Selamlar...arkadaşlar yarın tüm gece kalkan balığı tutmak için uğraşıcam.Bana nasıl bir takım hazırlamam konusunda yardımcı olursanız sevinirim.Şimdiden herkeze teşekkürler.
peki fatih kardes bende kalkana gıdecem karaburuna da igne nasıl bir igne tercih edersin bide yem olarak ıstavrıt kafası yada yaprak olurmu ?
köstek kalınlığı: minimum 0,30 (çekeri kaliteli değilse 0,30 yetmez) köstek boyu:minimum 30 cm köstek aralığı: 40 cm. beden kalınlığı: minimum 0,40 iğne: 2/0 veya 3/0 iyidir.. 3'lü köstekli dip takımı hazırlayın.. Kurşun yerine bulabilirseniz küspe kullanın.. Sazancıların kullandığı küspeyi kadın çorabı veya benzer bir şeyin içine koyup ağzını bağladığınız zaman kurşun olarak takılabilir hale gelecektir.. Tabii ağırlık en az 100 gr. olsun.. Küspe bulamazsanız sakatatçıdan alınmış akciğer, işkembe (kokulu ne varsa artık) de işinizi görecektir.. Yem olarak istavriti iğnenin boyuna göre kesip, yaprak yapmadan takmanızı öneririm..
Yemlerin tamamen kumun üstüne yatması gerekiyor, istavrit yada sardalyayı lokum şeklinde kesin, kurşunuda 125-175 gr arası deneyebilirsiniz.Kalkan'a Şileyemi gideceksiniz?
Hepinize teşekkür ederim balığı yazlıkta kumburgazda tutucam tabi tutabilirsem.Aslında aklımda kalkan yoktu daha evvel kumburgazda tekneyle açılır mevsimine göre balık alırdık fakat son on gündür plajda evimin önünde irili ufaklı kalkan alanları gördüm.Çok ufaklarını elim kadar diyebileceğim olanları bile kovaya aldılar.Tüm hazırlıkları yaptım bu akşam ordayım yarın inşallah olumlu olumsuz raporları paylaşırım.Hepiniz sağlıkla kalın.
aslında bende kalkana meraklıyım da nisan ayı daha uygun diye biliyorum ben aynı zamanda zıpkın meraklısıyım anadolu yakasında oturuyorum şile sahil köy uygunmudur sizce gerek zıpkın olsun gerek olta için