Kalkanlarım Cebeci-Kandıra-KOCAELİ Üçlü dip oltası Yem Yarım İzmarit Bol sabır ve MUTLU SON Saygılarımla [/url][/URL]
Kayhan güzel balık tebrik ederim. Sanırım 40 cm limit dahilinde ve gördüğüm kadarı ile de 2 adet. Yalnız bize şu avını ayrıntılarıyla, hikayesiyle falan anlatsaydın daha güzel olurdu. Yukarıdaki kısa bilgiler çok heyecan vermedi açıkçası. Şöyle güzel bir hikaye yazarsan, biz de o balığı tutmuş kadar oluruz sayende. Rast gelsin...
Kayhan tebrikler Dün eşim de Şile' den almış bir kalkan. Demek yavaş yavaş kalkan avı yapılmaya başlanıyor Rastgelsin
işte tuttum diye kasıla kasıla gezebileceğim bir balık. elinize sağlık hakket bakakaldım.tebrikler sanırım balıklar 2 şer kiloya yakın
Balıkları tartmadım ama 2 kilo gelebilir her biri ama en güzeli kocca bir tava havyar çıktı,çok yaman oldu.
sennur ister hoşumuza gitsin ister gitmesin kalkan balığının havyarı etinden daha güzel ve faydalıdır hatta kalkan balığını balıkçıdan alanlar genelde dişi ve havyarlı olanlarını tercih eder malesef bunlar hayatın gerçekleri
Bu hayatın gerçeği değil ki. Bu bizim lezzet uğruna, zaten tükenmek üzere olan bir balığı havyarlıyken dahi tuttuğumuz gerçeği olabilir ancak. Öylesine tükendi ki, artık balıkçılar Bulgaristan'a gidiyor, vurulmak pahasına ve hatta vurulup ölüyorlar. Yanlış anlama Kayhan, lafım sana değil, ben sadece kendi adıma doğru bulmuyorum, bununla ilgili bir yasak v.s. falan yok neticede. Ben sadece bu balıkların korunması gerektiğini düşünüyorum o kadar.
becede sonuna kadar haklısın ama milletçe bunu anladığımız zaman vakit geçmiş son vapurda limandan kalkmış olacak kayhan sözümüz sana değil sen sana verilen hakkı kullanmış ve yasal bir av yapmışsın benim sözüm yasak dönemde binlerce iğnesi olan paragatları serenlere
Şimdilerde o paragatları serecek kalkan bulamıyorlar ve Bulgaristan'a gidiyorlar. Ama yakında avlanabildikleri o bölgelerde de bitirecekler, bakalım o zaman ne olacak.
Şennur hanım dünyanın gerçekği bu değil ki derken gerçekten çok haklısınız.Bu gerçeklik bizim yarattığımız bir gerçeklik.Bunu değiştirmek elimizde yani.Ama....bundan sonrası malumlarınız.
yav arkadaşlar yapmayın allahaşkına nasıl dünyanın gerçeği değil diyorsunuz avrupalılar bir porsiyon havyar için yüzlerce avro'yu vermiyorlarmı dünyanın her yerinde havyar deyince insanların ağızlarının suları akmıyormu bence bu sadece bizim yarattığımız bir kötü gerçeklik değil dünyanın gerçeğidir
o zaman bu demek oluyorki 15.istanbul (şile ) kalkan organizasyonu yolda hadi hazırlık yapmaya başlayalım ne dersiniz