300 metre asso ultra soft fc misinam bikaç metre kadar kaldı. 0.30luk güzel bi fc misina arıyorum. Biraz araştırdım. Berkley çok pahalı Mercanın ürünleri dikkatimi çekti ama onlarda çeşit çeşit. Farkları neler ve ben hangisini almalıyım Genelde top arkası zargana takımı yaparken ve çupra avlarında köstek yaparken kullanacağım. Düğüm mukavemetinin yüksek olması, misinenin çabuk deforme olmaması ve çekerinin iyi olması benim için önemli. Tabii %100 fc olursa tadından yenmez Yorumlarınızı bekliyorum teşekkürler...
Buna ne dersin? Ben birkaç avda kullandım, hiç fena değil.. fiyatı %100 FC için mükemmel.. http://www.avmarketi.com/asp/product/132956/HERON-CASPER-100-FLUOROCARBON-HAYALET-MISINA-100MT
Mercan Türkiyedeki birçok misinayı yapan bir firmadır, farkında olmadan değişik markalardaki misinlarını herkes kullanıyordur bu firma ayrıca kendi markası ilede satışları mevcuttur, kalite olarak ödül almış misinalarıda var bildiğim ben şahsen Euphrates misinalarını yıllardır kullanırım ve çok memnunum.
makaraya sarmak için sanmıştım düzelttiğiniz için teşekkür ederim. FC olarak nippon ghost kullanıyorum
Piyasada bir sürü fc misina var ama hangisi gerçek ,hangisinde düğüm tutma mukavametei iyi bende bilemiyorum....Sanırım yine barkley ürünleri aklıma geliyor..... ..
Üzerinde florokarbon yazar zaten misinaların; fiyatları da bir miktar yüksektir ondan anlaşılabilir... Düğün tutmaları ya da dayanıklılıkları normal misinalara göre zaten daha düşüktür; kaplama olanlar da var dikkat edin... Ayrıca kullandığınız, kullanmadığınız pekçok yabancı marka misina Mercan'a aittir; Murat Bozkurt'un da belirttiği gibi; siz farkında olmadan zaten Mercan üretimi misina kullanırsınız... Onun da çeşitli kalitesi mevcuttur...
Hikaru FC kaplama misinaları beden yaparken kullanıyorum. 0,30 mm ile takımları yaparım. Müthiş bir düğüm oturması var. Ayrıca takım yaparken hiç de gam yapmıyor. Avda kullandıktan sonra iğneleri kesip yeni takımda kullanıyorum. Misina hayr etmiyor bir avdan sonra. Param çok, kaliteli olsun dersen okuma shotai methini çok duydum ama kullanmadım. Mercan Dicle %100 FC 0,35 kullandım. hiç düğüm tutmuyor çok sert bir misina.
Abi normal misinalara gre düşük olsa da diğer FC misinalara göre mukavemeti güçlü olan en azından kolayına kopmayan bişey arıyorum. Mercanın farklı markaları üretip etiket bastığını duymuştum bayide. Çeşitli kalitesi mevcut demişsiniz peki hangisini önerirsiniz?
Shotai % 100 florokarbon olduğu için pahalı zaten; oldukça da iyidir... Florokarbonlar genellikle 50-70 metrelik ambalajda satılırlar...
Teşekkürler cevap yazan herkese. Henüz araştırma fırsatım olmadı eve sadece yatmaya geliyorum neredeyse. Balığa gitmediğim bir gün önerilen modelleri tek tek araştırıp karar vereceğim.
Mercan'ın florokarbon misinasını kullanmadığım için bilemiyorum; ben yalnızca Berkley ve Sotai kullandım; ikisinden de memnunum ancak bu memnuniyet neye göre tartışılabilir tabii ki... Özellikle tekrar edeyim gerçek florokarbonlar 50-70 metrelik ambalajda olur genellikle; fiyatları da öyle 8-10 lira değil; daha yüksektir; eğer 100 metrelik olur ise çok daha fazla yükselmesi gerekir üretim zorluk ve maliyeti gereği... Mesela 0,24 50 metre fiyatı... http://www.balikmarketim.com/?urun-56980-Berkley-Trilene-Fluoro-Karbon-0-24mm-Olta-Misinasi.html