Kalenderde çinekop zamanı?

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında snc tarafından paylaşıldı.

1. snc

snc serhat naci çetindemir

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extreme Cast 4.30
    Favori Makine:
    Shimano Titanos XSA 5500
    Geçen sene sonbaharda kalenderde ordu evinin önünde ağabeyimle sabah 7 den 17.00 a kadar sahte kaşık ve beyaz tüylü çapari ile 60 çinekop 10 tane palamut yakalamıştık. Acaba bu senede aynı bolluk olacakmı veya boğaza çinekop ve palamut ne zman uğrayacak bilgisi olan varmı?

2. deePblue

deePblue na

İstisna bir gündü.
    Hatırlıyorum
    11.ayda olmuştu
    henüz çokçok erken

3. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    En az 15 gün, bence 3 hafta sonra balık başlar, ama çinekopun durumu kritik, neredeyse nesli tükenecek lüferin. Artık çinekop avlarına bir müddet ara vermeli diye düşünüyorum, en azından ufak boyları incitmeden tekrar denize salmak lazım, oltayla balık biter mi? Bitmez, ama profesyoneller sağolsun bizim yerimize de tutuyor, onun için kar kardır diye düşünüp çinekopları avlamamayı gündemimize koymalıyız boğaz avcıları olarak...

4. nihatkr

nihatkr Nihat

Favori Kamış:
    Kesinlikle El Oltası :) ve TELE SURF 4,20 MT 150 GR
    Favori Makine:
    RYOBI ECUSIMA 8000Vi MAKİNE
    En İyi Avı:
    Bir yakalayabilsem
    Siz 2 kişi 60 çinekop 5 palamut yakalayacaksınız :) Sonra bu senenin de bereketli geçmesini dileyeceksiniz. Ben çok merak ederim eğer bu akın 1 hafta devam etse nekadar bir balık yakalardınız.

Peki bu balığı yiyebildinizmi yada nekadar sürede tükettiniz. O sürede balık sarı kanat olurmuydu? Peki ne yapılır bukadar balık? buzluğa atılıp yeniden ava çıkılır yeniden aynı sayıyı tuttura bilmek için.

Aradan Zaman geçer bir sonraki yıl gelir aylarca boş gidip dönüldükten sonra şu söylenır. Bu trolcüler ve balıkçı ağları balığın neslini tüketti. Bu düşüncelerle ümitler kesilir gümüş ve kefal avlanmaya başlanır. (Kuzguncuktan karaköye gidin çok insan göreceksiniz) Çinekop lüfer sadece hayallerinizi ve belki bilgisayarınızda resimlerinizi süsleyecek. Sonuçta Lüfersiz palamutsuz bir denizimiz olacak. Bu sene istavritsiz 2 yıldır izmaritsiz olduğu gibi.

Bu yazdıklarım sakın yanlış anlaşılmaya. Maksadım sizi rencide etmek değil. Hani yazarız ya hep trolcüler, tırıvırıcılar tebliğe uymuyor biz kıyı balıkçılarının tuttuğundan ne olur diye. Sanırım bu biraz kendini kandırma. Şimdi hesabı siz yapın. 60 çinekop çinekopun akın yaptığı zaman kıyılarımızda olta atmaya yer kalmıyor. Herkes 60 çinekop yakalasa. Teknelerdekilerle birleşince çinekoptan lüfere geçiş yapacak balık kalmadığını göreceğiz

Tamam Tebliğ var ama birazda vicdan olmalı bence.

Kaba hesapla 60*200 gr. (Mantıken çinekop denilen balığın olması gereken ağırlık) 12 000 gr. yani 12 Kg. Tebliğ ortadan kalkmış durumda tebliğde kişi başı sınır 5 Kg. Oda 14 cm den küçük olmayacak balık. Biz çok balıkçıda bile çinekop diye satılan yapraklar gördük. Bunlar çinekop değil yaprak diyip almayınca fırça yedik. (Palamutlar hesapta bile yok.) Varın geri hesabı siz yapın.

Tebliğ falan hikaye arkadaşlar. Yiyemeyeceği kadar balığı tutmak niye. Bu vicdan hesabını yapmak lazım. Ha yapmıyorsakta balıksız uzun sürelere alışmak lazım. Bakın bu sene istavrit bile yok. Kovalarca tutulan zamanlar, kıyıdan poşetlerle toplanıp marifetmiş gibi TV lere çıkılan zamanlar artık hep filmlerde gösterilecek, resmilerde kalacak.

Sürçi lisan ettiysek affola.

Son düzenleme: 6 Eylül 2010
  5. Dejavu

Dejavu volkan

Favori Kamış:
    Shimano Nexave 4.50 200
    Favori Makine:
    Shimano Super Aero Surf Leader CI4+ 35
    Selam ,

Dedikleriniz çok doğru fakat bence, bu konuda devlet'te biraz duyarlı olmalı diye düşünüyorum. İnanırmısınız ben hastalığım dolayısı ile doktor tavsiyesi ile başladım balık tutmaya, hastalığım çok şükür geçti diyebilirim, keşke 30 40 dk da 1 tane balık tutmasam :) her sefer kayın pedere size balık getiricem diye gidiyorum, 3-4 saatte 6-7 tane tutuyorum onlarıda daha sonra denize bırakıyorum. Bir dahaki senelere her halde kıyı balıkcılığı diye birşey olmayacak istanbulda.

6. balikoltasi

balikoltasi Birol

Çapari ile tutulan çinekoplar genelde 100-120 gr. oluyor arkadaşlar.

7. balıkçı umut

balıkçı umut umutcan

Favori Kamış:
    Remixon mauerick300 3.00 mt
    Favori Makine:
    Qunhai SL-500
    çok doğru söledikleriniz bunun illa tebliğle olucak diye bi kural yok insanın biraz vicdan hesabı yapması gerekir....