Kalkan olta düzeneği hakkında

Konu, 'Olta Düzenekleri ve Yeni Sistemler' kısmında laplace2006 tarafından paylaşıldı.

1. laplace2006

laplace2006 ÜNAL

Favori Kamış:
    Shimano Yase SeaBass 2.70
    Favori Makine:
    Shimano Aernos 2500
    En İyi Avı:
    Kalkan 46 cm-2 kg/Kofana 41 cm
    Merhabalar,
    Kalkan avında kullanmak üzere aşağıdaki gibi bir takım hazırladım ama daha önce kalkan avına gitmedim, internetten edindiğim bilgilere göre tasarlayarak alttaki takımı oluşturdum, nasipse haftasonu Şile'ye gidip kumsalda deneyeceğim. Kalkan takımda hedef oltayı dipe yatırmak olduğu için en başa ve sona kurşun koydum. Bu takım iş yapar mı olumlu olumsuz yorum veya önerileriniz bekliyorum.
    Herkese iyi avlar diliyorum.

2. EMİREREN

EMİREREN BARIŞ

Favori Kamış:
    Okuma salina sea spin-Linaeffe De Luxe 3,90m
    Favori Makine:
    Okuma Safina Pro SPa-40,Okuma Trio RC55
    En İyi Avı:
    KALKAN 4,5KG
    köstek iğnelerini hırsızlı yap..

3. laplace2006

laplace2006 ÜNAL

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Aernos 2500
    En İyi Avı:
    sadece hırsızlı iğnelermi ? genel olta düzeneği uygunmudur?

4. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Merhaba Ünal, bizde grubumuzla bu hafta kalkan avına gitmeyi düşünüyoruz ve aynı meraya:rolleyes: :D

Düzenek güzel ancak beden ve köstek kalınlıkları bana biraz fazla geldi.Muhtemel kalkan avımız dört kiloyu geçmeyeceğini düşünerek, aynı işi 0.35 beden, 0.25 kösteğinde görebileceğini düşünüyorum.:rolleyes:
    Ayrıca 75 gr. kurşun Şilede yeterli gelmeyebilir, 125-150 gr. 'da yanınızda bulundurmakta fayda var.Kösteklerdeki 10 gr.'lık kurşunlarada gerek olmadığını düşünüyorum, zaten iki taraftaki kurşunlar, takımın tam olarak kumun üzerine yatmasını sağlayacaktır.Birde güneş doğmadan oltanızı suyla buluşturmanızı tavsiye ederim, oltanızı levrekte ziyaret ederse sakın şaşırmayın.

Bunlar benim nacizane düşüncelerim olmakla beraber, tavsiye niteliğindedir ve umarım size faydalı olur.Belkide oralarda karşılaşabiliriz, eğer büyük bir grup görürseniz hemen yanaşabilirsiniz.Parola Anadolu Kartalları...:thumb:

5. beykozlu

beykozlu erdal

kolay gelsin herkese.peki yem olarak ne kullanacaksınız,istavrit heralde dimi?
    yaprak olarak mı takıyoruz?

6. laplace2006

laplace2006 ÜNAL

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Aernos 2500
    En İyi Avı:

tavsiyeleriniz için teşekkürler, mekan olarak nereyi seçeceksiniz merak ettim doğrusu. 75+30+10+10 kurşun ağırlıkları uygun değilmidir? az gelir demişsiniz. rip akıntıları varsa az gelebilir ama geçen hafta şilede deniz çarşaf gibiydi en ufak bir dalga yoktu ve bunca senedir ilk defa öyle gördüm denizi, yinede yanıma ağır kurşun alacağım.

7. laplace2006

laplace2006 ÜNAL

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Aernos 2500
    En İyi Avı:
    evet kalkan avı için istavrit deniliyor ama zarganada iyi av verdiğini duydum. ayrıca istavrit küçük ise tam olarak takılması, büyük ise filoto şeklinde takılması uygunmuş.