Kayınçom ile beraber, Karadeniz veya Marmara; henüz karar vermiş değiliz ama sanırım En geç Cuma akşamı belli olacak bir av yapmayı düşünüyoruz. Cumartesi gidip pazar günü dönmek istiyoruz. Yine, her zaman ki gibi öncelik doğa ile başbaşa olmak. Kalkana niyet ediyoruz ama eve muşmula veya mantar ile dönersek kimse şaşmasın. Kimbilir belki yanında tatlısu olan bir yer buluruz. Oltanın bir kısmınıda tatlı suya atarız Bu arada gece çadırda kalacağız ve odunu bol olan bir yer bulmalıyız ki üşümeyelim. Araştırıyorum...bu arada katılmak veya bir öneride bulunmak isteyen olursa haberim olsun. Selamlar... Resimler temsilidir ancak bildiğim yerler Kapak resimleri:
Talip Abi musmula ve mantar dedinde Istanbulda ailecek gittigimiz tatli su av maceralarim aklima geldi be mujbarek bayram gununde Biz balik tutardik,annem,babaannem felan mantar,musmula toplarlardi bizim etrafimizdan Bu arada aman dikkat et Abi.Gecen ay Babam mantardan zehirlendi,midesini felan yikadilar. Hemde yillardir toplayip,yedigimiz,bildigimiz mantardan.Aman... (Ben hic taraftar degilim mantarin toplanip yenmesine,hep karsi gelirdim ama hep yerlerdi.Simdi ise tovbe ettiler ailecek bizimkiler ) Musmuladan acikda bu yanna gonder Rastgele Abim
Sevgili Emrah ben mantar konusunda çok hassasım şimdiye kadar hiç çuvallamadım ama yinede dikkat ederim. İnşallah muşmula kalmıştır. Bol bulursam senin için de toplarım Verimli bir av olacak eminim ailene selamlar...
Teşekkür ederim Tamer kardeşim sağ ol Değerlendirmeye alacağım... Selamlar... (Balıkta güzelmiş eline sağlık )
kalkan deyince aklıma riva ve ya silivri geliyor nedense. riva deresinde de kefal vardı sanırım. umarım güzel raporlarla dönersiniz..
Sevgili Engin kardeşim. Benim de aklıma çok şey geliyor ama onları herkesin anlayacağı (!) şekilde ve gerektiği zaman sunmasından büyük zevk alırım. Mesela İki gün önce ilaryanın kasası 10 Tl ye düşmüştü. Kıraçanın 15 TL, Defne yaprağı ve çinekop karışık 12 TL, diye yazsam birçok kişi ne alaka diye sorabilir. Haklılar da! Hani "Geçti Bolunun pazarı, sür eşeğini Niğdeye" gibi olur. Ve millete ayıp olur. Ben konuyla alakasız, alakasız yerde, alakasız bir şey yazmayı ve hele ki belgesiz resimsiz asla kendime yakıştıramam! Hazır resimden bahsetmişken, sırasıyla yazacağım kapak resimlerimden birkaç örnek vereyim. Belki sözünü ettiğiniz kefallerin (!) akibetinin ne olduğu veya "neden" olduğu konusunda size ve merak edenlere yardımcı olabilir Örnek alınacak resim ve davranışlar, hayatımızın her aşamasında var. Yeterki insan, bardağa dolu tarafından baksın. Umarım balıkçılık alemine yakışır raporlar ile döneriz avımızdan, "Dostlarım memnun olursa, düşmanlarım ağlar" Belki de, "çatlar" diyeceğim ama yazık olur, masum çocuklar çeker acısını... kıyamam... Selamlar...