Kalamarı tekne ile böyle avlıyoruz folyede kalamar ızgara. 18 Aralık 2011 Sivrice

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında orhan kucukbicmen tarafından paylaşıldı.

1. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili arkadaşlar kuzey ege de şimdi tam kalamar zamanı , daha evvelden de yazdığım gibi kalamarı çapari ile avlıyoruz, öğleden sonra Tuncay kaptan ile benim teknemle denize açıldık benim yapmış olduğum kalamar çaparilerini kullanacağız.

Kalamarlar genelde derin sularda eriştelerin olduğu yerlerde bulunurlar, ben kalamar çapari takımımı üş köstekli olarak yaptım, kullandığım ağırlik 100 gr. civarındaydı bu şekilde bu takımdan çok verim aldığımı söylemek isterim.

Teknemle limandan ayrıldık, daha evvel kalamar avladığımız terler geldik takriben 30 metrelerdeyiz ve derinlerde otluklar yani eriştelik bir yerde olduğımuzu biliyoruz ve takımlarımızı koy verdik.

İlk olarak benim oltama üç adet kalamarın takılması ile teknede bir bayram havası yaşadık,:) aradan fazla bir zaman geçmeden Tuncay kaptan kardeşim bende aldım dedi ve onun oltasıdada çok enteresan bir görüntü vardı bir kalamar zokasında iki kalamarı aynı anda görüyorduk, tamam bu iş oldu dedik ve teknede bayram havası oluştu, sonra gene bir kaç kalamar daha aldık.

((((((((((((Volkan kardeşimizin yorumuna cevap.:)
    Sevgili Volkan kardeşim ilk başta şunu belirtmek isterim ben evvelden akşam üstleri kalamar avına çıkardım ve kalamarlar 2 kilo civarlarındaydı ve bir kova kalamarla limana gelirdik bunu kocaman tencerede kalamar yahnisi yapardık aşçımızda işte benimle kalamar avında olan Tuncay kaptan dı,
    akşamları genelde denize çıkmam am dün canım istedi birde takımları yeni yapmıştım bir denemek istiyordum onun için çıktım ama iyi de oldu çok güzel genç kalamarları yakaladık.:)
    Bu avdaki önemli püf noktalarını anlatmaya çalışacağım.

Takım ve püf noktaları,

:)En alttaki kurşun 100 gr. geçmemeli,

:)Beden 0.40 FC Yozuri olusa mükemmel olur,

:)Bedene takılan zokaların bir birinden uzaklığı 35 cm.

:) Kalamarın aranacığı dipler otluk, eriştelik olacak,

:) Bizim avlandığımız derinlik 30 metreler,

:) Takımı tam dibe indireceksin ve tek hamle ile yukarıya doğru elinin gittiği yere kadar tek hamlede çekeceksin, bu hareketi devamlı tekrarlayacaksın,

:)Arada sırada orta sularda da arayacaksın,

:) Havanın biraz hereketli olması teknenin kendi halinde sürüklenmesi gerekli

:) Eğer hava biraz durgunsa bir boş bir iler yaparak gezmek, yer değiştirmek,

:) Sana sizlere güzel kalamar avları dilerim, ben böyle balık avlarını çok seviyorum hele kalamarların üçünün birden gelmesi ve gelirken takımı durdurması çok enteresandı, inanılmaz bir şekilde geriye çekmeleri beni heyecanlandırdı Tuncay kaptana hemen kepöeyi hazırla kocaman bir kalamar geliyor dedim :) halbiki üçü bir aradaymış.

:) Birde elinizin altında küçül bir kepçe her zaman bulunsun balık teknenin yanına gelince zokadan çıkıyor bir müddet şaşkınlığından suyun üzerinde kalıyor işte o zaman hemen kepçe ile kalamarı alırsınız,

:) Kalamarlar takımı suyun üzerine doğru çekerken takım ile gelebilir ve suyun üzerinde biraz kalırlar o zamanda kalamarı alırsınız, işte aklıma gelenler bunlar sana da rast gelsin sevgiler hoşça kal.:) :) :)

Hava biraz kararmaya başladı ve bizlerde bu arada acıkmaya başladık, yavaş yavaş takımları topladık ve doğru limana dönüş yaptık.

B akşam Kalamar ızgara yapacağız, Tuncay kaptan Kemal hocanın Eren cefe restorantında olacağımızı bana bildirdi ve orada buluştuk.:)))))))))))))))

Kalamarları Tuncay kaptan güzelce bir temizledi Kemal hoca da ızgarayı hazırladı ve kalamarlar güzelce temizlendikten sonra tuzlandılar içersine lor peyniri kaşer peynir biraz yörenin yeşilliklerinden ve zeytinyağı kalamar dolması gibi hazırlandı ve ızgaraya kondu.:)

Bizlerde Kemak hocanın udunun eşliğinde güzel şarkıları ile kadehlerimizi yudumlamaya başladık,:) sonra ızgarada pişen kalamar dolmaları ile çok güzel bir Sivrice akşamını hep beraber yaşadık bu güzel sivrice akşamlarında sizleride görmeyi ağırlamayı çok isteriz, sivrice'den benden Sevgili Tuncay kaptandan. sevgili Kemal hocadan, sizlere sevgili balık sever dostlarımıza sevgiler selamlar gönderiyoruz hoşça kalın.:) :) :)

Kalamar takımı hakkında daha fazla bilgi için bana danışabilirsiniz sevgiler.:)

Çapari ile kalamar avı hakkında önemli yorumlardan,:)

Orhan abi
    Öncelikle afiyet olsun yanına nefis tekirdağda pek yakışır. Geçen bizde burdan yakaladık bir kaçtane aynen dolasını yaptık nefis oldu.[/QUOTE]

Sevgili Onur kardeşim bunu birde hiç temizlemeden tuzlayıp folyeye sararak ızgaraya hiç attınmı eğer atmadıysan mutlaka dene sevgiler hoşçakal.:) :) :)

((((((((((((Maşallah, Maşallah!! O son fotoğraf benim bittiğim andır Orhan Babaa! :D
    Bu ne keyiftir böyle, udi Kemal Hocam'a selamlarımı, saygılarımı gönderiyorum. Tuncay Kaptan'a da selamlar, kalamar dolması tarifini kendi tüyoları ile detaylı olarak dinlemek isterim. Enfes görünüyor. :)

Senden de kalamar takımı tarifini isterim. Nitekim kayıtlarıma bakıyorum da, daha önceki kalamar takımı tarifinde zokaları 30 cm kösteklerle bedenden ayırıyordun. Şimdi ise gördüğüm kadarıyla üçlü fırdöndü kullanarak zokaları kösteksiz kullanmışsın. Diğer takımın ne gibi bir de verimsizliğini gördün de böyle bir değişikliğe gittin. Kösteksiz, fırdöndüyle bedene bağlanan zokalar çok daha keskin aksiyon alacaklardır, böyle daha avcı olduğunu mu düşünmektesin?

Saygılar, sevgiler gönderiyorum güzel Sivrice'ye. :)
    Keyfiniz daim olsun inşallah...[/QUOTE]

Sevgili Aykut kardeşim bu güzel yorumun için çok teşekkür ederim, bu saatte normal uyumuş olurdum ama futbol konularına girince biraz geç oldu birde raporumu kontrel ettim senin bu güzel sorun ile karşılaştım, çok haklısın bundan evvel köstekleri uzun olarak bağlıyordum fakat bu bu şekilde her zaman sorun oluyor ve köstekler bedene sarıyor ve problem oluyor benim seninde dediğin gibi üçlü fırdöndülerle yaptığım bu takımdan çok verim aldım, köstek aralarının biraz fazla olduğuna karar verdim bu araları biraz daha kısaltıp zokaları 4 e çıkaracağım, ben de Sivrice'den selamlar sevgiler gönderiyorum hoşça kal.:) :) :)))))))))))))

2. HakanDurgut

HakanDurgut Hakan

Favori Kamış:
    SavageGear Bushwhacker XLNT 240cm 10-40gr
    Favori Makine:
    SHIMANO Stradic CI4 3000F
    En İyi Avı:
    88cm 4kg Yayın (spin takım ile)
    Tebrikler Orhan amca.. Neşeniz bol olsun ..

3. Oooohh! Yarasın. Allah muhabbetinizi arttırsın. Neşeniz, bereketli avlarınız daim olsun Orhan baba

4. ceranımoo_ist

ceranımoo_ist Yakup BULUT

Favori Kamış:
    okuma,linelife,remixon
    Favori Makine:
    Favorim Shimano Sahara 3000FD , Okuma İmpact 65,Okuma Eclipz ez 65
    En İyi Avı:
    levrek,çupra,yazılı orkinos, ceylan .....
    ortam süper ,avda başarılı herzamanki gibi daha ne olsun... Mutluluğunuz daim olsun Orhan Amca....

5. olmeca

olmeca Yener Güngör

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA CXSPINNING2.10M10-30GR-BXTELESPIN2.40ML5-20GR DAIWAPROCASTER1.98M 7-28GR CASTING
    Favori Makine:
    SHIMANO STRADIC 4000FI SHIMANO CAENAN 100 BAITCASTING SHIMANO SPHEROS 18000FB
    Orhan baba tebrikler, herzamanki gibi harika bir rapor, resimlerdeki keyif de... Afiyet olsun, rastgele!

6. UZM-36

UZM-36 Mahmut Ç.

Favori Kamış:
    Okuma Alümina 240 cm spin kamış - energy carbon 3 m -lineaeffe 2.10 m spin kamış
    Favori Makine:
    Okuma Octana OT-40 8 bilyeli
    En İyi Avı:
    (CEYLAN PALAMUTU 1.250 KG) (LÜFER 1 KG) (LEVREK 1.KG ) (SAZAN 53 cm)
    Herzamanki gibi avlarınız daim ve bereketli olması dileklerimle afiyet olsun.
    SAYGILAR...

7. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    1 kg 500 gr Gökkuşağı Alabalığı (Şemsipaşa)
    Orhan Ağabey! Vay vay vay vay!!!

Siz ne yaptınız öyle ağabey ya! Bu gece yatmadan evvel bu fotoğraflara bakıp gözümü öyle kapatacağım ki; şu güzel sofraya, muhabbete en azından rüyamda bile olsa katılabileyim.

Afiyetler olsun...

8. cemal doğan

cemal doğan cemal doğan

Orhan abi önce ellerinden öperim.
    Sonrada şunu sorarım senin yaşadığın hayatsa bizimki ne?
    Bu ne muhteşem bir yaşam.
    Bu ne,bu ne.
    Afiyet olsun bal şeker olsun lop lop et olsun pıt pıt yağ olsun (ama kalbe ulaşmasın)
    Allah nasip ederse 11 sene sonra emekli olursam sofrada yer açarsın değilmi güzel abim.

9. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    tebrikler orhan amca. kalamarlarin kokusu ta buraya geldi. muthis gozukuyorlar afiyet olsun

10. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Elinize sağlık,afiyet olsun

Sevgiler

11. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Maşallah, Maşallah!! O son fotoğraf benim bittiğim andır Orhan Babaa! :D
    Bu ne keyiftir böyle, udi Kemal Hocam'a selamlarımı, saygılarımı gönderiyorum. Tuncay Kaptan'a da selamlar, kalamar dolması tarifini kendi tüyoları ile detaylı olarak dinlemek isterim. Enfes görünüyor. :)

Senden de kalamar takımı tarifini isterim. Nitekim kayıtlarıma bakıyorum da, daha önceki kalamar takımı tarifinde zokaları 30 cm kösteklerle bedenden ayırıyordun. Şimdi ise gördüğüm kadarıyla üçlü fırdöndü kullanarak zokaları kösteksiz kullanmışsın. Diğer takımın ne gibi bir verimsizliğini gördün de böyle bir değişikliğe gittin. Kösteksiz, fırdöndüyle bedene bağlanan zokalar çok daha keskin aksiyon alacaklardır, böyle daha avcı olduğunu mu düşünmektesin?

Saygılar, sevgiler gönderiyorum güzel Sivrice'ye. :)
    Keyfiniz daim olsun inşallah...

12. cemil sarihan

cemil sarihan cemil sarihan

Orhan abi yine çok güzel anlatmışsınız.teşekkürler...

13. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Sevgili Aykut kardeşim bu güzel yorumun için çok teşekkür ederim, bu saatte normal uyumuş olurdum ama futbol konularına girince biraz geç oldu birde raporumu kontrel ettim senin bu güzel sorun ile karşılaştım, çok haklısın bundan evvel köstekleri uzun olarak bağlıyordum fakat bu bu şekilde her zaman sorun oluyor ve köstekler bedene sarıyor ve problem oluyor benim seninde dediğin gibi üçlü fırdöndülerle yaptığım bu takımdan çok verim aldım, köstek aralarının biraz fazla olduğuna karar verdim bu araları biraz daha kısaltıp zokaları 4 e çıkaracağım, ben de Sivrice'den selamlar sevgiler gönderiyorum hoşça kal.:) :) :)

14. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Bizim burada saat daha da geç oldu, ben de bir yandan futbol yorumlarını bir kulağımla dinlemekteyim. :) Yatmaya hazırlanırken tekrar konuya bakayım dedim ve bu sorumun cevabını, yatağıma gidip uykudan önceki sürede kafamda evirip çevirmeme gerek bırakmadan cevaplamış olmana çok sevindim. :)

Denediğin yeni takım söylediğin sebeplerden ötürü çok mantıklı geldi. Zaten avcılığını da kanıtlamış olduğu açıkça görülüyor. :) Sayende bunu da, denemeye gerek kalmadan tecrübe etmiş kadar olduk. Notlarım arasına girdi, mutlaka deneyeceğim. :)

Yarın, yine tecrübelerini aktaracağın yeni ve güzel bir gün olur inşallah.
    Hayırlı geceler, tatlı rüyalar diliyorum...

15. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Çok teşekkürler Hakan kardeşim, denizde olmak, balık avlamak, akşam ızgarayı yakmak ne kadar güzelse sizlerle bu sevincimizi ve heyecanımızı yaşadığımız güzellikleri paylaşmakta daha başka bir güzel iyiki varsınız sevgiler hoşça kalın.:) :) :)

16. SazanAvcisi

SazanAvcisi Enes Bozkurt

Favori Kamış:
    liffea carbon 4.20 spirit surf Liffea Turna Fress 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Salina 2 1600 Okumuma Trio 30S 12 kilo Cekerli
    En İyi Avı:
    Kısmetse lüfer;istavit 6 kilo ;izmarit 11 tane :D;kırlangiç 1 tane;sazan bıyıklı 1.5 kg;1 tane gümüş
    tebrikler orhan baba cok güzel kalamarlar afiyet olsun

17. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Orhan amca, tebrik ederim. Böyle bir takımı da ilk kez gördüm. Daha önce bende yapmıştım köstekli kalamar takımı. Teknedekiler yüzüme tuhaf tuhaf bakmışlardı :)

Sonra kösteklerle beden birbirine dolandı falan, hem rezil olmuş :) hem de netice elde edememiştim :)

İlk fırsatta böyle bir takım yapacağım. Takımın herhangi bir püf noktası varsa yazabilirsen sevinirim.

Rastgelsin diyeceğim ama zaten rastgeliyo :)

Allah sağlık, sıhhat versin.

18. efsanay

efsanay Gül

Favori Kamış:
    Lineaeffe Spirit Surf 3.60
    Favori Makine:
    Okuma Safina Noir FD-SFR 40
    Harikaa ! Ellerinize ve emeğinize sağlık...Temizlemesi en midemi bulandıran şey olsa da yemesi müthişşşş :) afiyet olsun

19. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Sevgili Volkan kardeşim ilk başta şunu belirtmek isterim ben evvelden akşam üstleri kalamar avına çıkardım ve kalamarlar 2 kilo civarlarındaydı ve bir kova kalamarla limana gelirdik bunu kocaman tencerede kalamar yahnisi yapardık aşçımızda işte benimle kalamar avında olan Tuncay kaptan dı,
    akşamları genelde denize çıkmam am dün canım istedi birde takımları yeni yapmıştım bir denemek istiyordum onun için çıktım ama iyi de oldu çok güzel genç kalamarlar yakaladık.:)
    Takım ve püf noktaları,
    :)En alttaki kurşun 100 gr. geçmemeli,

:)Beden 0.40 FC Yozuri olusa mükemmel olur,

:)Bedene takılan zokaların bir birinden uzaklığı 35 cm.

:) Kalamarın aranacığı dipler otluk, eriştelik olacak,

:) Bizim avlandığımız derinlik 30 metreler,

:) Takımı tam dibe indireceksin ve tek hamle ile yukarıya doğru elinin gittiği yere kadar tek hamlede çekeceksin, bu hareketi devamlı tekrarlayacaksın,

:)Arada sırada orta sularda da arayacaksın,

:) Havanın biraz hereketli olması teknenin kendi halinde sürüklenmesi gerekli

:) Eğer hava biraz durgunsa bir boş bir iler yaparak gezmek, yer değiştirmek,

:) Sana sizlere güzel kalamar avları dilerim, ben böyle balık avlarını çok seviyorum hele kalamarların üçünün birden gelmesi ve gelirken takımı durdurması çok enteresandı, inanılmaz bir şekilde geriye çekmeleri beni heyecanlandırdı Tuncay kaptana hemen kepöeyi hazırla kocaman bir kalamar geliyor dedim :) halbiki üçü bir aradaymış.

:) Birde elinizin altında küçül bir kepçe her zaman bulunsun balık teknenin yanına gelince zokadan çıkıyor bir müddet şaşkınlığından suyun üzerinde kalıyor işte o zaman hemen kepçe ile kalamarı alırsınız,

:) Kalamarlar takımı suyun üzerine doğru çekerken takım ile gelebilir ve suyun üzerinde biraz kalırlar o zamanda kalamarı alırsınız, işte aklıma gelenler bunlar sana da rast gelsin sevgiler hoşça kal.:) :) :)

20. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
    eh işte Allah ne verdiyse
    Ya Rabbi sen ne büyüksün
    O nasıl bi canlı abi, ışıkta rengarenk
    Bi de yeniyormuş