Turuncu kalamar zokam ile bu gün 3 tane kalamar aldım ki bu ilk kalamar avımdı üçüncü kalamar zokama mürekkep attırdı (alt kısmına)ve ondan sonra avım kesildi. Bi türlü gelmedi balık. yarım saat daha atıp çektim ama hala çıkmadı mürekkep . fosforu falan engelledi . Ne yapsam çıkar ? 3 tl gibi fiyatı var ama ben bu zokaayla avlamak istiyorum. ilk göz ağrım hihi hihi
mürekkep ilk geldiği anda denize kırbaçlıyomuş gibi vurun misinayla sahte deniz şok diye yapışcak ozaman çıkar kalamarya ile denizi dövün
oda birseymi yüzüme nokta atısı yapmıstı suyun içinden kalamar, mürekkepi saglam valla cıkmıyor kolay kolay en güzeli yenisini almak, nasıl cıkarılırki bilemedim...
bir yerden çay bardağı kadar benzin bulursanız işinizi görecektir diye düşünüyorum. 97 oktan daha iyi olur
Biraz yaş fıstık alın. Güzelce ezin bir kapta. Fıstık ezmesi olsun, krem gibi. Buna 1/3 oranında hidrojen peroksit ekleyin. Bu malzeme kuaförlerin saç boyama için kullandığı bir şeydir, perhidrol olarak satılır eczanede filan. Bir miktarda bulaşık deterjanı ekleyin sonra. Bu karışımı lekelerin üstüne sürüp bir müddet bekleyin. Sonra bulaşık deterjanını köpürtüp ile ovalayarak silin. Genellikle fayda edecektir. Bazı sıvı çamaşır deterjanları da başarılı olabilir, denemek lazım. Bir diğer yol ise, bir bardak sütü güneşe koyup, krema gibi olmasını sağlayarak, bu krema ile temizlemeye çalışmaktır. Bu hayvanın mürekkebi yağ bazlı. Yağlar, yağda çözünür, tipik su bazlı şeyler temizlemekte pek başarılı olmaz. Belki yoğurt, yoğurdun kaymağı vs. de etkili olabilir.
Çok teşekkür ederim yardımlarınız için . Sabah annem Amway toz beyazlatıcı ile denemiş ve bembeyaz olmuş sırtı . Çıkardı yani . Sorunum Çözüldü Yardımlarınız için teşekkürler