Selamlar. İstanbulda oturuyorum. Önümüzdeki hafatasonu için bir misafirimle balığa gidelim dedik. Gİdeceğimiz yer, mangalımızı yapabileceğimiz, sakin, iti kopuğu olmayan bir yer olsun istiyoruz. Bu mevsimde kalkan vardır diye düşündük yanında da lüfere ve levreğe atarız heralde. Böyle bir yer tavsiye edecek varmı ? Ben Riva uygun olur diye düşündüm. Bu konuda tavsiyelere ihtiyacım var. Teşekkürler.
Lodosta da balık olmaz, genel kanı budur. Ama istisnalar da olmaktadır tabi. Emir abi çok şey istiyon ki yok it-kopuk olmucak , sakin bir yer olcak , aileyle gidip hem piknik hem de balığımı tutacam diyorsun iyi güzel de böyle yerler malesef azaldı. Kpıdağı biliyorsan biz koca dağda bile böyle yerler zor buluyoruz hatta çoğu zaman bulamıyoruz. İnşallah gönlüne göre yer bulursun.
Bandırma'da lodosta deniz kenarına yaklaşılmazken karadenizde lodos estiğinde deniz çarşaf gibi olur tam kalkan havasıdır
Ben Anadolu yakasında ikamet ediyorum o yüzden Riva tarafı uygun oluyor. Okan'cığım çok şey istemiyorum emin ol. Bunlar normal şeyler Şimdi Riva uygunmudur bu işe ? İstanbul'da Karadeniz tarafları nereler olabilir ? Herkese teşekkürler.
Avrupa yakası için Yalıköyü tavsiye ederim .İstanbulda lodos oldumu Yalıköy harika oluyo Kalkan avı için
Yanlış anladın galiba abi. İstediğin şey rahat,huzurlu,sakin ortamı en az ben de istiyorum ama bulamıyorum, bulamıyoruz demek istediğim o tür yerler azaldı malesef.
Riva'dan Şile'ye doğru Kalkan için çok uygun yerler var tabii.Özellikle Kurna köyü sahilleri..Riva koylarının hepsi uygun değil.Kıyıdan pek farkedilmeyen uygun kumluk alanlar bulabilirsiniz. Ancak pek çok yer de tellerle çevrilmiş durumda.
sahil köy derim tek geçerim jandarmanın önunde guzel bır kayalık alan var kayaların ustunden oltanızı atarsınız hemen yan tarafta kumsalda piknik yapa bılırsınız yazlık bır sahıl oldugu için bu aralar kimseler yak rasgele. yoluda şileye gelmeden sola sapıyosunuz 10 15 km sonra.
Kurna sahilköyden daha verimli olmasına karşı, sahilköy'ün alt plajında kalkanın yanında levreğe bırakma yapma imkanı da var.
Havaya dikkat dostum hava lodos olursa karadeniz derim. neresi kandıra cebeci sahili veya babalı uzun kum mevki. ancak hava durumu pek balık için müsait değil.Poyraz fırtınası olacak. Marmara sahillerindede lodos esecek senin anlayacağın ne balık ne piknik bu durumda imkansız. bir kaç gün beklemek en doğrusu.
Tavsiyeleri için herkese teşekkürler. Hava bu aralar kötü dediğiniz gibi. Cuma düzelmesini bekliyoruz. Olmadı boğaz, o da olmadı bizim sahilden atarız. İllaki o oltalar suya girecek