Kalama

Konu, 'Makineler' kısmında doganmustafa tarafından paylaşıldı.

1. doganmustafa

doganmustafa Mustafa Doğan

Herkese merhaba .Foruma yeni katıldım ve balıkçılıktada acemiyim.Kafama takılan birkaç nokta var.:confused: :confused:
    Şimdi kalama ayarını yapıp ava gittiğimizde kalama ayarını bozmadan oltayı nasıl savururuz.
    Olta atılacağında boşa alınması gerekiyor sanırım ama böyle yapıncada ayar yine bozulmazmı.Yoksa ayarı suyun içinde balık yakalandığında balığın gücüne göremi yapacağız.
    Cahilliğimi mazur görün daha olta kullanmayı bile yeni öğreniyorum:eek: .
    Cevaplarsanız çok mutlu olurum. Şimdiden teşekkürler...

2. GündüzGezen

GündüzGezen Şenol

Favori Kamış:
    Shimano Nexave CX 7-21gr. & Lineaeffe S-Curve Spinning 240 & Shimano Alivio TE 6000 / 360
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FB & D.A.M Quick Effzett FDS 735 & D.A.M 860 SLR Surf
    En İyi Avı:
    Söylemem nazar değer :)
  3. doganmustafa

Link için teşekkürler ama ben o linkin 8 sayfasınıda okudum gözümden kaçmışsa kusura bakmayın ama benim sorum farklıydı

4. ENDER TUNCER

ENDER TUNCER Ender Tuncer

Favori Kamış:
    RYOBI FUJI KARBON KAMIŞ 2.95MT
    Favori Makine:
    RYOBI ECUSIMA 6000Vi MAKİNE
    En İyi Avı:
    levrek2.5 kg, 3,5 kg torik
    bozulmaz hocam, ben misina kopmayacak sertlikte kalama ayarı veriyorum atarken herhangi birşey olmuyor, kalama konusunda özellikle tekne avlarında iri balıkta benim iöin önemli bunun dışında kıyıdan yaptığım avlarda at çek dışında kullanmıyorum

5. doganmustafa

Cevap için teşekkür ederim ama malesef hala cevabımı bulamadım :(
    Belki tam olarak nasıl olta atıldığını bilmediğimdendir.Ama sitedede böyle bi kaynak bulamadım.Kalama ayarını yaptıktan sonra veya önce oltayı nasıl atacağız bunun cevabını verebilirmisiniz.Bendeki makina arkadan ayarlanıyor dönen bir başlık var.

6. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Mustafacım kalama ayarını yapıp yapmamanla olta atmanın ne anlamı var belki de onu çözemedim.

Arakdan kalamayı istediğin sıkılıkta ayarladıktan sonra makineyi açıp atarken kalama ile bir ilgin yok ki.Makinenin başından misina boşalıyor zaten.Mekanizmayı kapatınca büyük balık geldiğinde misinayı kopartmaması , balığın çek bırak ile yorulması vs.gibi nedenlerle kalama ayarı yapılıyor.

Ama oltayı atmakla alakası yok.Yanlış mı anlamışım?

7. doganmustafa

Yok hocam doğru anlamşşınız ama ben belkide olta atmayı bilmediğimden anlayamıyorum .Olta atmayla ilgili bir kaynak varmı yani yapılması gerekenleri adım adım anlatan.Sitede bulamadım bu konuda bişey.

8. koate

koate Baybora TUĞRUL

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 240
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500FB, Okuma Octana OT-30
    En İyi Avı:
    gümüş balığı, 4 cm
    Oltanın ön tarafında misinayı saran parlak bir metal varmı? eğer varsa hareketlidir, misinadan boşa çıkartırsın, sağ elinin baş parmağı ile misinayı tutarsın, geriye doğru kamışı çekip ileri doğru hızla fırlatırsın, arada parmağını bırakmayı unutma, olta suya gittikten sonra da metali eski konumuna getirirsin. arkadaki ayarıyla alakalı değil.

9. doganmustafa

Hah şimdi anladım çok teşekkür ederim.Daha olta kullanmayı pek bilmediğimden teknik özelliklerine tam çözememiştim şimdi anladım.O demiri kaldırınca misinalar bir anda boşalıyor bu normalmidir?