Kalamar takımı fikri

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında bornovalı_emre tarafından paylaşıldı.

1. bornovalı_emre

bornovalı_emre emre

En İyi Avı:
    400gr mercan
    bu dönem hem levrek hem de kalamarın yoğu olduğunu biliyorum izmir sahillerinde...

levrek at çeki için bi rapala aldım ve bunu denemek istiyorum fakat bunu yaparken aynı zaman da fosforlu kalamar sahtelerini atmak istiyorum...bu yüzden baya bi düşündüm ve kendimce bi takım yapma fikri geldi....
    1 kulaçlık bi misinanın bi ucuna şamandıra diğer ucuna kurşun takıp tam ortasından 15cmlik bi kol yapıp kalamar sahtesini ucuna bağlamayı düşünüyorum...

sizce işe yarar mı???çünkü ben bu takımı suya atıp arada kontrol edicem çünkü asıl hedef balığım levrek...nasıl bi şamandıra ve kurşun kullanmalıyım??

cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim...

2. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    ikisi birden olmaz Emre,, kalamarda sahteyi dibe indirmen lazım ve yavaç hareketler ile çekeceksin

levrekte farklı çekme yöntemleri var ya su üstünden ya ortasudan ..

kısaca ikisi aynı takımda olmaz...

3. bornovalı_emre

bornovalı_emre emre

En İyi Avı:
    400gr mercan
    muvaffak abi öncelikle teşekkürler...
    sizinle çok yakın bölgelerde balık tutuyoruz...allah nasip ederse bayramın 4.günü gümüldüre geliyorum...

bu aynı takımda olmayacak zaten ben kasnakla atıcam bu takımı ve suda bekleyecek...ben kamışla levrek atçeki yapıcam...bu anlattığım sistem dibe yakın beklemeli bi sistem olacak...

4. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    Deniz atı azmak kıyısında gün dogmadan ol ilk ışıklar ile başla atçekine.. tavsiyem , aşagıdaki modellerin varsa onları dene.. su üstü. pen-stick vs zigzaklar çizdir.

5. bornovalı_emre

bornovalı_emre emre

En İyi Avı:
    400gr mercan
    gümüldür limanda denemek istiyordum fakat bi sabah da oraya giderim...

levrek için 2 tane rapalam var ikisini de deniycem fakat benim kalamar sahtesi için sisteme ihtiyacım var...at çek yapmadan beklemeli kullanabileceğim....
    ben de bu yüzden bir kulaçlık bi bedenle şamandıra üstte sahte altta bi sistem kullanmayı düşünüyorum bu faydalı olur mu acaba???

bunlar benim sahtelerim;

6. zeppelin

zeppelin Bülent

Birkaç gün önce italyan kanalında gördüğüm düzenek şöyleydi. 5 köstekli bir takım. Altında kurşun. Köstekler yaklaşık 10'ar cm. ve yaklaşık 5-7 cm'lik kalamar zokaları. Ama bu açık deniz için. Karadan ise spin kamış, değişik ebatlarda kalamar zokaları, fc misina kullanılıyordu ve değişik aksiyonlar verilerek kalamar, sübye tutuluyordu. Umarım faydalı olur. İyi avlar dilerim.

7. denizleri aşta gel

denizleri aşta gel ONUR

Suyun içinde hareketsiz bekleyen bir balık taklidine avcı canlının saldırma olasılığı hareketli yeme saldırma olasılığından daha düşüktür.Mesela bir köpek düşün sen sessizce yanından geçip giderken dikkatini çeker fakat saldırma iç güdüsünü tam anlamıyla tetiklemezsin yalnız önüne kadar gider hızlıca koşmaya başlarsan işte köpek de takılır peşine avcı balıkta da mantık bence böyle olmalıdır :)

Kalamarda yosunlu bölgenin hemen üzerinden çekeceğin zoka işini görecektir fakat levreği cezbetmek istiyorsan daha hareketli genel olarak su üstü çalışman senin adına daha yararlı olacaktır kanımca ve iki cambaz bi ipte oynamaz. :)

8. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    Bu konuda haklısın Serdar bu ifade çok yanlış.. Bu örneği sadece arkadaş model i görsün anlamında verdim.. işin dogrusu bu katil kelimesinin ön plana çıkacagı da aklıma gelmedi..Beyin o anda sadece nesneye odaklanmış olabilir..

Başka bir görüntü buldum onu ekledim..

Kötü bir örnek oldu ise özür dilerim..

9. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    Az önce firmayada bir mesaj yolladım..bu ifadenin kaldırılması için..

10. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Konulan resimleri telefondan göremedim belki anlatacagim sahtelerdir. Arkasinda 3lü igne yerine soba borusu temizle aleti gibi tek sira 360derece dizilen sahteler var orta ignesi normal 3lü hem kalamara hem levreke uyar

11. bornovalı_emre

bornovalı_emre emre

En İyi Avı:
    400gr mercan
    aldığım tekinler üzerine beklemeli kalamar avlamayı başaramayacağımı anladığımdan kıyıdan kalamara at çek yapmaya karar verdim...

bi kulaç 0,30 luk bedenin bi ucuna fırdöndü diğer ucuna 50gr kurşun bağlayıp tam ortasına bir fırdöndü daha atıp 25cm bi kolla yakamoz yapan kalamar sahtemi ucuna iliştirdim ve clup yalı'nın iskelesinden at çek yapmaya başladım....

1 saat süren at çek avımda 2 tane 1er kiloluk kalamar çektim bu yöntemle...avım kullandığım bedenin açıkta bulunan ağlara takılmasıyla maalesef son buldu...

fakat bu tekniğin iş yaptığına bizzat şahit oldum....

12. denizleri aşta gel

denizleri aşta gel ONUR

Kullandığın kamışın atar değerini bilmeyerek söylüyorum gerek yok ha olur mu olur aynı sistemi zargana topuyla uygulayanlarda var fakat 18 cm 22 gr (merada iri kalamar olduğu için bu boy zoka) iyi bir kalamar zokası işini görür hatta kamışa sahip olmana da gerek yok kasnağa sarılı misinanın ucuna bağlayıp gayet rahat at-çek yapabilirsin foça kıyılarına gidersen illa ki görürsün kimse karbon kamış vs. kullanmaz :)

13. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    :) :) :) Çok güzel anlatmışın onur kardeşim, sana teşekkürler .:):) :)

14. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili Emre benim de hazırladığım bir konu idi buradan kalamar avı hakkında belki işine yarayacak bilgiler takımlar bulabilirsin, kalamar hakkında başka soruların varsa beklerim sevgiler hoşçakal.:) :) :)
    İmzamın altında Zoka ile kalamar avlarım adı altında.

15. bornovalı_emre

bornovalı_emre emre

En İyi Avı:
    400gr mercan
    bende kasnakla gerçekleştirdim zaten bu avı...teşekkür ederim....

16. bornovalı_emre

bornovalı_emre emre

En İyi Avı:
    400gr mercan
    orhan abi yazılarınızı ve avlarınızı ilgiyle takip ediyorum...
    gece tekneyle açılma fırsatı bulamadığım için kıyı takımı olarak yaptım bunu....

yoksa buralarda tekneyle kalamar avına çıkanlar tam da bu dönemde gecede 15-20 kilo arası kalamar alıyorlarmış...gerçi onların yaptığı ticaret amaçlı bizim ki keyif...

ilginize çok teşekkür ederim...

bu arada sizin gibi beni de çok seviyor bu ara mercanlar...tekneyle açıldığımız topukda 300-500gr arası mercanlar yakalama fırsatını buldum bu bayram tatilinde...yem olarak geceden tuzladığım sülünezleri kullanıyorum çok da verim alıyorum...ve artık mercanı yeme vuruşundan tanımaya başladım :)

17. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Çok sevindim sevgili Emre Mercanların yeme vuruşu ne kadar güzel değilmi,mrsparkle tık....tık.....hooooop oltada,hooked bunu yaşamak bence hayatın en güzel anlarından biri, :) :) :)
    balık tutmak bu kadar mutluluk getiriyorsa insanlar neden bu kadar saldırgan ve mutsuz olurlar valla ben anlayamıyorum,:confused: sevgiler Emre kardeşim sen mercanların yemine vuruşundan mutlu olmaya devam et, :) sana güzel avlar dilerim her zaman sorularını beklerim, sevgiler hoşçakal.:) :) :)

18. denizleri aşta gel

denizleri aşta gel ONUR

Ben teşekkür ederim Orhan abi :)