek tutsaydımda başka bişey tutmasaydım:eek:

Çıkarılan dersler=>

1. Top arkası takım o kadarda zevkli değil. Dipte silikon hoplatmak gerçekten ayrı bi zevk:thumb:
    2. Bu merayı asla bırakma:D
    3.Av isteğini biraz tatmin ettikten sonra rapala hatta su üstü çalışmaları yap kim ne tutuyosa tutsun takma.
    4. Artık şu albastarının kapama telini yaptır:D. İyi bi misine sar. Toplu takım atmak için arkanda hazır dursun.
    5.Küçük dev ecusimanı ve v-system 2.40ını almadan bidaha oraya gitme:hungry: Görsünler bakalık çıplak nası yola gelirmişreeling

Epey uzun oldu kusura bakmayın:). Aşırı yorgunluk, sıcaktan balık kokusunun midemi kaldırması ve annemin temizlik yapması nedeniyle yediğim fırçalar fazla poz almama engel olduhihi Bir daha raporlayacak balık alabilirsem daha fazla poz alcam :thumb: Kendinize iyi bakın. Rastgele!

Uploaded with ImageShack.us

2. syber85

syber85 MEHMET

ilk tebrik benden gelsin güzel av olmuş tebrikler

3. AH-TAPOT

AH-TAPOT Mersin

Tebrikler onur günden güne gelişme kaydediyorsun yeni marina verimlidir bu konuda :)

Ayrıca karides çırpmak herkezin harcı değil herkez keyf almaz ondan eziyet gibi gelir ama avcılığı ve verimi çok iyidir özellikle zokasız kullanılırsa hoşçakal :)

4. lepricon

lepricon lepricon

Favori Kamış:
    kendi kamışım
    Favori Makine:
    kendi makinam
    En İyi Avı:
    Deniz Turnası 60 cm
    Tebrikler Onur güzel bir av geçirmişsin daha büyükleri rastgelsin..!

5. Samizdat

Samizdat TURAN

Güzel av olmuş tebrikler.

6. seckint

seckint Seçkin

Favori Kamış:
    4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma synex
    En İyi Avı:
    3,5 kg Martı
    Tebrikler Onur çok güzel balıklar, tutmasıda bir o kadar güzeldir :)
    bu arada av yerini yazmamışsın? hangi il

7. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Penn Affinty 7000, Okuma Avanger 30b
    Onur av yap ki yorum yapasın. yorum yap ki zevkle okuyayım.

tebrikler.. :thumb:

8. cankiri

cankiri kenan

En İyi Avı:
    Lüfer
    tebrikler çıplak denilen balık ile akya aynı balık mı?

9. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    okuma v-system 10-40 gr 2.40, Cormoran Black Bull LRC 7-28 gr 2.70, Ryobi Komatsu 3.45
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim.

Sağol abi uğraştıkça birşeyler oluyor işte. Karakulak zamanı 15 günde 20den fazla av yaptım. Dalgalarmı vurmadı baştan aşağı, ayağım kaydıda sırtımda çanta elimde kamışla kayaların arasınamı devrilmedim.. Bütün bunların karşılığı 15er cmden 1 çupra 1 mırmır 1 sargozdu. Maalesef balık o ara gece yapıyordu bende tek başıma geceleyemiyordum. Belki denk gelir umuduyla sabahj akşam gittim. Yılmadan balıkla döneceğim günleri bekledim:rolleyes:

Teşekkürler inşallah kurbanda gelince onlarda denk gelirreeling

Sağol abi. Mersin:).

Sağol abi. yorum konusunu anlayamadım:confused:

Dünkü raporumda bende sordum ama tam olarak bi cevap gelmedi sanki. Aslında bu akya sanırım. Ama birsürü varyasyonu var. Ayrımları net olarak yapmak gerek...

Sabah o karidesçinin levrekleri, dayının yazılılarını kovalamak istiyorum. Yazılılar 45 cmden küçük olursa iade olunacak. Çıplağa doydum biraz kalamacılık oynarım eğer kandırabilirsem:rolleyes: Kısmet..

Hepinize teşekkürler.

10. Aslıhan TURAN

Aslıhan TURAN Aslıhan TURAN

Favori Kamış:
    Daiwa Ballistic X 270 cm 14-40 gr. /Fujın Dragon 270cm 8-32 gr
    Favori Makine:
    Daiıwa Fuego 17 LT 3000 DC/Shimano Stradic 4000 XG FK
    En İyi Avı:
    Levrek 2.4 kg
    Kimbilir ne keyiflidir kalamanın uzun havasını dinlemek.Keyifili avlarınınz daim olsun.

11. sillurace

sillurace Ruşen

Favori Kamış:
    Cormoran Bull Fighter 2.10
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV30
    En İyi Avı:
    Yayın (8 kg)
    Av da anlatım da çok keyifli.

Tebrikler.

12. i_levent

i_levent İlhami Levent

En İyi Avı:
    1,5 kg karakulak (minekop)
    hemşerim tebrik ediyorum, ben henüz gidemedim, sözde cuma gidecektim, ev çoluk çocuk olunca zor oluyor, benim durumumdaki arkadaşlar iyi bilir :D avların her daim böyle keyifli ve bereketli olsun...

13. sazankara

sazankara ali

Favori Kamış:
    hangisi tutarsa o:)
    Favori Makine:
    hangisi tutarsa o:)
    En İyi Avı:
    turna 3.3 kg
    tebrikler avların ve raporların la foruma renk kattın kardeşim.

14. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili Onur bu güzel paylaşımın için tebrikler.:) :) :)

15. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Abi top arkasında çekiyolar sanırım zokasız derken onumu kasdediyosun?

Valla ben düğünümde bile oyanamam kimse oynatamaz beni:D Ama o sesi hergün duyiim her avın dönüşünde avlaktakilerin arasında göbek atmaya razıyım:laughing: :laughing:

Teşekkürler:).

İnşallah ilerde bize zor olmaz abi. En büyük hayalim minik bi teknem olması ve ailemle birlikte dilediğim gibi avlanmak:)

Teşekkürler abi elimden geldiğince paylaşım yapmaya çalışacağım. Bugün 5 vuruş aldım 2sini alabildim kenara. Ama hep aynı boy ve aynı balık olunca raporun pekde anlamı kalmıyor. Oysa dün yanımdaki abi bundanda aldı levrekde aldı züber alıyorduki kayaya girdi tipik davranışı zaten. Bugün yine o abi tatlısu akvaryumlarındaki melek balığına benzeyen bi balık aldı.

Teşekkürler Orhan Baba ben şimdiden seninki gibi bi tekneyle sırtı çekmeyi hayal ediyorum ilerde. paylaşımlarınızın epey yararı olacak bana. Darısı toriklerin başına:).

16. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    sen bayağı alıştın bu işehihi tebrik ederim güzel av olmuş:) mekan bayağı çeşit yapıyormuş,şuan orda olta sallamak isterdim:D

17. western222

western222 Süleyman

Favori Kamış:
    RON THOMSON TYRAN 2.70 cm
    Favori Makine:
    DAM QUICK EFFZETT 735 RD
    tebrikler..bu balıklar giderek büyüceklerdir..büyüdükçe de oltana gelsinler diliyorum...:)

18. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrikler Onur, süper bir av yapmışsın. Yakaladıkların için demiyorum sadece. Görüp tecrübe kazandıklarınla seni bayağı bir level atlattırmış sen farketmesende.
    Çıkardığın derslerde mükemmel, bize dicek laf bırakmamışsın.

Avlaklarda avlananlarda aynen gördüğün gibi. Şehirler değişsede manzara pek değişmiyor. :(

Levreklerle süslediğin av raporu da nasip olsun, rastgelsin... :)

19. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Bende senle yan yana sallamak isterdim abi:D. Balık oldumu tutması pek kolaymış be abi:). Tabi daha çok eksiğim var ama karidesi atacağım yerleri bile öğrendim ilk günde. Atıyorum karidesi diyorum burda basar eğer varsa bammm basıyor:D. Senide anlamaya başladım artık. İnsanın farklı sahtelerle fantezi yapası geliyor herşeyi deneyesi geliyor. Senin minik yişilliyi atacam yarın tam ağızlarına layık. Bakalım ne olacak:).

Teşekkürler abi. Kurban bayramında geleceğim tekrar Mersin'e. Malesef bi hafta sonra yolcuyum:( O zamana bunlar gider bunun kol kadar olanları gelir diyorlar. Onlardanda alırız inşallah.

İnşallah abi inşallahhihi Balık olunca öğrenmesi kolay abi bi iki deniyorsun olmayınca yanlış olduğunu anlıyorsun. Doğruyu tutturdunmu devam.. Ama balığın olmadığı yerlerde yanlışımdan dolayımı yoksa balığın olmadığındanmı vurmadığını bilemiyordum. Tüm denemeler işkenceye dönüşüyordu. Büyüklerinin darısı hepimizin başınahihi Bikaç av sonra alıkoyma arzumuda yenip tamamen yakala bıraka dönmeyi umuyorum bu tür için. En azından bu boylar için:) Avlağa götürebileceğim bi fotoğraf makinesi lazım.

Teşekkür ederim herkese yorumlar için:). Rastgele...

20. Dalgıç837

Dalgıç837 Ergiz Esen

Favori Kamış:
    Sportex SeaStar 2,70 80-100 atarlı
    Favori Makine:
    Penn Sargus 3000
    En İyi Avı:
    Sudak 92 cm 8,5 kg
    Onur tebrikler, hem keyifli hem bol balıklı hem de duyarlı bir av olmuş. Böyle meralar fazla yok, kıymetini bilmek lazım.

Rasgele