Kalecik Kizilirmak Kasna Avi

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında angelmen33 tarafından paylaşıldı.

1. angelmen33

angelmen33 GÖKHAN

Favori Kamış:
    REMİXON
    Favori Makine:
    REMİXON
    arkadaslar bu pazar kalecik tarafında ava gitmeyi düşünyorum
    hava raporunu önceden arastırdım :)
    sizce ne tarz bir olta kullanmalıyım ve yem olarak ne kullanmalıyım bilgi verirseniz cok tesekkür ederim :)
    sabaha karşı orada olacagım buna göre ustalarımdan bilgi alabilirsem sevinirim
    kızılırmak da sanırsam sazan yada turna denk gelmesi düşük bir ihtimal ve zaten yasak durumda su an iki avda bildiğime göre
    şimdiden saygılar diliyorum raporumu sunacagım için heyecanlandım şimdiden :)

2. turty

turty turan

Favori Kamış:
    FOX HORİZON SFD
    Favori Makine:
    FOX STRATOS FS 12000 MAG
    En İyi Avı:
    TROFE SAZAN 39.50 :) nasipse
    merhaba gökhan valla sazan yasağı başladı 15 hazirana kadar yasak sazan avı nı sorsan tüm teferuatına kadar yardımcı olurdum sana ama asıl sana söylemek istediğim sirküleyi lütfen oku yasakları ve boyutlara önem verki küçüğünü öpüp sal büyüğünce gel de ben denedim oldu :) avların daim olması dileğiyle.. av raporunu bekliyorum

3. Kadir Altuntaş

Kadir Altuntaş Kadir

Favori Kamış:
    Kullandığım Kamış Captain Camelon 1500
    Favori Makine:
    SILSTAR
    En İyi Avı:
    Kıbrıs Takımla 250 gr'lık Kefal,Zıpkınla 55cm Deniz Turnası
    :) Gökhan merhaba canım internetten aldığım bilgiler doğrultusunda Tatlı su Kefali için,çekirge,sinek,solucan,kelebek,gümüş ve küçük balık yavruları ayrıca tavuk ciğerini küçük parçalara böl,dağılmaması için güneşte kurut ve dahası 2 no mepps kaşık götür olmazsa at çek yaparsın.belki ustalardan daha iyi bilgi alabilirsin..Bu ara Arabanda Façaymış Allah kaza bela vermesin yavaş git,Hoşça kal,şimdiden Rastgele...:)

4. PACO

PACO Umut DEMİR

Bıyıklı bekir,tek iğneli dip takımı,yem hamsi
    Rastgele;)

5. angelmen33

angelmen33 GÖKHAN

Favori Kamış:
    REMİXON
    Favori Makine:
    REMİXON
    hepinize ayrı ayrı tesekkür ederim sagolun
    sazan avının yasak oldugu su dönemde sazan hakkında dataylı bilgi almak da isterdim ama saglık olsun hamsi alacagım yanıma yem olarak solucan alacagım ve tavuk ciğeri güneşte kurutulmuş sizlerin verdiği tavsiyeler öyle :)
    zaten balık yemek yada etrafımdaki insanlara dagatmak gibi bir amacım yok boyutu ne olursa olsun geri bırakıyorum :) mesele onu oltada hissetmek degilmidir
    gecenlerde bir turna bırakmısdım cevremdekiler cok kızmıstı bana ama olsun boyut önemli degil yani amac yakalayıp yemek degil benim için zaten gerekli yiyeceklerimi götürüyorum ve orada kendimce yiyorum :)
    herkeze tesekkür ederim saolun..ekleyecek ustalar olur ise ekleme yapabilirler :)saygılar

6. azizcan

azizcan azizcan

Merhaba Gökhan Bey

Tahminim su sert akıyordur vede bulanıktır, bu sebepten meps ve kandırıcılarla tatlı su kefali avlamanız biraz zor olacaktır. Şu aralar en güzel avı tavuk ciğeri ile yaparsınız. Suyun durgun ve derin kısımlarını seçin oltanızı olabildiğince suyun kıyı kesimlerindeki otlara yakın bırakın. Su hala soğuk olduğundan balık daha derinde. Olta düzeneği çok basit; en hassas şamandırayı ve uygun boyda iğneyi bağlamanız yeterli. İsteğe bağlı ufak kıstırma kuşrun kullanabilirsiniz ama ben tercih etmiyorum. Sessizlik ve görüntü vermemeniz büyük balık avlama şansını büyütecektir.

Umarım keyifli bir av günü geçirirsiniz.

7. simendifer

simendifer Sennur

Rast gelsin, güzel bir av kısmet olur inşallah. :)

Akarsularda tatlı su kefali için hiçbir dönemde av yasağı yok. Göllerde ve orman içi sularda Ankara'da 15 Mart'ta yasak başladı ve 15 Haziran'a kadar sürecek. Arkadaşımıza boy limitinin 20 cm olduğunu hatırlatabiliriz tabii. :) Dediğiniz gibi küçükleri sevsin salsın. :)

8. angelmen33

angelmen33 GÖKHAN

Favori Kamış:
    REMİXON
    Favori Makine:
    REMİXON
    herkeze cok tesekkür ederim paylasımları için
    bu gün yeni takım aldım güzel bir olta (remixon) :) toplamda 4 oltam oldu bakalım hangisi kısmetli olacak bu avda :)

9. angelmen33

angelmen33 GÖKHAN

Favori Kamış:
    REMİXON
    Favori Makine:
    REMİXON
    peki ustam hamsileri parca parcamı koyacagım yoksa bütün olarak mı? bu av için
    sazan ve turna konusuna da gelince kızılırmak kalecik tarafında ne derece denk gelir bilemiyorum zaten av yasagı oldugu için de cıkanları selamlayıp gönderecegim :D (tabi denk gelir ise) :D
    yem olarak yanıma alacagım malzemeler : solucan,hamsi,tavuk ciğeri,mısır,vede sülük olacak umuyorum güzel bir av raporu sunarım sizlere :)

10. spectator_man

spectator_man mry

tavuk ciğerinde bende hem fikirim resimde ki balık bu sene sakaryadan tutuğum
    kefal ciğer ile yakaladım mantarlı tek iğne olta kulanıyorum ama dip oltasıylada çıkaran arkadaşlarım oldu rast gele