S.a forumdaslar. Sizden yardim bekliyorum. Çarsamba aksami baliga gidecegiz fakat mekana karar veremiyoruz. Niyetimiz kalkan avi yemlik ve malzemelerimiz buna gore hazir. Karaburuna mi gitsek marmara ereglisi ve civarimi verimli olur kararsiz kaldik bir yorum ile yardimci olsaniz hevesimiz kirilmasinda istiyoruz 1 2 gun gecirecegiz gittigimiz yerde lutfen bir yorumda bulunun. Simdiden twsekkur ederim.....
hiç anlamam ama forumun değişik yerlerinde görmüştüm bunun cevaplarını biraz foruma bak yada sorunun yerini değiştir
İkiside verimli olabilir ancak tercih et derseniz Marmara Ereğlisi derim...Bir sebebi yok içimden öyle geldi
Evet tsk ederim... Peki bu seceneklere birde şile agva arasi nida eklesem ... Forumda var dogrudur ama bu guncel ve carsamba gidiyorum wli bos donmek istemem kim isterki hic yoksa bir porsiyon cinsi fark etmez orda balik yiyelim dogaya karsi diymi.....
Sadece kalkan için gidiyorsanız boş dönmeyi göze alıp gidin ereğli civarına gidecekseniz sultanköyde kalkan yapıyor diyorlar şahsen hiç gidip denemedim.. gecede kalacaksanız kurt temin edip levreğe yemli atabilirsiniz.. Rasgele..
Kalkan için birinci sırada karadeniz kıyıları gelir(Kıyıköy, Yalıköy, Kastro civarı). Ancak Karadeniz'de dalgalar nedeniyle oltayı suda tutabilmek için büyük kurşun kullanmak gerekir, şiddetli rüzgar varsa büyük kurşun bile iş görmeyebilir. Dibi kumluk yerler daha verimlidir. Büyük kalkan sığ sulara çok nadiren gelir. Sığ sularda avlanacaksanız genellikle eli boş döneceksinizdir. İdeal derinlik 40 metre ve üzeridir. Kıyılarda bu derinliği bulak da oldukça zor. Sığ sulara genellikle el büyüklüğünde kalkanlar gelir ve iğne ne kadar büyük olursa olsun yutar, zarar vermeden denize salmak imkansız gibidir. Dibi kum, derin ve denize akan dereağızları en verimli yerlerdir. İğneye takılan yemi atalabilecek en uzak noktaya atmaya gayret etmek lazım. İkinci sırada Kuzey Marmara kıyıları var. Çok verimli olmasa da Marmaraereğlisi, Sultanköy, Gümüşyaka'da yakalayabilme ihtimali var. Bunun yanında Çorlu- Tekirdağ yolunun, İstanbul-Tekirdağ yolu ile birleştiği yerde "şerefli deresi" diye tabir edilen bölgede 2 ila 5 kg civarında kalkana rastlanabiliyor. Bu noktadan Tekirdağ yönüne doğru biraz ileride salat yağ fabrikası civarı da denenebilir. Yem takmak için herhangi bir özene gerek yok. İstavriti ortadan kesip (kafa bir tarafta kuyruk bir tarafta) iğneye gavurlama takıp atabildiğiniz kadar uzağa atabilirsiniz. Ayrıca yemi fileto yaparak da kullanabilirsiniz. Bu daha dayanıksız olacaktır. Kalkan yem konusunda hassas değildir. İster bütün, ister yarım, ister fileto olsun, yemi görür görmez kapacaktır. Yeter ki yemin yakınlarından geçsin. Çok iddialı değilim ama şimdiye kadar edindiğim bilgiler bu yönde. Selamlar, rastgele....
Verdiğiniz değerli bilgilere çok teşekkür ederim. Bu hafta içi bişey alamadık Kısmet olursa haftaya salı günü kısırkaya' nın uç noktalarına gitmeyi planladık inş. güzel raporlar vereceğim....