kalkan takımı yardım

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında polopolopolo tarafından paylaşıldı.

1. polopolopolo

polopolopolo cihan

Selamlar...arkadaşlar yarın tüm gece kalkan balığı tutmak için uğraşıcam.Bana nasıl bir takım hazırlamam konusunda yardımcı olursanız sevinirim.Şimdiden herkeze teşekkürler.

2. vtecc

vtecc fatih

Favori Kamış:
    LINEAEFFE CEBOASTUR NEAH BAU KAMIŞ 4.20 LINEAEFFE SPIRIT SURF KAMIŞ 3.90M Okuma Salina SeaSpin10-40
    Favori Makine:
    OKUMA SALINA SAII 10000 DAM STELL POWER 360 SHIMANO SAHARA 3000 FD
    En İyi Avı:
    45 cm balon :)
  3. timur1453

timur1453 Timur

Favori Kamış:
    Italcano
    Favori Makine:
    MITCHELL ARMADA PRO 8000
    En İyi Avı:
    Yenıköy çakar'ın orda 2 saatlık zıpkın dalısında 12 lüfer resmen et yıgınına daldım :)
  4. ahtapot2

ahtapot2 Deniz

Favori Kamış:
    Okuma Cedros Telesurf 4,50 , Okuma Vsystem Spin 270 cm. 20-60 gr.
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV65 - Okuma PL865 - Daiwa Emcast Plus 5500 - Cabelas Tournament ZX4000A
    köstek kalınlığı: minimum 0,30 (çekeri kaliteli değilse 0,30 yetmez)
    köstek boyu:minimum 30 cm
    köstek aralığı: 40 cm.
    beden kalınlığı: minimum 0,40
    iğne: 2/0 veya 3/0 iyidir..

3'lü köstekli dip takımı hazırlayın..
    Kurşun yerine bulabilirseniz küspe kullanın.. Sazancıların kullandığı küspeyi kadın çorabı veya benzer bir şeyin içine koyup ağzını bağladığınız zaman kurşun olarak takılabilir hale gelecektir.. Tabii ağırlık en az 100 gr. olsun.. Küspe bulamazsanız sakatatçıdan alınmış akciğer, işkembe (kokulu ne varsa artık) de işinizi görecektir..

Yem olarak istavriti iğnenin boyuna göre kesip, yaprak yapmadan takmanızı öneririm..

5. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Yemlerin tamamen kumun üstüne yatması gerekiyor, istavrit yada sardalyayı lokum şeklinde kesin, kurşunuda 125-175 gr arası deneyebilirsiniz.Kalkan'a Şileyemi gideceksiniz?

6. polopolopolo

polopolopolo cihan

Hepinize teşekkür ederim balığı yazlıkta kumburgazda tutucam tabi tutabilirsem.Aslında aklımda kalkan yoktu daha evvel kumburgazda tekneyle açılır mevsimine göre balık alırdık fakat son on gündür plajda evimin önünde irili ufaklı kalkan alanları gördüm.Çok ufaklarını elim kadar diyebileceğim olanları bile kovaya aldılar.Tüm hazırlıkları yaptım bu akşam ordayım yarın inşallah olumlu olumsuz raporları paylaşırım.Hepiniz sağlıkla kalın.

7. IKafkasI

IKafkasI Taha Doğan

aslında bende kalkana meraklıyım da nisan ayı daha uygun diye biliyorum ben aynı zamanda zıpkın meraklısıyım anadolu yakasında oturuyorum şile sahil köy uygunmudur sizce gerek zıpkın olsun gerek olta için