Kalbim Egede Kaldi...

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında balık kurdu tarafından paylaşıldı.

1. balık kurdu

balık kurdu ercan

En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana
    herkese kucak dolusu sevgiler:)
    1 haftalık tatilim sona erdi ve unutulamaz anılarla döndüm geriye.

sevgili büyüğümüz vedat abayoglu üstadımızdan başlamak istiyorum söze.

daha önceki konuşmalarımızda çarşaba günü buluşmak üzere sözleşmiştik k, vedat abi süpriz yaparak salı kadırga koyuna ziyaretime geldi. çarşambanın planlarını yaparken vedat abi sabah 6 da denizde olmamız gerektiğini söyledi,kadırgadanda arabalar 9 da çalışmaya başlıyor, vedat abiyi devreye sokarak hanımdan izin aldık:p ve salı öglenden sonra kadırgadan yola çıktık.

ilk önce behramkaleye ugradık,oradanda sivriceye, üstadın evine.vedat abinin tabiatın kucagında kurdugu bu sıcak yuvaya hayran kaldım. kedileri,köpekleri,çiçekleri ile yaşanısı bir dünya.heleki vedat abini melzeme odasını görünce resmen dumur oldum, bir balıkcı daha ne isterki dedim kendi kendime.

ve tabiki vedat abinin nazik ve degerli eşi, bir insan ancak bu kadar sevecen ve misafirperver olur. orada oldugum 2 gün boyunca gösterdigi güleryüz ve ikramlarından dolayı kendisine sonsuz teşekkürlerimi sunarım. özellikle ev yapımı vişne reçeli ve gider ayak elime tutuşturdugu dondurmanın tadı hala damagımda.

ve nihayet sivrice kahvesine indik, orhan abi tavla oynuyor,yanında raporlarından tanıdıgımız mercan kenan, güleryüzle karşılıyorlar bizi, uzun uzuna forumdan bahsediyoruz. o sırada sivriceli balıkcılardan biri denizden dönüyor, elinde 2 tane sinarit, birisi 2,5 kilo,digeri 1 kilo üstü. henüz mevsim erken ve havanın çok rüzgarlı olmasına ragmen sivrice cömert davranmış gene.

daha sonra tekneye geçtik, bu gece nöbeti ben devralıyorum,yatacagım yeri gösteriyor vedat abi ama içimde endişe var rüzgar sert esiyor,ya kesilmezse,ya sabah çıkamazsak diye içim içimi yiyor ve akşam yemegi için eve dönüyoruz. vedat abiyle öyle güzel sohbetler yapıyoruz ki,bir çok konuda bakış açım degişiyor bir anda. özellikle ip misina konusunda bütün ön yargım kırıldı desem yeridir. yemekten sonra tekneye geçtik,vedat abi evde hamur hazırladı gece liman içinde çupra deneyecegiz. oltalarımız suda sohbete devam ediyoruz,rüzgarda hafif sakinledi sanki sabah için iyice ümitliyim artık.
    daha sonra elimizde kepçe gecenin bir vakti liman içinde teke süzmeye çıkıyoruz,hem gece atacagım hemde fırsat olursa yarın yemli deneyecegiz ayrıca birde bırakma yapıyoruz levrek için liman girişine. balık tutamasakta bu ugraş bile büyük keyif veriyor bana, nede olsa üstad ile olta atıyoruz,bu bilgi denizinden yeni dersler çıkarıyorum kendime.

ve artık yatma vakti, vedat abiyi ugurladıkdan sonra son bir kez oltaları yoklayıp bende yatıyorum yıldız yorgan altında,üzerimden kayan sayısız yıldızı seyrederek uykuya dalıyorum.

sabah 06.15 ve denizdeyiz nihayet, bizden başka kimse yok denizde, hem mevsim erken, hemde hava bozuk. çaparimizi hazırlayıp kerterize dogru gidiyoruz,bir müddet sonra ekranda eser miktarda balık görünüyor,makarayı açıyoruz ve takım anında dipte orhan abi oynuyor biraz ve sonra bana veriyor kamışı, ilk başlarda biraz zorlandım, 1 kg yakın agırlık ve ip misina,70 metrelerde anlamak pek kolay degil tabiki ama hemen alışıt bir süre sonra ağırlıgı hissetmeye başladım ve takımı çektik. vedat abi çocuklar gibi şen '' uskumru bu uskumruu'' alt igneyede bir istakaroz yapışmış, keyfimiz yerine geliyor,dolaşmaya devam ediyoruz. balık bulucu uzakta zayıf bir balık gösterdi gene, vedat abi '' şansımız bir deneyelim,sal bakalım'' diyor , hemen takımı indiriyorum suya ama balık suyumuz girmedi, ben sallamaya devam ediyorum ve takımda bir ağırlık hissediyorum bir iki sallamadan sonra çok narin kafa darbeleri, vedat abi yokluyor takımı, hanos olabilir diyor ve çekiyorum dibe yakın ignelerde balık parlamaya başladı, hanos deyil bu yanışından belli vee ilk mercanım teknede,altında da iki adet hanos. çok keyifli geçiyor avımız hiç moralimiz bozmuyoruz diger bir kerterize dogru yol almaya başladık,balık bulucu ekranda balık gösteriyor ama uzakta ve çok zayıf, derken birden balık giriyor ekrana,öyleki balık bulucu ötmeye başlıyor , hemen takımı indiriyoruz bir iki derken kamışın ucu resmen dans ediyor ve sonra sarmaya başlıyorum çapariyi
    kolyozları bir bir alıyoruz livarımıza arada bir tane daha uskumru geliyor, çocuklar gibi şeniz keyfimize diyecek yok, bir yandan rüzgar, rüzgarla yüzümüze vuran su, livarımızda balıklarımız, daha ne olsun,artık toparlanma vakti, daha kasna avına gidecegiz. limana dogru yaklaşınca '' abi biraz ipek dolaştıralım'' dedim ''tamam'' dedi vedat abi, hemen bagladım ipegi ve koyuverdik suya ve zarganalarda bir bir gelmeye başladı 8 tanede zargana yakaladıktan sonra avımız sonlandırıyoruz. kahveye ugrayıp birer yorgunluk çayı içtikten sonra kahvaltı için evin yolunu tutuyoruz ,güzel bir kahvalıtıdan sonra artık dönüş vakti geldi, hafızama yer edecek anılarla sivriceden ayrılıyorum.

sevgili üstadım vedat abi:) , orada bulundugum süre içerisinde,eşinizin ve senin karşılıksız göstermiş oldugunuz ilgi, alaka ve dostluk için ne kadar teşekkür etsem azdır. bana unutulmaz güzellikte iki gün yaşattın.yanında oldugum süre içerisinde ögrenecek ne kadar çok şeyim oldugunu anladım,sayende artık kendimi amatör balıkçı olarak adlandıra bilirim. sana kurdugun o güzel yuvada,
    hayvanlarınla ve dostlarınla kedersiz, saglık ve sıhatli, mutlu bir yaşam dilerim.
    herşey için binlerce kez teşekkürler.

bizleri hatırlamanız dileğiyle, sevgiyle kal pamuk adam....:) :)

yapılan avlar. 17 kolyoz, 2 uskumru, 1 mercan, 1 ıstakaroz, 5 hanos, 1 karagöz, 3 ispari, 1 mıgrı, 1 ahtapot ve 40 ın üzerinde zargana avlanmıştır.

avlar 5 günlük süre zarfında yapılıp limitlere sadık kalınmıştır. ayrıca ahtapot, karagöz, ispari ve bir miktar küçük zargana geri salınmıştır:)

üstad iş başında
    uskumru ve ıstakaroz

kolyozlar

oy mercan mercan sonunda oldu ercan :)

sivrice

midilli adası

2. balık kurdu

balık kurdu ercan

En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana

iki ustanın arasına girdimya artık balıkdan yana sırtım yere gelmez:p

vedat abinin sadık dostlarının bir kısmı

görerek balık avlama denemelerim çok keyifli geçti. yem olarak tavuk kullandım ve her seferinde ispariler yeme inanılmaz ragbet etti. karagözler ise daha temkinli ve daha sert yaklaştı yeme. istakaroza ise bir türlü yediremedim yemi yanına bile yaklaşmadı. ikinci denememde ise bir dragonya yakaladım ve bir ot balıgı

ilk gün sabah 08.30,oda daha boşalmamış beklerken hemen bir ipek bağlayıp attım. sonuç güzel günlerin habercisiydi

eşimde ilk balığını yakalmış oldu:)

kadırga koyu

benim avlarımda ilginçlik olmazsa olmaz. oltamı ziyaret eden yavru ahtapot

3. balık kurdu

balık kurdu ercan

En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana

yavrucak zarar verilmeden geri salınmıştır

dikkatli bakarsanız karagöz yavruları ve tekir balıklarını görebilirsiniz

kadırga koyunda gün dogumu

su delisi köpecik:)

assos limanı

assos liman içi kefal sürüleri

assos gezgini kara kaçan:)

saygıyla..

çanakkale

kadırga koyunda henüz av yapmak için erken, eylül gibi çupra, levrek ve mırmır tavan yapacak

dilerimki bir gün hepiniz sivrice ve kadırga koyunda av yapma fırsatının bulursunuz.

sevgilerimle...:)

Son düzenleme: 2 Ağustos 2009
  4. cemal doğan

cemal doğan cemal doğan

Umarım bunun bir rapor olduğuna inanmamızı beklemiyorsun.
    Bu düpedüz Manas destanı bee.
    Tatile 35 yaşında gidip, 25 yaşında dönmek nasıl bir şey?
    O balıkları tutmak nasıl birşey?
    Yemek nasıl birşey?
    Sen nasıl birşeysin?
    O kızın ne tatlı bir şey?
    Helal olsun rapor diye sundun, sıyırdım kafayı sayende.

5. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili Ercan kardeşim,
    Bede senin gibi güzel bir kardeşle tanıştığım için çok memnunum,
    Çok güzel fotoğraflarla yöremizi çok güzel tanıtmışın, ellerine sağlık,
    Sivrice'den selamlar, sevgiler, seni tekrar bekleriz.:):):)

6. balık kurdu

balık kurdu ercan

En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana
    evet sevgili cemal, ömrüm tazelendi bu gazla 1 sene giderim artık:p

balıkların içinde lezzet olarak en çok mercan ve istakarozu begendim, belkide ilk defa yediğim içindir.

umarım sizlerede nasip olur :)

7. balık kurdu

balık kurdu ercan

En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana
    o memnuniyet bana ait sevgili abicim:) sizleri tanımaktan onur duydum

üstadımız çağırmış eylülde sinarit için, icabet etmek için elimden geleni yapacagım:)

8. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Şair demiş; “ne olan yarısının sevinci yetti, ne de, olmayan yarısının hüznü” Kalbim Ege’de kaldı.

Her şey güzel. En başta sen güzelsin, eşin-kızın ailen, doğa-deniz-balıklar, Vedat üstad-can yoldaşı-hanesi-teknesi güzel.

Gitmek güzel, gelmek güzel, getirmek güzel.

Ercanım, canım kardeşim bütün güzellikler için canı gönülden teşekkürler.:) ;)

9. 3182

3182

Ercan aşıyı aldın daha iflah olmazsın. Bütün kış aklın sivricede kalır. :D

Ayrıca vedat abi ve orhan abi ye de istanbuldan sevgiler saygılar.

10. umutkeskin_7

umutkeskin_7 umut

Bu sefer tek başına yedirmiyeceğm abi o balıkları sana,kısmetse beraber gidecegiz:)Şu raporu görüpte kalkıp gitmememek olmaz zaten.En kötü avın boyle olsun dicemde biraz ayıp olacak....?

11. balık kurdu

balık kurdu ercan

En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana
    ahh nuri abim ahh ''ne sen sor...ne ben anlatayım'' tadından yenmez zamanlardı. artık bu istanbul dar gelir oldu bana:eek:

eksik etmedigin duaların için ayrıca teşekkürler can abim:)

12. balık kurdu

balık kurdu ercan

En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana
    ben o aşıyı alalı 3 yıl oldu sevgili kadem:) her yıl tatili iple çekerim, bütün bir yılım kadırganın hayaliyle geçer. herkesin mutlu oldugu bir yer vardır, benim cennetimde kadırga koyu:)

ben bu sözleri hatırlar gibiyim sanki:D (kara batak umut ):D anladın sen onu..

zevkle umutcum, inşallah kısmet olurda beraber gideriz:)

13. duyar

duyar İsa

Favori Kamış:
    65lik okuma makine+lineaeefe Turnafresh 3.90 kamış
    En İyi Avı:
    600 gr.Kefal
    Çok güzel bir av ve yöre tanıtımı olmuş.Üstadlarla geçen her an zevk vermiştir eminim.Paylaşım ve güzel anlatım için teşekkürler emeğine sağlık.

14. umutkeskin_7

umutkeskin_7 umut

Yok abi artık gün yuzune cıktım biliyorsun.sen yeterki bi alo de:)gerci benle nezaman cıksan eli bos donuyorsun ama kıracaz bigun seytanın bacagını

15. nihatkr

nihatkr Nihat

Favori Kamış:
    Kesinlikle El Oltası :) ve TELE SURF 4,20 MT 150 GR
    Favori Makine:
    RYOBI ECUSIMA 8000Vi MAKİNE
    En İyi Avı:
    Bir yakalayabilsem
    Tatil yapamadım, işlerşm cok yogun. Haftasonu pazar sabahları erkenden kendimi zor atıyorum boğaza ama ya sadalya ya mezgit derken açıp bu mesajı okuyorum.

Makarayı sıyırdım, bende asosa gitmek istiyorum. Bende Sivriceye gitmek istiyorum. 15 gun aralıksız tatil ve balık tutmak istiyorum.

Güzel balıklar, afiyet olsun.

16. İstinyeli

İstinyeli Uğraş

Abi tebrikler. Çok güzel görüntüler paylaşmışsınız bizimle. Oralara gitmiş kadar olduk.

17. molgun

molgun Mustafa OLGUN

En İyi Avı:
    Mırmır
    ben her bir av raporları büyük bir itina ve özen çerçevesinde okuyorum, okudukça da sanki ben yaşıyorum....süper bir av olmuş tebrikler....allah devamını nasip etsin....

18. kilicbey

kilicbey İsmail Kiliç

En İyi Avı:
    MIRMIr. 1.5 Kg LEVREK2 Kg Köpekbalığı 1 metre.
    Sevgili Ercan kardeşim tatilin ve av günlerini anlatışın o kadar mükemmelki adeta sanki ben yaşıyormuşum gibi oldum, sonra o güzel anları yaşayanın sen olduğunu fark edince sana imrenmemek elde değil. Senin nezdinde bu enfes görüntülerin bizlere ulaşmasında emeği geçen Vedat babaya sevgili eşine ve Orhan abimize teşekkürler ederim, seninde bildiğin üzere aynı günlerde bende Antalyada idim , bu güzel ortamdan uzaktım fakat senden güzel haberler geleceğini bilerek ve umarak geçirdim Tebrikler kardeşim .

19. balık kurdu

balık kurdu ercan

En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana
    ben teşekkür ederim:)

darısı sizlerin başına

yeterki iş olsun nihat abi, tatil her zaman yapılır:)

en kısa sürede özlediğin tatile çıkman ve güzel avlara imza atman dilegiyle..

teşekkürler:)
    teşekkür ederim:) sizlerede nasip olur inşallah

teşekkür ederim:) allah sizlerede nasip etsin

20. balık kurdu

balık kurdu ercan

En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana
    sagolasın abi:)

onlara ne kadar teşekkür etsem azdır, çok keyifli anlar yaşattılar bana.

darısı başınıza inşallah:)