yapar tabi yapar niye yapmasın o taraflara gidince kefali bırakıp kalamar peşine düştün he şaka şaka bilgim yok ama oradan buraya karışık fosforlu almaya gelenler oluyor bu sana fikir verir sanırım furkanım
onu bende okudum sabri abi özellikle fosforlu zokaları avdan önce kuvvetli ışığa tutuyorlarmış. merak ettim bende böyle bir zoka çalışır mı izmir sularında diye. bakalım egeli ustalardan yorum bekliyoruz bu arada kefalin yeri ayrı mrsparkle
Sen buradan kalk oraya git hala kefal düşün bırak boşver sen başka balıklara ağırlık ver Bu arada zoka için orada çevrende olanlarada sorarsan sana tam renk verirler bilgin olsun rast gelsin
Furkan kardeş Mevsiminde ben çok kalamar avladım. Sizin fotosunu gösterdiğiniz ürün başarılı mı bilemem. Benim vazgeçilmezim bu. http://www.avmarketi.com/asp/product/14665/YAMASHITA-TOTO-SUTTE-SUPER-BRIGHT-KALAMAR-ZOKASI koyu pembe ve turuncu renk olanı affetmiyor. Haberin olsun.Bol kalamarlı günler dileğiyle....
Resimdeki ilede Alinin yolladıklarıyladakalamar tutulur. Ancak kullanım yerleri farklıdır. Seninkisi gece avında sırtıda karaya paralel sığ sularda arada ışıkla fosforu güçlendirilerek avlanılırken,Alininkiler daha ziyade çapari biçiminde uzun köstekli,aralıklı 3-5 adedi birden bağlanmış şekilde dikine indirilip kandırılırken kullanılır.Bu şekilde av 20-30 metre sularda,akşamüstünden başlayıp hava kararıncaya kadar süren bir avdır. Sonrasında kalamarlar kıyılar ,devam edecekseniz seninkilerden tek bir adet bağlanmış şekilde tekne arkasında kıyıya yakın ve sığ sularda gayet yavaş,kürek hızında setredilirken sırtı yaparak kullanılır. İşin esası budur. Sevgiler