Manzara muhteşem, ortam çok güzel, sabah suyu tam güneş doğumu sıraları, umut ve heyecan pompalayan adrenalin tam kıvamında. İki saat salla babam salla... Balık mafiş... Ben Tekirdağa taşınacam...
tekirdağ da ne yapacaksın..fazla uzağa gitme çanakkale ye sap 3gündür levrek için süper hava var.. 5kez atçeke gittim.. hepsinde de ıslandım..denemediğim sahte kalmadı.öyle tek tük levrek almış sahteleri filan yanımda taşımıyorum...taş dibi..vs vs levreğin çıkabileceği bütün alanları taradım....yok yokidk bunu 2 aydır yapıyorum.. son 3günkü kadar sıkı gitmesem de.. elde var aha bu 0banghead millet 3 er 5 er yakalıyor..başka memleketlerde.. biz bir taneye muhtacızhihi birde ortalık alabildiğine atçekci dolu..ağzım açık vaziyette atçek yapıyorum..akın akın her yerdeler.10 yıl boyunca sadece bir kişiyi görmüştüm atçek yaparken sahilde..orda bile atçekci yığınla...geçen yılkı duruma şaşarken bu yıl 2 misli daha artmış..kıyıda olta sallıyanın büyük çoğunluğu atçeke dönmüş vaziyette sabah ve akşam suyunda..işin kötü tarafı bunların içinde 30cm lik ispendeği salabilecek babağit yok çünkü hedef balığı 25cm lik turna bu hep turnanın başının altından kalkıyor ALLAH sonumuzu hayır etsin..benide bir şekilde irlanda ya nakletsin
ahanda benim mekana bizim cemaatten biri gelmişte haberim yokmuşSoner sabahtan akşama kadar sallasanda nafile.ancak yemli denemek lazım.gerisi hikaye.melanur yapıyor gözlerimle görüyorum oynaşı.alanlarda var şükür onuda gördüm geçenlerde.sabahlarsan eğer yemlide kesin sonuç alışsın.öyle atmayla çekmeyle şu aralar zor
Bu yaz bodrum da öyle bereketsizdi Dediğin gibi millet hemen at çek oltacı olmuş,kıyı avcılığı en zor balıkçılıkdır. Balık gürültülü kıyılarda durmaz.Ben bunu teşhis ettim.Yani kendi hareket ve sesinden başka ses olmaması gerekir.Balığı bırakmak en hoşuma giden andır. Ama bazen öyle bir sahteyi yutuyoki çıkar çıkarabilirsen Artık bizde küçük bir tekne alıcaz ,kıyının kalabalığından uzaklaşacağız:thumb:
at-çek, çek -at kemer'de de durum farklı değil cumadan beri üç farklı avlakta sabah ve akşam suyunda denemediğim sahte kalmadı. tık yok. henüz balığın kulağına kar suyu kaçmadı desek buralara kar da yağmıyor kibanghead
Bugün şans eseri bende oralarda bulundum.Genelde orada sarma ve kefal için ekmek atanlar gördüm.Yaklaşık liman içi ve dışı dahil 30 balıkcı gördüm.Yakından gördüklerimde balık yoktu maalesef.Buralarda melanur dan başka neler çıkar bir bilginiz var mı ?
buyur gel bekleriz çarşamba tam havası. pazarteside tam havası ama meteoroloji şiddetli yağmur uyarısı yaptı çıkamıcaz sanırım. çarşambaya beklesin levrolar
son bir şans daha verecem antalyaya Bir tek dertli kendimi sanıyordum. Meğer tüm Antalya kan ağlıyormuş. Gönülleri deniz kadar engin Tekirdağlı arkadaşlara bu hoş buyur gel çağrılarından dolayı teşekkür ediyorum. Kadir kardeş sen bile tutamıyorsan bizim elimiz boş dönmemiz gayet normal o zaman. Birazcık da olsa teselli oldum sayende. Ama yakın bir zamanda volex kardeş bir levrek tutarsa gene moralim bozulabilir. Metin kardeş limana vardığımda seni aradı gözlerim ama göremedim. Bir daha ki sefere inşallah...limanın iç kısmında zarganalar ve ufak kefaller gördüm. Kelli felli amcan biri parmak kadar kefalleri tutmaya çalışıyordu. Yuh dedim yani. Bilmiyorum belki de yem yapacaktı. Mera denemelerim devam edecek. Antalyalı arkadaşlara duyurulur. Benimde bir kaç gözde mekanım var ama şimdilik oraları es geçiyorum. Yeni yerler bulmak lazım. Herkese rast gelsin.
Moral bozmak yok abi. Antalya güzel memleket ama son yıllarda balık yönünden pek bonkör değil, dediğin gibi. Bunun sebeplerini hepimiz biliyoruz zaten, burada tekrarlamaya gerek yok ama şu an elde bu var, madem böyle, elden geldiği kadar tadını almaya çalışmak lazım. Ava giderken mümkün olduğu kadar "balık yakalıcam!", "bu gece kesin aldım paşayı!" gibi 90% gerçekleşmeyecek hayallerle gitme. Böyle yapabilirsen avın daha farklı boyutlarını görmeye başlıyorsun, o paşa yine gelmiyor, ama artık avdan dönerken mutlu ve daha önemlisi huzurlu oluyorsun. Ha olur da o paşa o gece seni seçerse o zaman durum "beklenmedik" oluyor! Beklenmeyen gelince o anın heyecanı ve coşkusu daha fazla oluyor. "Avın bir de balık tutma mevzuusu vardı yaa!" diye hatırlıyosun. Yani en azından artık ben böyle yapıyorum.
bir daha kaleiçine gidersem ya kalamar sübye için ya da sadece yemli takım ve ekmek ile melanur kefal için sabahlamaya gidicem.artık kaleiçinin eski tadı yok.elimdeki bütün sahteleri kullandım geçenlerde.kolum gibi ıskarmozlar takip ediyor ama almıyor bu da beni deli ediyodu sebebi çok belli.kenarda kıyıda öyle bir likkoz aterna varki.hayvan sahteyi sadece merak ettiği için takip ediyor.bir dahakine gideceğim zaman hepinize özelden mesaj yazarım sabaha kadar muhabbet ederiz olta başında.hep at çek olcak değilya :thumb:
Güneşin 11 yılda bir tekrarladığı fazla aktivasyon dönemindeyiz. O yüzden kış ve dalgalar gecikti. Bir tek siz dertli değilsiniz, tüm Antakya kan ağlıyor! hihi (Ufak balık avcıları için geçerli değildir söylediklerim)
Bu hafta da moral bozma, gene tutamadım Genelde buralarda böyle, Aykut bilir öyle ahım şahım bir levrek çıkmaz. Ustalar bilir veya tahmin eder ne zaman olacağını, o zaman giderler. Mesela Aykut'la gittiğimizde kimse yoktu avlakta. Bizler her müsait olduğumuz hafta sonunda gittiğimizden genelde boş dönmek kaçınılmaz oluyor. Bende Aykut gibi bakıyorum olaya. Levrek tutmaya değil çay demlemeye gidiyorum. Güneş doğarken çevreyi izlemeye de bayılıyorum. Yeni avlaklar, yeni yemler test etmiş oluyorum. En uygun hava ve zamanda tabiki en güçlü olduğum avlakta şansımı deneyeceğim. Şu sıralar keşif avları ve geneli zaten boş döneceğimi kabullenerek gittiğim avlar oluyor. Mutlu gidip, mutlu dönüyoruz böyle düşününce. :thumb: hihi Antalya'ya 3-5 şans daha ver, hatırım için. :laughing: Rastgelsin...
Ben olsam kaleiçini deneyeceğime Örnekköy burnunu denerim.. Hele hele bu vakitler tam sırası.. Rastgelsin..
havalar eylül ekim gibi bir hafta bozsa idi.iyi bir yağmur yağsa idi,.o vakit birşeyler tutacaktık levreklerde yerinden oynuyacaktı..olmadı..tam akya vaktinde havalar sakin geçti..açıkta tutan oldu..örgüyü almamın sebebi geçen seneki akya hesabını kapatmak idi,lakin hesap tutmadı listeye 1 mekan daha ekledim.. bu seferki farklı bir yer.. o çaya benzer ama derin ve akıntılı vede genişhihi bende içerisini yokluyacağım.. 5 6 yıl önce biri demişti..sonraki yıllar bir kaç kez daha lafı geçti,, geçen gün teyid almak için gittim,tutan oluyor dedi malzemeci tek tük..bu yılki gece operasyonun ilk oraya olacak..reeling
Abi gece operasyonundan kastın akşam gidip sabah suyu dahil takılıp dönmekse ve bu işi cuma veya cmt gecesi yapacak olursan haber vermen yeterli, atlar gelirim nereye istersen. Ayrılır farklı noktaları deneriz, hatta imkan olursa iki kıyıya bölünürüz, daha çabuk keşfederiz mekanı. Aklında olsun.
o gün denemem orasını niye dersen cuma saat 5ten sonra,hafta sonu oltacılarıda geliyor..dolaysıyla avın tadı çıkmaz hafta içi bence uygun..ben önce bir keşif yapayım sana haber ederim.. az önce manavdan taze fasülye aldım..orda bir muhabbet başladı..ben levrek avlıyorum dedim..adam yav dedi şurda levrek avlıyorlarmış dedi gece dedim sendemi aynısını söylüyorsun..ben artık kesin giderim oraya bunu en az 10 kişi söyledi 10 yıl içinde belki daha fazla.. artık denemek şart oldu orasını.. tek bir nokta deyil alabildiğine uzun mekan bir kaç yoklama çekeceğim..ama şimdi deyil..havanın sakinleştiğinde..oraya gideceğim..
Abi işten güçten dolayı biz de anca haftasonu oltacısıyız işte. Dediğin gibi imkan varsa en güzeli hafta arası gidip avlanmak. Haftasonu güzel mekanlarda bile kalabalıktan sesten görüntüden balık ürküp uzaklaşıyor, av mümkün olmuyor. Avlak inşallah umduğun gibi çıkar abi. Gerçi o kadar meşhur bir yerse baya dövülmüştür ama Yine de doğru zamanda orada olursan verimli olabilir. Güzel haberlerini bekliyoruz o zaman.
Son çare benim gözde mekanıma gidecem. Orda da bir şey tutamazsam benimle sürekli dalga geçip her pazar tuttukları mercanları felan gözüme sokan tekneyle avlanan arkadaşlara takılacam.Gerçi ben sizin gibi kolaycı değilim,ben kıyı balıkçısıyım diye afra tafra yaptığım arkadaşlar bunlar ama ne yapalım. En azından hanımın dilinden kurtuluruz bir süre...Hafta sonu yapılacak her türlü çay demleme,ızgara yapma ve balık tutamama organizasyonuna ben de hazırım... Duyrulur..