arkadaşlar kalamar zokası için yardım istiyorum kıyıdan atçek için alıcam fiyat aralığı önemli değildir (levrekteki şansızlığımı kalamarla son vermek için ) şimdiden teşekkürler.... sevgiyle kalın
Gir av bayisine en ucuzundan 3 liralıklardan al hepsi aynı işi görür ota takıldı mı da hepsi kopar zaten eriştelik üzeri avlanacaksın kopma takılmada için yanmasın renk dersen zaten hava kararınca yapacaksın avı feneri tuttun mu hepsi yeşil olur sen akşam üzeri de kullanacağını düşünerek yeşilini al tereddütte kalma
Sevgili Aytun kardeşim bu günlerde iş yapan kalamar zokaları içersinde sırtı çekerek gayet yavaş bir şekilde rolantide hatta bazen durarak avlanacağın tek zokalı avlar için akşam zamanlarında ilk baştalar biraz açıklarda sonra biraz daha taşlıklara ve kıyılara girerek çekeceğin zoka rapala marka yeşilli şu anda resmi yok, bulursam gönderirim, bu zoka çok iş yapıyor, eğer çapari yapmak istiyorsan zokaların çeşitlerini kalamar raporumda gönderiyorum sana ve diğer ilgilenen arkadaşlara belgi bir yararı olabilir sevgiler hoşça kal...ne diyelim haydi rast gelsin.... Kalamar avı hakkında, Kalamar avının çok zevkli bir av olduğunu söyleyebilirim, kalamarı avlamasını ve yemesini çok severim, Kuzey ege'de Sivrice'de yapmış olduğum balık avları içersinde olan , kalamar avlarımdan ve kalamar takımlarından bahsetmek istiyorum... Sırtı ile kalamar avında kullandığım takım çok basit, bir kalamar zokası, 035 asso ön misina 10 metre kadar, küçük bir fırdöndü ve normal ana misina, elle veya kamış ile gayet güzel avlanabilirsiniz, toplam denize salacağınız misina 20 metre civarında olabilir, kalamar sessizliği çok sever, av esnasında çok sessiz olmanız gereklidir, önemli uyarı, bu arada fosforu azalan zokanızı kuvvetli bir lambaya tutarak parlak hale gelmesini sakın unutmayın,... Daha ziyade zoka ile avlanan kalamarlar, akşam üzerleri güneşle birlikte, açıklarda , yemlenmek için kıyıya gelirler, bizlerde tekne ile sırtı çekerek kalamarları avlamaya çalışırız,Sivrice limanımızın ön tarafındaki döküntü taşlara kadar gelen kalamarlar ay aydınlığında parlayan foşforlu zokalara saldırlar ve zokaya yapışırlar, bu esnada çok yumuşak davranıp, aniden çekmemek, hereket etmemek gerekir, zira kalamar yemine iki uzun vantuzlu bacakları ile saldırır ve yakalar,bu arada zokayada yakalanır, tabi sert çekişlerde bu bacaklar kopabilir, işte kalamarın vantuzlu iki uzun bacağı.... yavaş yavaş çekip tekneye yavaşça alınır, eğer kalamar çok büyükse kepçe kullanılır, kalamar tekneye yanaştığı zaman korkudan mürekkep veya suyunu fişkırtır, buna çok dikkat etmek lazım, tekneye alırken kolunuzu mümkün olduğu kadar uztarak yan bir şekilde almanız, sizi simsiyah olmaktan kurtarır, hemen bir kovanın içersine bıraktığınız kalamarın zokadan çıkarması çok kolaydır, bilemezseniz çok zorluk çekersiniz, kalamarın yakalamış olduğu zokayı iğneleri yukarı şekilde gelecekmiş gibi ters tutmanız, resimde görünen zokayı ters çevirdiğiniz taktirde kalamar zokadan kurtulacaktır. kalamarı hemen zokadan kurtaracaktır, kovanın içersinde bütün siyah mürekkebini bırakacaktır... Kalamarlarımız hazır, işte buradalar.....
engin bilgilerin için teşekkür ederim orhan amca sendeki sahtelerden temin edeceğim işi bilirinden öğrenmek cok güzel bide orhan amcacım http://www.balikmarketim.com/?urun-55118-RAPALA-IKADO-9-CM-KALAMAR-ZOKASI.html burdaki zoka iş yaparmı hangi rengini tavsiye edersin
Kalamr zokaları 3 liralıklar var bildiğimiz jumbo karidese benzeyenlerden alın mutlaka beze sarılı olsun .. renk tavsiyesi pembe en iyisidir bence ondan sonra turuncu en son mavi bunlar mutlaka fosforlu olsun ..