kalkana gidecem şimdi ne yem takalım

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında hızır şeref gültekin tarafından paylaşıldı.

1. hızır şeref gültekin

hızır şeref gültekin hızır şeref gültekin

Favori Kamış:
    sawagear predatör 20 60 300
    Favori Makine:
    shimano biomaster sw4000xg
    En İyi Avı:
    kilosunu bilmiyorum ufo gibi bişeydi :)
    Avlak Bir Dere Ağzi Taşlik Kirmalik Bazi Yerlerde Kumluk Ayni Yer çinekop Ta Yapiyor Ne Yem Atalim Derinlik Sadece 1,5 Mt Oltayi Yatirayim Mi Dikmi Tutalim Kurt Mu Yoksa Yaprak Yemmi Daha çok Iş Yapar Kanca Olarak Sasem Kurt Iğnesi Iş Yapar Mi Uzun Pala Yoksa Hirsizli Takim Mi Atayim Bunlarin Cevabi Nedir Bilen Var Mi :d :d :d Rüzgar Sert Esiyor Hava Güneşli Akşam 18 E Kadar Orda Olacam Ayni Anda Da çinekopa Kaşik Ve Sahte Atacam Ne Dersiniz :d

2. fish founder

fish founder Özgür

slm,
    bildiğim kadarını aktarayım,
    * eğer dip kumluk ve rüzgarlı ise olmazsa olmaz çapalı kurşun kullanın,
    * eğer değilse fırdöndü ardı kayar kurşun fırdöndü sonrası bırakma tarzı 2 metre civarı kalın misina,'fc olma zorunluluğu yok' çapraz 1 veya 2 no çapraz uzun pala iğne
    * yemin dibe yapışabilmesi gerekli,yem olarak yaprak veya her türlü balık filetosu,lakin yeme yengeç ufak balıklar varsa vatos vs de gelecektir.
    * çok zevkli bir av olduğu söylenemez,
    yemi atıp bekliyorsunuz,zaten tasmalama filan yapmaya gerek yok,kalkan direk yutuyor veya çenesine direk oturuyor.
    diğer balıkların tırtığından max 15 dakkada bir yemi kontrol edin veya değiştirin,
    kalkan genelde gece iyi av yapıyor,
    üstadlar çok daha detaylı bilgi verirler,
    iyi avlar

3. bülenttok

bülenttok BÜLENT TOK

Favori Kamış:
    amudson kudos, okuma v sistem,
    Favori Makine:
    shimano sahara ve symetre. daiwa emcast, daiwa bg ,
    En İyi Avı:
    izmit körfezinde iki kiloluk bir sinarit,
    Dostum nereye gideceğini yazsaydın daha iyi olacaktı.Bana göre biz kandıra sahillerinden kalkan avında istavrit kullanıyoruz.Olta attığımız yerler tamamen kumluk.Sen yine dikkat et kumluk kısma yatır oltalarını.Bildiğimiz üç köstekli takım kullan iğnelerin uzun pala olursa ve büyük boy olursa daha garanti olur.İstavriti flato değilde tam orta yerinden ikiye böl.Boyuna değil enine ve kuyruk tarafından iğneye oturt.balık taze ise ve balık varsa gerisi senin dışında gelişir.Balığın yakalandığını anlaman için takımı çekerek yoklaman lazım.Deniz dalgalı ize kum için yapılmış yassı kurşunlar var ve bulabilirsen çapalı kurşunlar bunlardan kullanman iyi olur.Hava sakinse normal kurşun at bırak ne kadar ağır kurşun atarsan kalkan için bence daha iyidir.

4. murad

murad Murat

Evet cevap yazan arkadaşlarla hem fikirim; genelde zemin kumluk olduğundan çapalı kurşun, 1/0-1-2 numara hırsızlı uzun pala iğne yalnız mantarsız ve kurşunun altında kalmalı, istavrit yem (sadece kafasını kesip baş aşağı gelecek şekilde takıyorum), Sabah veya akşam olmadan denersin. Misina 0,30-0,40 gibi olabilir. Söylendiği gibi balık varsa gelir ara ara yoklarsın. Bir de balık genelde mideye kadar yutuyor. Limitler nedir bilmiyorum ancak, küçük balık gelirse de (iğnelerin suda çabuk deforme olduklarından bahsedilmekte), misinanın kesilmesi tavsiye edilir. Acizane fikirlerim bunlardır, rastgelsin.

5. blue ocean

blue ocean Halil

Favori Kamış:
    cobra420 sorf/cornoran black star 2.70
    Favori Makine:
    daiwa bg30/catana 30
    En İyi Avı:
    3 kg .balon
    Kalkan için 2/0 uzun pala ve yarım istavrit fletosuz kuyruklu kısmına iğneyi saklayıp hafif dışarı çıkar kesin çözümdür.
    İyi avlar.

6. hızır şeref gültekin

hızır şeref gültekin hızır şeref gültekin

Favori Kamış:
    sawagear predatör 20 60 300
    Favori Makine:
    shimano biomaster sw4000xg
    En İyi Avı:
    kilosunu bilmiyorum ufo gibi bişeydi :)
    cevap yazan arkadaşlara çok teşekkür ederim dün tüm uğraşlarıma rağmen alamadım bi tane bile sonra bi abi geldi arada da at çek yapıyordum çinekop için ama ne yazık oda yok benden önce kayıklar ağları sermişti bile ama hiç tahmin etmediğim benim eşkine için kullandığım avlaktan kiloluk pisileri abi önüme seriverdi akşa üstü oldu bende oraya gittim ama akıntı başladı ve de sadece 30 gr kurşunla o derinlikte bişe yapamazdım ama hiç değilse yeri öğrenmiş oldum bu gün yine gideceğim uzun pala vede arkaları çentikli sasem kancalar kullanıyorum altta kine kurt diğerlerine de flato takıyorum gerisi kısmet tekrar teşekkürler ben alternatif bişeler daha bulabilirim diye yazmıştım ama ulaşamadık ama yine de teşekkürler