Kalamar Sırtısı (Rapala)

Konu, 'Tekneden Balık Avcılığı' kısmında Enyalios tarafından paylaşıldı.

1. Enyalios

Enyalios Mehmet

En İyi Avı:
    Sazan

Öncelikle merhaba yeni katıldım aranıza İzmir den katılıyorum avlak yerim Mordoğan.
    Abilerim bugün gidip bunlardan aldım bizim oralarda baya iş yapıyor dedi arkadaşımdaki sırtılar rapala marka gümüş balığına benzer modellerden bir adette burdaki maviden var ama oda tam ehli değil kalamar avının turuncu tonları daha iyi iş yapar gibi forumda okuduklarımdan anladığım kadarı ile burda iki tanesi fosforlu bu arada mavi olandakinin fosforu çok iyi turuncu sarı ve yeşilli olanda daha az bu oran ..Çok cilveli renklerde vardı fosforlu pembe redhead vs vs aklım gümüş balığına benzer modellerinde kaldı o nasıldır
    Hangisini hangi suya kullanmamı önerirsiniz ?Akşam,Sabah suyu ?
    Birde eskiden öyle hatırlıyorum rapala kutularında rapalanın bağlanış biçimi ile ilgili klavuz olurdu ama bunda göremedim ne biçimde bağlamam gerek yanlış bağlanınca düzensiz hareket ediyor diye biliyorum.

Renklerde vurgulayacağınız bir örnek varsa tüm takımı o renklere sahip kılabilirim.

Birde barracuda,levrek,torik vs vs tarzı balıklara iyi bir sırtı almak istiyorum tek bir modelde varmıdır örneğin sardalya veya gümüş taklitleri

aklıma pins minnow geliyor veya crystal minnow vs önerilerinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 13 Ekim 2008
  2. ozan

ozan Ozan

murat bence karidese benzeyen modellerden al. bunlarda iş yapacaktır ama kalamar avı dedinmi karides modellerin en iyileri olduğunu düşünüyorum. zaman ise tabiki akşam güneş batma sıralarından sabaha kadar. yani tüm gece. gündüz tutulmazmı elbette tutulur ama geceye göre az olur

3. Enyalios

Enyalios Mehmet

En İyi Avı:
    Sazan
    Abi bizim orada sürekli poyraz var ve pek dalgaya akıntıya müsait değil tekne arkasında mecbur yapıyoruz baya yakalayan olmuş bunlarla ama renk açısından karar verememiştim.Bu takımdan beyaz olanı diskalifiye ettim xrap aldım rapala arkası tüylü ghost modeli kafa hafif turunculu o nasıldır ? üstadlar xrap den bahsetmişlerdi ama.Levrek,sinarit,barracuda,akya da iş yaparmı dersiniz ?

4. Enyalios

Enyalios Mehmet

En İyi Avı:
    Sazan
    deneme şansına ulaştım favorim burda turuncu renklere sahip olanlar oldu 2.5 kg lık kalamarı yeşilli ile aldım =)

5. ozan

ozan Ozan

bu tuttuğun kalamarın ufağı varya tepside onu canlı olarak bir iğne şapkasının ucundan 2. iğne şapka eteğinde öldürmeden takıp dibe indir yavaş yolla devam sinarit veakya için biçilmiş kaftan olur. takım namık abinin kuzu avı tekniklerinde anlattığı takım. kolay gelsin

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=7621

Son düzenleme: 4 Kasım 2008
  6. safaklarda

safaklarda Şafak

Favori Kamış:
    çeşitli kamış ve makineler
    En İyi Avı:
    37 cm levrek
    hay maşallah baya büyümüşler bunlar yaw:D

7. yiv

yiv Kivanc Bekar

Favori Kamış:
    Olta, zipkin
    En İyi Avı:
    Turna 5,15kg
    Çok güzel kalamarlar, biraz av şeklinizi anlatırmısınız, tekne arkasından salarak tuttunuz heralde bunları, ne kadar saldınız, kurşun taktınız mı, hızınız nasıldı, saat kaçta tuttunuz, gece ise ay varmıydı vs..?? Bende de var bu sırtılardan, daha kullanmak nasip olmadı..

8. 0utlaw

0utlaw Bahadır köse

Favori Kamış:
    Shakespeare E Series Supraglass 10-20
    Favori Makine:
    D.A.M. Quick 220,D.A.M. Quick 89
    En İyi Avı:
    Levrek, alabalık
    ben bodrumda iskeleden kalamar alıyordum.Yem olarak ölü sardalya kullanıyorum parlak olması sebebiyle.Kullanırken de tekli kanca ağızdan üst damağa arkasından 3lü kanca yüzgeç ortasına ve bir üçlüde kuyruğa takıp atçek yapıyordum verimli oluyo doğrusu ama dediğim gibi iskele olunca suyun dışına çıkar çıkmaz balık kancadan kurtuluyor file şart.Saygılar

9. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Benim denemek istediğim yöntem

Bende Dikili iskelesinde geçen sene kurban bayramında çok miktarda kalamar gördüm. Zokayı takip edip burun kıvırıp gidiyorlardı. Yanımızda sardalyada vardı ve denemek için tek iğneye takıp attım. Sardalya suyla buluşur buluşmaz bir tanesi yapışıyor ancak iğne kalamara takılmıyordu. :) Bende bu sene kalamar zokası üzerine sardalyanın kafasını kesip karnını yarıp yem ipi kullanarak sabitlemeyi düşünüyorum.

Bu sistemden çok umutluyum, en kısa sürede gidip deneyeceğim, sonuçlarını da yazacağım. Tutarsam resim de eklerim;)

Neyse ustalar sizce başarılı olunabilir mi bu şekilde ne dersiniz?

10. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili Mehmet kardeşim, en alttaki yeşil olanı şu zamanlarda çok iş yapıyor, barakuda ve torik için kullandığım sırtıları imzamın altındaki konularımdan bulabilirsin, sevgiler, hoşçakal.:) :) :)