Kıyıdan tuttuğu kalkanı ufak diye geri salan balıkçı, güzel bir amatör video. Bir çok kişi ufak da olsa bu balığı geri salmaz, şahsen bravo kendisine, herkes böyle olsa keşke. Örnek olması amacıyla ekledim bu videoyu. http://www.dailymotion.com/relevanc...yakup-hocadan-kalkan-yade-karadeniz_lifestyle
Link çalışıyor arkadaşlar. Video'daki kişi Sn.Yakup Erdem hocamız sitemizde bizlere kıymetli bilgilerini sunan akademisyen bir üyemizdir.
Bazen açılıyor bazen açılmıyor. Avcı balığı çıkardıktan sonra frizbi atar gibi bir hal alıyor önce. Neyseki sonra usulca suya bırakmış
Avcı işi biliyor Kıyar mı o bebişe, onu fribzi gibi fırlatır mı hiç Yahu ben av raporu yayınlamıyorum ama bütün sırlarımı ifşa ediyorsunuz, yine yakalandık
Yakup bey ayaklarinin islanmasi pahasina itinayla birakiyor. Kendisi zaten balikcilik aleminde oldukca taninan bir kisi.Kendisine de yakisan bir davranis. Buradan saygilarimi iletiyorum. Bu arada saka bir yana ben de frizbi süphesine düsmedim degil
ilk başta kalkan olimpiyatlarına katılmak için antreman yapıyormuş hissi veriyor Teşekkürler Yakup hocam.Harika bir video.
Bu görüntüler, Yakup hocamızın şahsında en küçük bir iyiliğin, güzelliğin, doğruluğun, sevginin, merhametin ve insanlığın ebediyen şu gök kubbede yankılanacağının en güzel numunesidir. Bunun için elbiselerle suya da girilir, değme avcıların bırakamayacağı büyüklükte balıklar geri de salınır. Bu öyle bir “erdem”dir ki, aşar tüm sınırları, zaman ve mekanı. Ve gelir, hiç olmadık yer ve zamanda kendi insanlığımıza, kendi sevgimize kendi doğruluğumuza ayna olur. Yeniden kendimizi ve hayatı sorgulatır merhametle. Böylece insan oluşumuzu yeniden teraziye çıkarırız da içimizdeki pası-kiri cilalatmaya fırsatımız olur. Bir balık bırakılmamıştır artık, nice ruhlar tutsaklıktan azat edilmiştir. Nice canlar o çocuksu sevgi ile coşmuş ve sevinmiştir.
Onun adi Yakup Ogretmen sevgili kardesim... Iste o yuzden yaptigini yapmis , yapiyor...Darisi herkesin basina... Ama Yakup Ogretmen olabilmek kolay mi? Yuzundeki mutluluga , gurura bakarmisiniz. Baliga gitmis...Giyiminde ki zerafete bakarmisiniz... (Bazi kucuk seyler bir insanin kendine ve yaptigina gosterdigi sayginin ince nisanidir.) Ama baligini salarken ne ayakkabi, ne pantolon da dusunmedi. Yapilmasi gerekeni yapmanin dogalligiyla, deniz ve dogayla, gerceginde butunlesmis bir aydin yuregin samimiyetiyle baligini saldi... Soylemek istedigim cok sey var aslinda...Nasil basliyacagimi bilemiyorum... Ama sunu basta soylemek istiyorum. Bu video iyi izlenilmeli, bu paylasim iyi algilanmali. "Iylik yap! Denize at.Balik bilmezse kadrini, halik bilir..." demisler. Ne guzel bir lafdir bu degil mi? Hele konumuzla butunlestiginde... Iyliklerin karsilik beklenmeden yapilmasi gerektigini hatirlatir bize bu deyis. Bilmeyenler icin bu ozlusozun icindeki bir kelimenin altini cizmek istiyorum... "Halik' , Allah(cc)'in 99 isminden biridir ve en duz anlamiyla "yaratmak veya yaratici" demektir.Genis anlamina girersek "Yoktan var edip, takdir eden... Ceza vermek icin acele etmeyip, af icin sure taniyan" anlamlarina ulasiriz. Yakup Ogretmenim de iylik yapmis , denize atmis. Ben eminim o kalkan palazi bu davranisinin kadrini cok ama cok bilmistir. Emin oldugum bir baska konu ise "Halik''in de bu davranisi karsisinda ogretmenimize cok guzel bir mizansenle karsilik vermis oldugu... Bakiniz Yakup Ogretmen'i ben 3 senedir bu siteler vasitasiyla tanirim ve bu islerle , amator balikcilik siteleriyle derince ugrasan herkesin de kendisini oldukca iyi tanidigindan eminim. Ancak bu kadar taninmasina ragmen bu degerli videosunu, acmis oldugu paylasimda acikca onu tanimadigi belli olan sevgili Emin Kardesim bulmus ve bizlerle paylasmis. Yakup Ogretmenin yerinde olsaydim, bana bu paylasimin bu sekildeki bir rastlanti neticesi acilmasi , cok daha tarifsiz bir gurur verirdi. Kisaca Halik ona "boyle ince bir paylasimi takdir ederek, ona boylesi muhtesem bir gururu bagislamis" , demek istiyorum. Hepimiz insaniz, hepimiz takdir edilmekten buyuk kivanc duyariz. Cunku bir edimimizin takdiri, icinde yasadigimiz derinligin disa vurusu olan o edimin dogru adrese teslim edildigini bize soyler.Bundan daha buyuk bir tatmin olabilir mi? Yakup Ogretmenim daha fazla bilinmeli... Sadece bir balik salmanin mutlulugunu yansittigi bir videonun isimsiz yuksek kalbi olarak degil, amator balikciliga ve dogaya yillar yili vermis oldugu tarifsiz hizmetin dogru adrese ulasabilmesi icin onu daha fazla tanimaliyiz. Yazmis oldugu paylasimlari arar, kisisel sitesini bulur , paylasimlarina firsatiniz oldugunda goz gezdirirseniz, bu hizmetin kapsamini gorur ve harcanilmis emegin ne olcude bir fedakarlikla ortaya cikarildigi hakkinda bir fikriniz olur. Dahasi bu islerle ugrasan, boylesi bir fedakarligi ortaya koyabilmis cok yuksek bir gonulu kesfetmenin ve " onu O yapan" bilgilere ulasmanin hazzina varirsiniz. Son olarak, bir kez daha... "Iylik yap! Denize at.Balik bilmezse kadrini, halik bilir..."
Bazi insanlar benim bir sayfada anlatmaya calisidigimin ozunu bir paragrafta verebiliyor. Sevgili Nuri Abim, Sizi ve bu yeteneginizi derinden kiskaniyorum... Saygilar, sevgiler abi... Muhtesem ifade etmissiniz...
yakup abi yine onu yakup hoca yapan sıfatlarından birini sergilemiş. tıpkı kendisine sordugum bitmez tükenmez ve detaylı sorularıma verdigi cevaplar gibihocam teşekkürler ve iyiki varsınız.
Dostlar aman altı üstü bir balığı salmışız, şu eşeğe fazla yük yüklemeyin, ağırlığı altında ezilir. İnatçı, bildiğinden şaşmaz, ille de doğru bildiğinde ısrar yüzünden bazen kardeşlerinin kalbini kıran bir adam değil mi söz ettiğiniz. Bu ve benzeri av hikayelerini " bir bana bir sana", "küçük kalkanın eve dönüşü" vs. adlarla forumlarda yayınlamıştık aslında. Bu çekimdeki av geçtiğimiz kış başıydı herhalde. Yine forumlarda adından sıkça söz ettiğim mezun öğrencim Ayhan Çelik ile yapılan avlardan biri. O yakalar, biz salarız, biz yakalarız o salar, o da balığın gözünün yaşına bakmaz, 40 cm yi geçmiş, %5 toleransla şu olur hesabına asla girmez. Yeterince (bir ızgara dolusu) balık avlamışsa, av zevki içi ava devam eder ama avladıklarını mümkünse denize iade eder, değilse arkadaşlarıyla paylaşır. O gün 8 balık avlandı, kilonun altındakiler salındı, bu onladan birinin sessiz nikon coolpix L4 ile alınmış videosu. Aynı şekilde çırak Gencay ile avlarımızı takip edenler bilir. Hayatında tuttuğu ilk doğal alabalığı gözünün yaşına bakmadan, "yesek kime yeter, salayım, yarın daha çok tutarız" diyerek salıverdiğini av yazılarımıza denk gelenler bilir. 11 yaşında tanımıştım, şimdi Muğla üniv. Su ürünleri fakültesi ikinci sınıf öğrencisi Şimdi alabalık avından geldik, 24 saat süren kamplı bir avdı. Maalesef bu sefer alabalıklardan üçünü alıkoydk, birini avlakta yedik, ikisi incelenmek üzere dondurucuya konuldu. İnanın fazla bir şey değil, çok büyütülecek bir özellik te değil. Burada kardeşlerinin arasında bu işin ihtisasını yapmış, yaptıran birisinin "ne çok balık tutum" şeklindeki raporları anlamsız olurdu zaten. Bize düşen ne kadar sıklıkla balık serbest bıraktığımızı göstermek olmalı, ki bu kişisel görevimdir. Bunu bile abartmamak lazım diyerek facebook için yüklenmiş bir video işte. Hepinize saygı ve selamlar.
örnek insan kimdir derlerse sizi tarif edicem yakup hocam. teşekkürler bu davranışınızdan ötürü. şahsen kovama alırdım o balığı görüntüleri izleyince tekrar bir düşünüyor insan. Hotspot Shield Launch adlı programı kurup çalıştırınca yasak falan işlemiyor