Merhaba Malum İstanbulun sonbaharı-kışı yağar artık rahmet.. 2 damladan korkup eve dönersek nerde kaldı bizim balıkçılık Öncelerden perşembe pazarından aldığım 10 liralık yağmurluklar en fazla 2 kullanımda gümledi. ya boncuğu kopar ya sağdan soldan patlar. Bir de surf kamış kullanımında en az sıkıntı yaratan tip hangisi olur sizce. alt üst ayrı takım olanlar var bir de pardesü gibi dize kadar bütün olanlar var. Kaliteli ürün satan yerler de varsa bildiğiniz yazarsanız sevinirim. Örnek tipler http://www.avmarketi.com/asp/group/165/Yagmurluklar
Ben bir arkadasimin av videosunda kullandigi montu yazayim... Buna benzer biseydi... Hosuma gitti.... Dam Yuzen Takim
Bu yağmurluklar başa bela. En iyisi doğru dürüst bir şey almak, bir kere almak. Mesela şöyle bir şey: Bu nerde bulunur derseniz: http://www.adrenalinoutdoor.com/Zajo-Dakota-EV-Entrant-Su-Gecirmez-Nefes-Alabilir-Ceket_5358.html#0 Şimdi bu nedir, esprisi nedir, fiyatı nasıldır? Bunlar dağ yürüyüşü filan için özel ceketler. Bunlarda iki ana özelliğe bakmalısınız. Bir en az 2000 mm su geçirmez olacak. Bu 2.000 mm derinlikteki su basıncına dayanıklı demek. İdeali, 10.000mm dir. Şimdi ilk etapta bununla suya mı dalacağız ki diyebilirsiniz. Fakat, dirseğinizi bükünce mesela, orada suyu sıkıştırıp basınç üretirsiniz. Düşük basınçlı olanı oradan içeri su alır. İkincisi kesinlikle nefes alabilir olacak. Zira, akşama kadar kamış sallarken kendi teriniz sizi daha çok ıslatır. Nefes alabilenler terinizi atar, sizi kuru tutar. Geri kalan bakılacak şeyler, rengi, şu su busu. Ama şu özellik önemli. eğer önünde fermuarın kapağı (pat diyorlar) cırt cırtlıysa onları pek tavsiye etmem. Cırtlara kolları sürtüyor bilek bölgesinde kumaşı çabucak hırpalıyor. Bunun yanında dilerseniz, 3 in 1 dedikleri var. Bunların bir polar iç ceketi oluyor. Kalite bir şey alırsanız, o ceket süper sıcak tutuyor. Atlet, bir tişört, gömlek filan üstüne makul bir kazak ile ceketi polarıyla giyerseniz, boğazda kar altında üşümeden, ıslanmadan akşam edersiniz. Sıcak havalar için, o polar çıkarılabiliyor. Bu malzemenin kumaşından pantolonlarda var. Onlar normal pantolon üstüne geçirilecek şekilde yapılıyor. Pantalon ve ceket tam olunca, pantolonu çantaya tıkıştırıp, ceketi üstünüze geçirip çıkıp gidiyorsunuz. Ayrıca bir yağmurluk taşımak gerekmiyor. Pratiklik çok çok iyi oluyor. Kaldı ki, mesela dolmuşa filan binip giderseniz, yağmurluk işi hoş olmuyor. Bir yılbaşı Galata köprüsünü sel basacak şekilde yağmur yağmıştı. Marmot marka olanı vardı üstümde. Yağmurlukla duranların hepsi feci ıslandılar ve kulelere kaçtılar. Ben umursamadım, sonra arkadaşın yanına uğradım. Baktım herkes kazağını, ceketini sıkıyor, suyu kurutmaya çalışıyor. Bende tek damla yoktu içimde. Tavsiyem almışken bunlardan alın. İyi markaları, Marmot, Lafuma, Love Alpine, The North Face, Columbia gibi. Kötü markaları da gayet tatminkar netice veriyor, merak etmeyin. Kötüleri daha az havalı, az gözalıcı oluyor, kesimi filan. Birazda daha az dayanıyor. Mesela, Marmot 5 sene rahat idare ederken, ucuz bir marka 3 sene ancak idare edebiliyor. Klasik balığa giderken kullanımda, iyi bir marka size 10 yıl en az yeter sanıyorum.
Valla Serdar abi meğer yağmurluk hakkında hiç bir şey bilmiyormuşum eline sağlık sağolasın.. Kesinlikle kaliteli bir ürün almak isityorum. Boğazda avlanıyoruz yağmuru karı rüzgarı illaki oluyor ve sağlam da oluyor. Özelden de en az senin kadar değerli bilgiler veren sevgili Mustafa AYTIR'a (maytir) ayrıca teşekkür ederim. Bu hafta sonu cumartesi almak isityorum bakalım kısmet artık. İnternetten güzel bir araştırma yapacağım ama
Dün gece sipariş verdim. 3-4 hafta bekleyebilirsen fikrimi belirtirim. Video ve yorumlar gayet olumlu... http://www.youtube.com/watch?v=0a2b7b7R4pE
Yurtdışından verdiniz sanırım siparişi.. Evet özellik sunucunun üzerindeki görsel olarak çok hoş. pantolon ve ceket ayrı ayrı almayı düşünüyorum bende.
Sunucunun üstündeki değil. Malzeme aynı ama desen farklı. Ama ona benzer desenli olanıda var. Burdan bakabilirsiniz. Ürünün normal fiyatı $80 şu an indirimde $30 aldım. http://www.cabelas.com/product/Cabelas-Dry-Plus174-Ultra-Parka-150-Regular/733254.uts
İstanbuldasınız gördüğüm kadarı ile Decathlon Bayrampaşa ya uğrama şansın varsa birçok spor dalı için düşünülmüş değişik yağmurluklar bulabilirsin. Özellikle Yelkenciler için tasarlanmış özel yağmurluklar var ki bence görülmeye değer. Alt üst takım olandan tulumlusuna astarlısından polarlısına birçok model mevcut. İhtiyacına ve bütçene göre birşey mutlaka bulursun. Kendi ürünlerinin yanında her branşın ünlü markalarını da satıyorlar yani çeşit geniş )
quecha mı nedir, bir marka var decathlonda. bir lafuma yada marmot değil. ama gayet tatminkar. hele indirimdeyse tereddüt etmeyin derim.
tavsiyem motosiklet malzemesi satan dükkanları gezin, çok daha iyi ve çok daha uygun fiyatlı bulacaksınız
onlar windstopper satıyor. hiç tavsiye etmem, balıkçı işi değil. alacağınız şey nefes alıp teri atabiliyor olsun mutlaka. 1 tl lik naylon poşete girmekle aradaki farkı bu yaratıyor.
cumartesi karaköyü dolaşmak istiyorum. decathlon da aklımda fakat biraz ters düşüyor bana uzak bakalım artık ne kadar maliyeti olacak bu işin bize.
siz malzemecileri bir gezin sonra karar verin, birçok çeşidi var.bakın pişman olmayacaksınız.bende armode marka var çok memnunum
Ele avuca sığan 1 milyonluk yağmurluklardan aldım.Giyince kendimi migros'tan çıkmış gibi hissediyorum ama olsun