Kalkanlar Dize Kadar (BAFRA) 15 Kasım 2008

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında HÜRGENERAL tarafından paylaşıldı.

1. HÜRGENERAL

HÜRGENERAL SİNAN

Kalkanlar (BAFRA) 15 Kasım 2008

MERHABA YARENLER,

Hazırlıklarımızı tamamlayıp yola koyulduk.Gafur Reis ve bir kaç arkadaşımız gündüzden gittiler,bir iki tavalık barbun tutmuşlar.Ekip kalabalık,12 kişi olucak tamamlandığında deniz kıyısında.Enginle "ne yaparız balık tutamazsak " dedik ve 8 kilo hamsi aldık,sanki hamsi partisi vermeye gidiyoruz.Yemek faslı,çay faslı,muhabbet faslı derken olta faslına geliyor sıra.Deniz harika denilecek kadar güzel fakat balık kıt.Boru kurtlu mavruşgil oltalarını kaya balığı rahat bırakmıyor ve pes ettiriyor hepimizi.İstavrit yemli kalkan oltalarımızı atıp tekrar sohbet çay faslına devam ediyoruz,gece bir iki kez oltalar kontrol ediliyor,bir iki saat uyku öncesi.Sabah kalkan oltalarımı topluyoruz herkes boş çekiyor.Ben levrek için rapala ve kaşık faslına başlamışken,Engin 300 metre kadar doğu tarafımdan beni telefonla arayıp yanına çağırıyor.İnanılacak gibi değil,hepimiz kalkan oltalarını boş çekerken Engin`in üç oltasının biri boş,diğer iki oltasında dört kalkan.Hepimiz şaşkın şaşkın Engin`e bakıyoruz.Gönüllerde kalmak dileğiyle, herkese rasgele.

ENGİN ZEVKTEN DÖRT KALKAN,AMAN! DÖRT KÖŞE!

Her zaman bizden önce gidip yiyecek balığımızı tutan öncü kuvvetimiz GAFUR AĞABEYİMİZ ( TEŞEKKÜRLER GAFUR REİS )

Gafur,Adem,Nejdet,Sinan,İbrahim,Engin,Volkan, Murat,Selçuk,İbrahim(2),Güven.

Son düzenleme: 16 Kasım 2008
  2. noauida

noauida murat işcan

Kalkanlar süper,tebrikler.Hamsilerde çok güzel görünüyor,afiyet olsun.
    Allah oltamızdan balığımızı eksik etmesin

3. Maşşalh harikabir av olmuş..Kalkan benim en sevdiğim balıkların başında gelir..Ellerinize emeğinize sağlık..:) Bu arada balıktaki muhabbete diyecek yok,hele hele balıkların sunuluşu tam usta işi olmuş..Afiyet olsun:)

4. HÜRGENERAL

HÜRGENERAL SİNAN

Teşekkürler.Amin cümlemizin,bilmukabele.

5. HÜRGENERAL

HÜRGENERAL SİNAN

Teşekkürler.Sizede rasgele.

6. safaklarda

safaklarda Şafak

Favori Kamış:
    çeşitli kamış ve makineler
    En İyi Avı:
    37 cm levrek
    Abi maşallah seriye devam süpersiniz... Yalnız mangaldakiler daha bi güzel;)

Nice bereketli avlara inşallah;)

7. Wetblue

Wetblue CUMHUR

Favori Kamış:
    DAIVA ST.9070 + ALBASTAR-Target 1,80 Two Piece
    En İyi Avı:
    Lagos 7,5 kg.
    :)

Tebrikler bizim tezgahta görmeye alışık olmadığımız kadar küçük kalkancıklar sanırım. Yanlış anlaşılmasın hani Sirküler diye bişi var orada "Kalkan Scopthalmus sp. 40cm 2 adet " yakalanır diyor :D benden duymuş olmayın nasıl olsa onlar 40 cm den büyüktür değilmi? Afiyetle.

8. HÜRGENERAL

HÜRGENERAL SİNAN

Teşekkürler.Sizin tezgahları bilmem ama bu kalkanlar sirkülere uygun yani 40cm den büyük.Adet limitine gelince.Avcı gurubumuz 11 kişiydi.Yakalanan balık ise dört adet kalkan,ya da sizin deyiminizle kalkancık.Benim geçmiş deniz ve tatlı su av raporlarıma bakarsanız adet ve boy limitlerine uygun avlanan biri olduğumu anlarsınız.Yine de duyarlılığınız ve sirküleri dile getirdiğiniz için teşekkür ederim.

9. turna

turna

Güzel av olmuş tebrikler.kullanılan olta takımları hakkında da bilgi verebilirseniz çok güzel olur.

10. mersinli

mersinli Nuri

Favori Kamış:
    speedmaster surf ve spin
    Favori Makine:
    shimano exsence ve ultegra
    En İyi Avı:
    2,8KG BARAKÜDA
    O mangal beni kahretti afiyet osun.;)

11. HÜRGENERAL

HÜRGENERAL SİNAN

Teşekkürler.Klasik dip oltası şeklinde,beden 0.60 mm,köstek 0.40 mm,iğne mustad 3/0 çelik,kurşun 75 gr. çapalı, yem bütün istavrit.

12. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    tebrikler hep kalkan avi yapmak istedim bir türlü kısmet olmadı :)maşallah diyeyimde nazar değmesin :D:D

13. HÜRGENERAL

HÜRGENERAL SİNAN

Teşekkürler.İnşallah bizden daha irilerine rastlarsın.

14. k.mahir

k.mahir Mahir Karagöl

Favori Kamış:
    Eskiden elle avlanırdım
    En İyi Avı:
    Bafra Karaboğaz gölünde 3 kg Sazan
    of yaa,
    yine aynı muhabbet, göz var nizam var, o kalkanlar 40 cm den büyük, bu şekilde insanlarının avlarını töhmet altında bırakmanın gereği yok ki...
    kalkanlar küçük, bir kişinin elinde 4 kalkan var, aha da yakaldım hemen yazayım... lütfen yaa!

Muhabbet şahane... afiyet olsun...
    Sizin deniz avları hep ırmak ağzında fener köyü tarafında oluyo galiba resimlerden gördüğüm kadarıyla, ama bu sefer sahilde ince kum vardı, koşuköyü tarafından mı avlandınız yoksa yine batıda ama ırmak ağzından daha ileride mi avlandınız?

Bayramda gelicem bafraya ama ava gidecek vaktim olmaz herhalde...

Son düzenleme: 16 Kasım 2008
  15. smyrna

smyrna Sevil Kurtoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    olacak inşallah
    Tebrikler, alıştığımız balık türlerinin dışında, özlediğimiz bir av kalkan avı. Paylaşımınız için sonsuz teşekkürler:)

16. Hırçın Karadeniz

Hırçın Karadeniz GÖKMEN

Favori Kamış:
    Okuma VSystem 2.40
    Favori Makine:
    Shimano Stradic CI4 4000f
    Mükemmel ötesi süper bir av gerçekleşmiş paylaşım için çok tşkler..

17. ahmetcem

ahmetcem Cem

Favori Kamış:
    el,parmak,diş :)
    En İyi Avı:
    Ben ne yakalamıştım ya ?
    Samsunun en bereketli avlaklarıdan biri burası ya :) Tebrikler sinan abi avlarınız daim olsun ;)

Levrek varmıydı sabah ?

18. HÜRGENERAL

HÜRGENERAL SİNAN

Teşekkür

Merhaba Mahir Kardeşim,

Görmek istediği gibi görebilir bazı arkadaşlarımız,ağabeylerimiz,saygıyla karşılıyorum ve sirküleri bir şekilde gündeme getirdikleri için teşekkür ediyorum.

Mahir,Denize ava gitmek isteyipte,ırmak ağzından başka bir yer tercih edilir mi?Evet deniz avlarımızın çoğunu burada yapıyoruz arkadaşlarla.Bazen doğu,bazen de batı tarafında oluyor fakat ağırlıklı olarak doğusunda Koşuköy`ü tarafında avlanıyoruz.Bilirsin buranın nasıl karayel aldığını,ırmak ağzındaki mendirekler biraz olsun karayeli kesiyorlar,onun için doğu tarafı tercih ediyoruz genelde.Bafra ya geldiğinde bir acı kahve içmeye beklerim seni.Gönüllerde kalman dileğiyle,selamlar,rasgele.

19. HÜRGENERAL

HÜRGENERAL SİNAN

Teşekkürler kardeşim,sana da en güzel avları diliyorum,bilmukabele.

20. HÜRGENERAL

HÜRGENERAL SİNAN

Teşekkür

Sağol Mersinli,nice güzel balıkların olduğu mangallarda közlerin sönmeye.