selamın aleyküm bütün balıkçı abilerimize kardeşlerimize ben 7 yaşından beri balık tutmakla uğraşıyorum gerek hobby olsun gerek ihtiyac gidermek için yalnız birşey canımı sıkıyor tonla kalamar görüyorum zokayı atıyorum cekiyorum dipten yukarı oynatıyorum vs. asla kalamar atlamıyor bu aralar zokaya gece denemedim yalan söylemeyeyim sabah yada akşam üstü oda gördügümde denerdim genellikle turnaya uğraşıyorum çok çeşitli teknikler var ben kalamari aileme taddırmak için istiyorum satın alma taraftari degiliz fazla taze balık vs yemeği seviyoruz. ve bana yardımcı olacak bir kaç büyüğümün öğütlerini dinlemek istiyorum. gerek yem yapmak için gerekse yemek için kalamar avlamak istiyorum fırtınalı havada daha bir kere kıyıdan almıştım oda samandradaki likgozlu yediğinde kalamar zokasi takıp at cek ile almıstım ama su aralar hiç almıyor neden anlamadım hawadanmı neyden cözemedim tesekkürler.....
Nuri abi bu mukallitliğin beni birgün yerimde gülmekten öldürürse şaşırma.. Etme eyleme sebebim olma.. Güzel kardeşim İbrahim Arkadaşımzın benzer konusuna nacizane bikaç bişey karaladım ama ne derece olumlu etki eder bilemiyorum. bir göz at istersen.. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=38018
Sen beni seviysin ondandır. Yoksam gülünecek ne var Cevveeer? Not: Link açılmıyor, hele bir el at abisi. .
nuri fatih hocam teşekkürler ya tüy muhabbetini denicem yada, en son su zokaya kırılan ısıklardan alıp onlardan denıcem tesekkurler
çok fazla ışığa bakma kardeşim. yeterli hatta fazla bile bence zokaların fosforları. görüyosan saldıracagı an rengine bak nasıl değişecek bayılacaksın
antalyada evime yakın bir falez var ve burada ben daha 2002 de oraya indigimde kalamarlar önüme toplandı siz diyin 10 tane ben diyim size 20 tane bilmiyorum ozaman küçüçük çocuguz kayada uzak bi yerde biraz, neyse ben bunları araştırdım ettim okadar normal zokalara geliyorlar ama almıyorlar dalga gecer gibi dönüyorlar, kimisi likgızu ez üstüne sür kimisi pamuk dola kopekbalıgı balık yağı sür kimisi ışıldak kırılan onlardan sar üstüne vs, teknik çok tabiki ben şu aralar gidersem balığa malüm hava soğuk durulmuo gridaya uğrasıyorum ama kalamarlarında mevsimi, bir kaç arkadasım dalgıc antalyada konyaaltında yazın dalış yaptığımızda, binlerce kalamar yumurtasi görmüştüm zemine yapışmıslar doğmayı bekliyorlardi bizim buralarda kalamar fena sekilde oluyor ama ben sadece 1-2 tane yakalasam yeter fazlasına gerek yok zaten deniz tükeniyor zaten yeterıncede tükettiler .... biraz yemek birazda yem için istiyorum yoksa balıkçılarda cok warda ben sevmıyorum gidip para verip almayı evet fosforlu bi kazak abim avlıyordu görmüştüm ama aldıgını görememiştim 1 tane ya alıodu ya almıyordu çeşitli metodlar denemk lagzım gerçekten.. tavsiyeniz içinde tesekkurler
Fatih Abi ben dun bir tane kalamar zokasi aldim ( ilk kalamar zokam bu.Takim cantamda dursunda bir gun lazim olur diye aldim) 11 gr.Gumus renkli,uzeri parlak hafif mavimsi,gozleri kirmizi,yanlarinda tavuk tuyu var.Sence nasildir Abi? Ben kalamardan ve zokasindan hic anlamam normalde.Ama bunu aldigim yere saglam yer.Orta kaliteli birsey aldim.Senin yorumun ne olur abi bununla ilgili?
Emrah Kardeşim kalamar avını daha öncede dediğim gibi hasbelkader yaptım ben. yani şu dogrudur diyecek yeterlilikte görmüyorum kendimi ama kendimin nasıl ve ne şekilde tuttuğumu söyleyebilirim ancak.. sadece kalamar avına çıkan ve kalamar avcısı olan birileri çıkacaktır umarım. ben edindiğim gözlemlerden aktarıyorum; buradada dediğim gibi ben hep dibi oldukça büyük kayave taşlar olan yerlerde tuttum kalamarı, o yüzden çok kaliteli zokalar alıpta takılma riskinin fazla olduğu yerlerde heba ederseniz üzülürüm. yalnız yamashita nın zokalarını alıp almamakta kararsızım çok çok övüyor kalamarda usta bir abim. rastgele Emrah kardeşim
Abi cok sagolasin verdigin bilgiler icin. Bu arada benim aldigim kalamar zokasida Japon mali. Ve sanirim cok tutulmus olacakki uzerinde : " version 2" yaziyor...Bak heyecan yaptim simdi
Kalamar yedin değilmi Emrah daha önce.. Harika bir tad yaa.. ahanda canım çekti bu gece Turnaya değilde kalamaramı gitsemki, aa ama kofanalar var diyodu arkadaş ona gidecektim.. kararsız kaldım bak.. ne acı bir durum benimkide değilmi
Kalamar istemesen de geliyor zati. Turnayı da başka zaman tutarsın. Sen kofanadan haber ver Fatih kardeş.
Abi bu sordugun sorumu yani simdi Sen etobur bir insana nasil sorarsin bunu Yengec,kalamar,karides,deniz salyangozu,mideye,vs,,,, coook yedim ve bayilirim Hadi baliga gitde rapor hazirlayiver,bizde neselenelim biraz sayende Rastgele...
Kofanaya gündüz gitmem lazım abi işlerden oda su sıralar zor görünüyor.. yani illede sipariş alacaksın Fatih diyosan o zaman ayrı Soru olsa gerek Emrahcım Yengeci,kalamarı,karidesi,deniz salyangozunu,midyeyi (ki sen mideye diye yanlış yazmıssın )) ve bilumum kıllı kılçıklıyı sen etten sayıyosan bişey demiyorum sana ben Emrah şuna solungaçlarım var de inanmayan muşmula olsun, diyecem ama sen onuda yersin korkarım
bu kofanalar antalyada cıkmıyor sanırım kalamari gectim olsun warsın gelsin turna vursun rapalaya bende yakalıyım ugrasıyorum gün batımında assaya inip ama nafile naz yapıolar bazen gelip bakıp gidiolar, bazende senı gorüyorlar ozaman kesın kacıyorlar fırtına bulanık su en güzel hava es karanlık deli turna kalamar havasi valla bu aralar biraz rahatsızsım insallah avlamaya gidicem ozaman raporlarım bilgileniriz için herkeze tesekkur ederım
valla ben kafaya koydum şu aralar biraz sıkıntım var onları halledeyım, direk acidmaster arkadaşımla cam rapala projemiz war yapacaz bakalım nasıl olacak, sonra gelsin levrek miranurlar kalamarlar
kalamar zokası denince ben yuziru ve rapaladan baska marka kullanmam yuzirunun cristal modoli var renk olarak turuncu pembe şuan zokalar arabada ama yarın fotolarını çekip sizin için handi model hangi zamanda iş yapıyor yazıcam