Kalamar sezonunu açtık :)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında denizleri aşta gel tarafından paylaşıldı.

1. denizleri aşta gel

denizleri aşta gel ONUR

Suların soğumasıyla birlikte kalamarlarda kıyılara yanaşmaya başladı bi kaç günlük uğraşın sonucunda güzel avlara imza atan kırmızı kalamar zokamı eriştelere kaptırdım:( .Elbette durmak yok hemen malzemeciye giderek yeni gelen zokaları inceledim ve rapalanın beğendiğim bir zokasını aldım [​IMG]

Uploaded with ImageShack.us yanında da yine koparsa yaya kalmayalım diyerek ucuzlarından bir zoka daha aldım hemen meraya gittim.Hava kararmak üzereyken başladım kıyıdan at-çek yapmaya 1 saat kadar sonra oltada bir hareketlenme oldu ben yine eriştelere taktırdık derken kamış U şeklini aldı reeling Allahhhhh dedim geliyor kallavi kalamar :D daha önceki tecrübelerime dayanarak söylüyorum yarım kiloluğu bundan çok daha az zorlamıştı en azından 1 kilo olduğunu tahmin ettiğim kalamar kıyıya çok yanaşmışken zokadan kurtuldu idk .

Neyse moral bozmadan devam ettim at-çek yapmaya ardından bir kalamar kıyıya çok yakın bir mesafede kaptı zokayı tam sudan çıkarırken yanımdaki zıpır abi bakayım dedi sonucu siz tahmin edin garibim simsiyah :D [​IMG]

Uploaded with ImageShack.us

İlk kalamar: [​IMG]

Tabi kalamar bu genelde tek gezmez vakit kaybetmeden devam ettim at-çek yapmaya yine kötü süpriz otluk kısma yakın çekmeye çalışırken zoka eriştelerin köküne saplandı banghead çıkar çıkarabilirsen idk koparttım diğer zokayı bağladım oda siftahını yaptıktan sonra şimdilik yeter diyerek topladım tası tarağı doğru eve :) Gece 01:00 sularında tekrar meradayım bakalım sonuç ne olacak :) daha iyileri sizin olsun rastgele :)

2. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    hade bakalım hayırlısı:) güzel bir kalamar almışsınız :) böyle haberleri görünce levrek sezonunun yaklaştığını hissediyorum:) 1ay daha mı var acaba diyeceğim evet öyle:rolleyes: bu tarafın suları biraz geç soğuyor,iklim farklılığından kaynaklanıyor.

3. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    güzel kalamar afiyet olsun şimdiden. ufak kardeşimiz de birdahakine kalamar gördümü bi bakıyım demez herlade :)

4. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Afiyet olsun Onur..kısmetin açık olsun

5. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Avcının da maşallahı var. Kara kaş, kara göz yakışığın biri bin para.

Tebrikler Onur, gönlünce avların devamını dilerim.:)

6. hyper35

hyper35 yusuf

tebrik ederim güzel av olmuş. sanırım foçadansınız görüşmek isterim :) yeni olduğum için mesaj atamıyorum.

7. denizleri aşta gel

denizleri aşta gel ONUR

Teşekkürler Kadir abi :) Evet Akdeniz hala sıcaktır banyo suyu gibidir şuan :D kuzey egede maşallahı var girdin mi yarım saatten fazla kalamazsın tek tük levrek haberleri de aldım hatta çupra da başlamış :) Ekim gelsin sen şenlendirirsin abi forumu eminim :)

Teşekkürler,kalamarla tanışmaları biraz kötü oldu ama bundan sonra temkinli olmayı öğrenir artık :)

Sağol Muvaffak abim :)

Nuri abim teşekkürler :) bu arada kalamar dişiymiş :p :p :D

Evet Foça'da yım bende görüşmek isterim ama buradaki son günlerim artık ayın 5 inde terk-i diyar eyleyeceğim şehr-i foça yı :)

8. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Penn spinfisher surf & Lineaeffe sorrento & Lucky Craft ESG II
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    seni meraklı, hadi ordan... nazar değdireceksin..
    T-shirt'ündeki lekeler kalamara mı ait? :D

Öyleyse eğer hiç yıkama kardeşim... orjinalinden daha güzel olmuş :)

Tebrik ederim çok lezzetli olur.... bacaklarından yem yapardım ben..

9. denizleri aşta gel

denizleri aşta gel ONUR

Taşındığımız için interneti nakil ettirmek zorunda kaldım tabi ki Türk Telekom mükemmel hızlı çalıştığı için 14 gündür net yok :D şuan bi arkadaştayım foruma girmek anca nasip oldu :)

Evet kalamara ait biraz bizde nasiplendik mürekkepten :) ama kalamar sezonu açıldı ben Foça'dan ayrıldım içim içimi yiyor :)