merhaba forum üyeleri size bir sorum olacak kıyıdan kalamar zokasını nasıl kullanıcaz? yani onlar biliyorsunuz çok hafif ve spin kamış olmadan kullanmak zor ben de lineeafee oyster cast 3.90 m kamış var onunla kullancam izmirde kıyıdan mesala kaçlık misina dan beden yapmalıyız veya kurşun ekleyipte atsak nasıl olur ? perşembe balığa gidicem de izmirde yardımda bulunan herkese teşekkür ederim şimdiden hoşçakalın...
zargana topu ile atıp yavaş yavaş çekin. top ile sahte arası 2 metre yeterli olması lağzım. ben bu şekilde avlanmadım ama gözlemlediğim kadarı ile böyle avlanıyorlar. bir ara da dip kurşunu ile yerden 1-1.5 metre yukarıda olacak şekli ile sahteyi köstekle bedene bağlayıp avlanıyorlardı sahilde. ancak bu yöntem ile oltanızı dibe taktırma riski var. zira burada da yavaş yavaş toplayarak sübyenin ilgisini çekmeye çalışıyorladı. siz avlanacağınız yerdeki diğer avcılara da danışabilirsiiniz. güzelbahçe tarafına gidecekseniz yol üstündeki yemciler de size yardımcı olurlar sanıyorum. aman sakın spin kamış kullanmayın. bu dediğim şekillerde ağır olur takım. kamışınızı boş yere kırarsınız.. rastgele.
Kalamar zokası diğer suni yemler gibi ek ağırlıkla, şamandırlı ve direk takımdan gelen bedene bağlanarakta kullanılır.kalamar zokaları batarlı sahtelerdir. Bu seçtiğiniz ağırlığa göre barışı değişir. Eğer tekeneniz varsa birkaç kalamar zokasından kalamar çaparisi yapabilirsniz forumda bu şekilde yapılmış av raporu ve takım anlatımı mevcutdur. Eğer kıyıdan avlanıcaksanız bir surf takımınız varsa teknede yapmış olduğunuz kalamar çaparisinin daha kısasını yapablirsiniz maksimumsanırım 3 zokalı ideal olur.Forumda araştırma yapmanızı tavsiye edrim.Benim kullandığım teknik ise spin takımla, tek kalamar zokası ile damaksız sahtelerde kullanılan WTD aksiyonu ile sonuç alıyorum.Kalamar öyle zeki bir hayvan değildir parlayan hareket eden herşeye atlayabilir.İllaki kalamar zokasıyla kalamar yakalanır gibi bir tabuda yoktur. kalamr diğer gagalı gagasız suüstü sahteler haricinde rapala SW gibi damaksız ama suyun altından gelen yada damaklı floting modelsuyun1-1,5mcivarına kadar inen sahtelerlede avlanılır. Yeterki avlağınızda kalamar olsun.
ben normal spin takım olarak kullandığımdan 0,06mm ip kullanıyoruma ama çapari takımı gibi olan teknikte durm nedir bilemiyorum o raporu bulmaklazım sanırım 0,25 felandı köstekler