Kalender Çapari İle Sarıkanat

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında cyhntskn tarafından paylaşıldı.

1. cyhntskn

cyhntskn CeYhUn

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE
    Favori Makine:
    SHIMANO SUPER ULTEGRA 6000 XSA
    En İyi Avı:
    SARIKANAT 55 CM ZARGANA :-)
    Yer:Kalender
    Takım : Turuncu capari
    Kursun :100/125gr
    Saat :7:00/ 8:30
    Millet neden balık tuttugu yeri soylemez anlamıyorum herkesin nasibine balık oltayla tuta tuta bitecek hali yok kimse yanlıs anlamasın ama soruyosun yer neresi diye cevap yok kızıyorum kendimce adam akıllı atıp tuttuktan sonra koca deniz herkez rızkını nasibini alır..Kıyı raporlarına yazdım ama ufak bi konu acayım dedim arkadaslar....

Merhaba arkadaslar bugun sabah 7:00 8:30 arası kalender iyi balık yaptı duyrurlur arkadaslara kusura bakmayın resimleri cekecek fırsat bulamadım sarı bereketliydi masAllah takım olarak turuncu capariler cok iyi iş cıkardı...Abinin tekiyle konusuyodum zeytinburnundan geliyorum diyince yazıklar olsun bana dedim ayagımın ucundaki yere gelmekten acizim sükur bizde 12 tane sarı sarıkanat tutup işimin yolunu tuttum...
    Saygılar....

2. ersinfb

ersinfb ERSİN

En İyi Avı:
    32 cm Lüfer
    tebrik ederim, mera konusunda haklısın % 90lık bölüm av yerini söylemek istemiyor kimsenin işine karışamayız isteyen söyler isteyen söylemez tercih meselesi ;)

3. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Penn Affinty 7000, Okuma Avanger 30b
    Ceyhun av yeri söylememek tabiki herkezin şahsi fikri ama şöyle de bir durum var yarın sabah o bölgede bırak olta atıcak yer bulmayı geçtim, ufak tekneler ağ atarken görürsen de şaşırma dostum :)

4. cyhntskn

cyhntskn CeYhUn

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Nasip kısmet artık :) herkez adam akıllı oltasını atsında..

5. cyhntskn

cyhntskn CeYhUn

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Tabi tercih meselesi demeseymidim yoksa:)

6. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4206 4.20--SHIMANO YASEI SEA BASS 2,70 -MH- 10-50 GR, Shimano Scimitar 300 cm
    Favori Makine:
    Penn Affinity 8000, Ryobi NAXO 8000
    En İyi Avı:
    4 kg Levrek ---1.800 gr Kofana
    Ceyhun millet öğrendimi Fatihin dediği gibi hem olta atacak yer kalmıyor her türlüsü doluşuyor olay çıkaranlar vs keyif almaya gittiğin yer işkence yeri haline geliyor.

7. anton

anton Adnan

Favori Kamış:
    Vega Potenza 4.20, Lineaffe Exteme 4.40, Okuma Salina 4.20 3 parça
    Favori Makine:
    Shimano PA Fliegen TD, Daiwa Emble pro 5000, Shimano spinjoy XT Surf
    En İyi Avı:
    Kova dolusu sarıkanatlar.
    Boğazda balık tutulan yerler bellli. Kalender de en popüler olanlardan biri. Her zaman kalabalık. Bence gizlenmesi gereken avlaklar kimsenin rağbet etmediği, sote dediğimiz alanlardır. Herkezin bildiği yeri açıklamamak bence doğru değil. Ertesi gün gırgır tekneleri ufak tekneler o bölgeyi yağmalar düşüncesi de yanlış. Onların sonarları var. Geze geze balığı buluyorlar. Ufak tekne sahipleri aralarında telefonla herzaman iletişim halindeler. Bizim foruma yazdıklarımızdan balığı bulduklarını sanmıyorum. Bu forumdaki paylaşımlar çalışan insanlar için çok faydalı. Haftada 1 gün balık tutmaya vakit bulabilen insanlar için tüm gününü balık arama derdinden kurtarıyor. Kısıtlı zamanda 5-10,20 balık yakalayabilmesini, evine boş dönmemesini sağlayabiliyor.

Son dakika heberi de benden olsun. Kalender de balık tüm hızıyla devam ediyor. Muhtemelen tarabyadan arnavutköye kadar olan kısım komple balık yapıyordur. Dibi bulun hızlı sarın...

8. cyhntskn

cyhntskn CeYhUn

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Zaten benım anlamadıgım sey vay efendım oltanı bana taktın nasıl ıs bu nasıl takarsın bı ara yanımda kavga edenler bıle oldu yazık yani ne keyif kalır ne balık tutma hevesi once saygı arkadas ben bılmem baska adamlar evlat sunu soyle at bak suraya atsan daha ıyı balık alırsın su takımı kullan bunlar guzel ve ava nese kalan seylerdır ....oyuzden 2 3 tl lık caparı ıcın ınsanın kalbını kırmaya gerek yoktur dıye dusunuyorum
    Saygılar....

9. cyhntskn

cyhntskn CeYhUn

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Aynen dedıgın gıbı abı dibi buş tık tık demeye baslayınca sarmaya basla ben once sahte ıle calıstıum tık yok 5 dk da etrafım dolmaya basladı mıllete baktım caparıyı atmaya basladı yalan degıl hıcte umıdım yoktu ama morelı yuksek tuttumu 2 li 3 li cektık sukurler olsun
    babam hep derdı olta ıyıde oltanın gerısınde iş yok :D bıraktım eve yıyın gariii diye
    Saygılar....

10. emreseven

emreseven Emre

Söylediklerinin altına imzamı atarım.Anlayabilmiş değilim.Burda hergün kanlıcadan aşiyandan tarabyadan rapor veren arkadaşlar var.Sağolsunlar.Hangi gün ne kadar sıkıntı yaşamışlar.Yaşanılan birşey varsada o burda yazılanlarla alakalı değil.Tekne konusu ile bencede saçmalıktan ibaret.Ki boğazın belli bölümünde büyük ağ yasak,uzatma ağı dışında.Onunda belli bir derinlikte zararı yok.

Bahsettiğiniz balık lüfer familyası.Yani özellikle belirli bir merada olan balık değil.Gezici balık.Bir izmarit, bir levrek değil.Hangi meradan devamlı lüfer yapıyor diye bahsedebilirsiniz.Boğazın neredeyse her tarafı dişli familyasıyla dolu.Hatta bu ara zeytinburnu civarı falanda.

11. FuRkAn *

FuRkAn * FURKAN

Favori Kamış:
    Shimano Spin Power 425 bx
    Favori Makine:
    スーパーエアロ フリーゲン /
    En İyi Avı:
    Torikler, Kofanalar - Levrekler Vs. Vs.
    Tebrik ederim. Mera konusuna gelince kalender gizli bir yer değil zaten :) zaten hava lodos olsun millet çapariyi alıp zaten çapari balığı (ince) tutuyor her merada sıkıntı yok. Ama bazı yerler var bizden başka olta atan yok :)

12. cyhntskn

cyhntskn CeYhUn

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    gizli bi yer degil fakat dedigim gibi nerden aldın o balıkları diye soru sorunca cevap yok ama herkesin kendi istegi

13. lineafee

lineafee iskender

Favori Kamış:
    lineaefee
    Favori Makine:
    okuma salina 65
    En İyi Avı:
    kofana
    beyler değerli arkadaşlar ,yer belirtmeyelim,çapari no ve köstek söylemeyelim,hiç bir paylaşım yapmayalım inanın ozaman daha çok tutarız değilmi sanki istanbul yazılmayan paylaşımlardan etkilenir ve boğaza akmaz herkez aptal herkez kör ..
    yapmayn bu sitenin amacı paylaşımdır bakın aliço,ssoylu,aret ve cenani lakaplı arkadaşlara olta yapımından led tvye kadar her bilgiyi verirler ama yine av raporlarına bakın yine aynı bereketli avlarını sürdürürler ..
    iyi avcı herzaman iyi avcıdır .. yaratıcı olan usta olan herzaman kısmetini fazlasıyla alır..
    yer yeniköy kalendewr arası herhangi bir yer başlangıç noktası makro market 50 metre ilerisi.
    no 3 uzun pala turuncu çapari 0,35 beden 0,33 köstek ( sarıkanat geliyor çinekop yiyemiyor)
    150 gr kurşun dibe yatır ve uzun stroklarla yapyavaşça çek yumuşak bıraK
    MAXİMUM VERİM..

14. PEHLİVAN

PEHLİVAN mehmet

Favori Kamış:
    SHIMANO, BROWNİNG, LİNAAFFE, DAİWA, CARMORAN
    Favori Makine:
    Daiwa emblem pro 5000,RYOBİ,spro
    En İyi Avı:
    KIRLANGIÇ 3,5 kg
    Furkan paşam neresiymiş o sizden başka kimsenin olmadığı yer söylede bende poğocayı çayı kapıp gelim :D :D Bende kalabalığı sevmiyom ve balığa genelde tek gelirim yanlızlıktan canım sıkılır sizde arkadaş olursunuz bana ;) özelden yazabilirsin paşam ayda ya 1 yada 2 kere gidiyom zati:rolleyes: yaz özeldende kalabalığa girmiyim:)

15. cyhntskn

cyhntskn CeYhUn

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Aynen dedigin gibi denizde balık bitmez Allahın izniylereeling
    Saygılar....

16. armpa

armpa emre ince

Favori Kamış:
    Lineaeffe 390 , Okuma V System 8 10/40gr , OKUMA Cedros Pro Jig 40-60 LBS
    Favori Makine:
    Shimano Power Aero GT 6000 , Okuma Trio 40 , Okuma Salına SA 16000
    En İyi Avı:
    99CM Kofana , 30kg üstü lambuka ,

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?p=1048277#post1048277

buda benım acıklamalı raporum...

bende anlamıyorum asıyandan emırgana kadar neyı kımden saklayabılırız.. goren zaten vaktı zamanı var ıse tutar... benım gıbı asıyanda aradıgını bulamayan ya baltalımanında ya kalenderde ya tarabyada atar.. atmasını bılıyorsan tutmasını bılıyorsan oltanı takıp edıp ınsanların tepkısını uzerıne cekmıyorsan... ısterse cuma namazı saffı gıbı olsun butun gun balık tutarsın... bu bırazda senın sabrına kalmıs....

paylasmayanları acıkcası anlamıyorum.. paylasınca sımdı ertesı gun orası patlama mı yapacak? sımdı ben buraya kısırkaya sahıl atcek sarıkanat yapıyor desem kac kısı kısırkayaya gıder :) herkes nasıbını alır.. cat oltan kırılır oturur ızlersın.. bır telefon gelır eve gıdersın.. denızde balık cok.. kımse endıselenmesın herkese yetecek kadar var

rastgele