taze tutulmus istavrit güzel bi sekilde flota yapılarak denizin serin sularına birakılmıstır.ufakta olsa o zevki yasadım yinede.aksam 23.00 da alınmıstır.sole diyim size vurus baya oldu acıkcası bu balıgı tutarken iyi kafa attı ama oltanın ucu asagı ole bi iniyoduki aman ALLAHIM kısacası iki istavrite bi cinekop diyelim
Ceyhun tebrikler, açılışı yapmışsın Umarım devamıda gelir Buda demek oluyorki yavaş yavaş Kalender geceleri başlıyor
Ceyhun ellerine sağlık Ancak haber kötü olur bence Lüferin inmeden çinekopun inmesi. bizleri bir hayli üzer
bende 2001 yılında istanbul kalender ordu evinde askerlik yaptım bu aylarda hergün balığa çıkardık yakaladıklarımızı rütbelileere verirdik ciddi anlamda cinekop palamut lüfer yakalardık gündüz çapariyle çooook zevkliydi.....
Biraz önce çarşamba pazarında gördüm, küçücük defne yapraklarını çinekop diye satıyor rezil adamlar. Avlayana da izin verene de alana da.. tövbe yarabbim.
carrifurda da satıyorlardı en son gittiğimde gördüm kilosuna da 20 tl mi ne yazmışlar istavrit kadar bile yok ya yazık günah.. vatandaşın tuttuğu neyse de böyle pazarlarda felan görünce fıttırıyorum. denetlenmesi şart yoksa yakında denizlerimizde lüfer göremeyeceğiz...
evet sarı kanat kalender tarafı yemli yapmaya başladıysa artık bizede istinye iskelesinde nöbet tutmak şart oldu özledim çinekop yakalamayı
Hatırlatma kabilinden, çinekopta yasal boy 14 cm., bir defa üreyebilmesi için gereken asgari boy 20 cm. Lutfen bilinçli balıkçılar olarak, avlanırken bu ölçüleri göz önüne alalım. Başkaları tutuyor, bizim tuttuğumuz bir taneden ne olacak demeyin, bir balığın kaç yumurta dökebileceğini düşünün. Rastgele.
hatırlatma için teşşekürler üstad,bizler bilinçli amatörler olarak herzaman avımızın boyutlarına,çevremize ,doğaya ve özelliklede denizlerimize karşı saygılıyız umarım tüm avcılarımızda bu konuda sizin ve bizim kadar duyarlı olurlar
Acemiligimden sorup ögreneyim istiyorum ......Şimdi bu balık 20 cm olup ürediği zaman hala çinekop mu oluyor yoksa sarıkanatmı????
ALINTIDIR... 15-20 çinekop 20-23 kaba çinekop 23-30 sarıkanat 30-40 lüfer 40-45lüfer irisi (kofana adayı) 45+kofana(sırtıkara) Umarım faydalı olmustur,...