kalamar nasıl avlanır ?

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında roland266 tarafından paylaşıldı.

1. roland266

roland266 saygın

izmir güzelbahcede oturuyorum ve karşımda balıkcı tekneleri her sabah 6 sularında kalamar alıyorlar ve 4 metrelik bir botum var ama avlama tekniğini bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 18 Ağustos 2009
  2. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    İnşallah yakalayıp satmayı düşün müyorsun? :) Kalamar sahtelerini görmüştüm ama işe yarar mı bilemem.Muhakkak cevap gelecektir.

3. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    ..

Eğer yakalayıp satmayı düşünmüyorsanız yanlış kanaldasınız sanki ;)

kaldı ki önce yakalamak lazım ;)

4. roland266

roland266 saygın

1 2 tane kalamarı satsam nolucakki,balık yemi olarak düşünüyorum ben

5. fish founder

fish founder Özgür

balık yemi olarak düşündüğün kesin :)
    ama önce lütfen forum kurallarını oku,

6. simendifer

simendifer Sennur

Şöyle söyleyeyim, biz hepimiz amatör balıkçıyız ve bizlerin de uyması gereken kurallar var. Bunlardan biri de tuttuğumuz balıkları satmamak. ;) Çünkü o zaman bu amatörlükten çıkar, bizimle de alakası olan bir durum olmaktan çıkar. ;):) Ama dediğin gibi yemlik tutacaksan, herhangi bir sorun yok. O zaman rast gelsin deriz ancak. :)

Bizlerin uyması gereken diğer kuralları da incelemek istersen (ki tavsiye ederim) bu linke tıklaman yeterli.

Keyifli paylaşımlar dilerim. :)

7. Antrikok

Antrikok Rıza Melih ONBAŞLI

Favori Kamış:
    Okuma Sedros , Lineaeffe Spider Surf
    Favori Makine:
    Okuma Raw 55
    En İyi Avı:
    Beyşehir Gölü - Sazan - 4378 Gram
    saygın kardeşim kalamar içiin özel yapılmış sahteler var genelde kıyıdan iskele diplerine çalışında alabilirsin benim tavsiyem sahtelerler alman

8. dragut

dragut mustafa

Favori Kamış:
    shimano-elegance
    En İyi Avı:
    levrek 8kg 300gr
    Kalamar Avi Icin Yazuri Kavunici Renkli Maket Tavsiye Edebilirim Av Yerin Derinse O Zaman Yazuri Zebra Modelini Dene Rastgele

Son düzenleme: 26 Temmuz 2009
  9. kaloş

kaloş metin

slm kalamar avcıları.

10. kaloş

kaloş metin

Ben 1999 dan beri kalamar avlarım ilk sene 2 adet yo-zuri kalamar zokam vardı
    şimdi ise 300 adedin üzerinde kalamar zokam var ve hala değişik renk aramaktayım arkadaşlar ne kadar fazla çeşidiniz var ise o kadar kalamar yakalamak şansınız olur kalamar sezonunda ortalama olarak 350-400 kilogram arası yakalamaktayım ve geçimimi bundan sağlamaktayım 1999 ile 2003 arası kalamar çok fazla idi fakat bu tarihten itibaren her sene geriledi 1999 senesinde bir lokantaya 800 kilo verdiğimi bilirim
    Kalamar sezonunu sabırsızlıkla bekliyorum...

11. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Karanlıkta kamışları görmek için ucuna takılan, kırılıp yakılan ışıklardan al. Bunu zokanın iğneli yerine uygun bir şekilde bağla, kırdıktan sonra..

Kalaycı pamuğu denen bir tür hidrofobik pamuk vardır. Labaratuvar malzemesi vs. satan yerlerden bulunabilir. Bunu, kalamar zokasının iğne tarafının üstüne sar, bolca. Biraz balık yağı dök, bulabilirsen köpekbalığı ciğeri yağı. 2-3 dk bekleki, iyice emsin.

Bu önerileri tutarsan, genelde başka hiç bir zokanın vs. tutamadığı kalamarları tutma şansın olacaktır.

12. simendifer

simendifer Sennur

Metin bey, öncelikle aramıza hoşgeldiniz. :)

Bizler amatör balıkçılarız, bu nedenle yakalamış olduğumuz balıkları satmıyoruz ve sitemizde profesyonel paylaşımlar yer almıyor. Hala aynı şekilde mi avlanıyorsunuz bilmiyorum ancak bilginiz olması gerektiğini düşündüm.