Merhaba arkadaşlar, Ben biraz da heyecan yapıp bir kamış aldım. Kamış gerçekten çok güzel ama ben kıbrısta denizden kıyı avcılığında bu kamışı ne derece ve hangi balık için kullanabilirim bilmiyorum. Bizim buralarda Zargana, Sokar, Mırmır, Kefal ve Avcı en çok çıkan balıklardır. Aldığım kamış Berkley Skeletor 2-12 gr atarlı 2.10mt'lik bir kamıştır ve makinem ise Shimano Seudo 2500 FA'dir Makine üzerinde .15mm'lik Dyneema vardır. 3 adet sahte var. biri Bu otekilerin de resmini çekip sizlerle paylaşacağım Spinning yapmak umudu ile bu kamışı aldım. Bayağı action'ı yüksek bir kamış fakat nasıl bir sanal yem kullanmam gerektiğini ve hangi balığın neye ilgi göstereceğini hiç ama hiç bilmiyorum. Yardımlarınızı rica ederim
Selam Dervis, Kamisin atari bana biraz dusuk gibi geldi. Keske en az 10-30 gr atarli bir kamis tercih etseydin. Bizim burada 2-12 gr atarli light kamislar genellikle liman icinde veya Light Rock Fishing denilen bir av turunde kullaniliyor. Makinen hakkinda bir fikrim yok. Bol Sans
merhaba derviş makine ve kamışın çok güzel ancak yukarıda yazdığın balıklar için pek uygun bir kombinasyon olmamış malesef avcı dediğin balığın cinsini anlayamadım akya falan olabilir diye tahmin ediyorum ama diğerleri atçek avı ile yakalanamaz sadece zargana diycem ama oda zargana topu için kamışın atarı düşük ve boyuda kısa kalıyor atış mesafesi için bu arada bu kombinasyona 15 lik dynema kalın bence onuda 10 a kadar indirebilirsin sen yinede levreğe dene bazı avlaklarda rast gelsin
Yorumlarınız için çok teşekkürler. Avcı balığından kastım Mineri'dir. Oltayı aldığım yere gidip aynı kamışın 7-24gr atarlısı ile değişmeyi düşünüyorum. veya bilemiyorum kamışı değiştirebilirsen sizce nasıl bişey ile değiştireyim.
Derviş aldığın kamış çok hafif sahte veya kaşıkları atmak için kullanılır sanıyorum. Ben o marka kamış hiç kullanmadım ama atarına bakınca spin kamış olduğu belli. Zargana, sokar, mırmır ve kefal için uygun bir kamış değil. Levrek ve turna için atçek yapacaksan uygun gibi. Boyundan ötürü derelerde çok performanslı olmasa da birde alabalık avında atçek için kullanılabilir sanıyorum. Bence kamışını surf kamışla değiştirmelisin vakit geçirmeden. Avlağına göre 3,00 metreden 4,20 metreye kadar uzunluğu olan bir kamış sanki daha iyi olur gibi geldi bana. Atarı da 50-150 gr (minimum) olmalı bildiğim kadarıyla. Çünkü yemli, beklemeli av yapacaksın. Balıklar çok ilerideyse 4,20'lik bir kamış daha iyi olur. (Senin boyuna da bağlı. Boyun çok uzun değilse uzun kamışla zorlanabilirsin) Ben 1,73 boyundayım 3,90'lık surf kamışım var. Rahat kullanabiliyorum. Makinanda atçek için uygun bir makina. Kalitesini bilmem ama yemli beklemeli av için makinan da çok küçük. Bence yapmışken tam yap ve makinayı da değiştir. 60'lık kafa (daha iri, devri daha düşük) bir makina alırsan daha performanslı kullanabilirsin. Avcı balığını bilmiyorum. Yalederma veya onun gibi bişeyse yani predatör bir balıksa elindeki makina kamış ancak onun avında kullanılabilir. Sahtelerle yazdığın diğer balıkları tutamazsın. Rastgelsin...
Derviş , Volkan zaten çok güzel anlatmış herşeyi. Eğer yukarda da bahsettiğin gibi hedef balıkların Mırmır gibi beklemeli av gerektiren balıklar ise bencede surftakım kurmalısın yok at-çek yapmak istiyorum dersen duruma göre 10-30 yada 10-40 atarlı ve 2.40-3.00 metre arası bir kamış daha uygun olacaktır. Bu doğrultuda değiştirirsen seniniçin daha iyi olacaktır.Şimdiden bol keyifli avlar.
Kaışın boyunu 2.70 atarınıda 15 - 40 olarak değiştir sonrada istersen beklemeli avlarda mırmır tut istersen at çek yap ama ağır kurşunlarda tırtlarsın bilgine.