Merhabalar bende http://www.avmarketi.com/asp/product/5070/OKUMA-BOXTER-BXF60-MAKINE böyle bir makine var ve genel olarak bana yetiyor ancak makine üzerinde anlayamadığım 2 şey var. 1) Ön kalama vidası... Bu nedir ve nasıl kullanılır. 2) Makinenin üzerinde boxter yazısının altında KG/M 5/460 6/410 vs gb. değerler yazıyor bunlar ne anlama gelir.. Yardımcı olabilirseniz sevinirim Saygılar
can o kalama vidası oltana büyük balık geldiğinde kullanılır,kalama vidasını balığın büyüklüğüne göre gevşetirsin böylece sen balığı çekerken balıkta aynı anda misinayı çektiğinde makina misina verir ve misina kopmaz. kalama ayarı test için vidayı azcık gevşet misinayı elinle çek makaradan misina akar ne demek istediğimi daha iyi anlarsın(o makinadan memnun musun ?)
5 kg.çekeri olan misinadan 460 metre; 6 kg. çekeri olan misinadan 410 metre alıyor imiş makinanın makarası; genellikle Amerika'da bu şekilde kullanım yaygındır; yani bizdeki gibi misina çapı değil; çektiği ağırlık karşılığı aldığı uzunluk değeri belirtilir...
benim de ilk makinemdir okuma bxf60. Halen sapasağlam durur daha çok tekneden çapari avlarında kullandım. kalaması iyi değil o yüzden kullanmıyorum. Sadece misinayı açmak amaçlı gevşetiyorum. Üzerinde hazır mavi misina sarılı bu modelin. Birkaç kere kullanıp misinayı değiştirin.
Herkese çok teşekkürler Sorumun yanıtını tamamen aldım Daha çok fazla kullanmak nasip olmadı 1 kere kullanabildim ama şimdiye kadar bir sıkıntım olmadı