Ustalar deniz de kullanmak için kamış alcam. Alcağım kamışınta makina , misina vß özellikler aynı olduğu sürece *en uzağa atacak bi kamış lazım bana. *alacağım kamışa 50 lira civarlarında bi mebla ayırabilirim.benim kafamdan; %100 Karbon , ince , en az 400cm bir kamış almak geçiyor. tercihim doğrumudur (uzağa atmak ve dayanıklılık acısından). ve bu fiyatlara bulabilirmiyim, sağlam orjinal 2. el bir kamışta satın alabilirim yine aynı civarda fiyatlara. edit: cok abanıyorum birde dayanıklı olması onemli
Mustafa surf kamışı olarak sana tavsiye için etmek açtım site de belirlemiş olduğun fiyatta kamış yok .Aslında var ama kullanmadığım için bu kadar ucuz bir suf kamışını sana öneremiyrum. Ama bütçeni biraz daha zorlayabilirsen benim alacaklar listesimde bir kamış mevcut . Bunu almayı düşünüyoum. Sanada tavsiye ederim... http://www.avmarketi.com/asp/product/18393/Okuma-Salina-42800-3-parca-surf-kamis-420cm-100-200g
kapalı boyu 148cm. parçalı kamışların taşınması ve saklanması problem olabilir. Surf için kapalı boyu 120cm civarında teleskopik kamışlar mevcut.
her zaman çok para çok kalite demek değil ama öte yandandanda ,50 tl ile alacağın kamış çok kısa zaman sonra seni yarı yolda bırakacak ,bunun bir yığın sebebi var saymakla bitmez ,elbetteki hobinin yani konu balıkçılıksa harcadığın paranın bir sonu yok, alacaksan bir kez alacak ve neredeyse ömürlük kullanacaksın hem böylece gözünde daha degerli olur her av dönüşü bir çocuk bir bebek şavkati ve ilgisi ile gereken bakımlarını yaparsın av da seni yormaz çok keyfli bir av yaparsın ,hatta kendini ve o anki avın getirdiği şartları zorlarsın ,demem oki acele etme belki bütçeyi artır bu bütçede pek bir tavsiye bulamazsın ama bütçeyi artır gör bak ne tavsiyeler gelecek öyleki omu ,bumu noktasında kafan karışacak umarım bir faydam olmuştur
Elbette teleskopiklerinde kendine göre sakıncaları var. Hiç bir zaman parçalılar kadar sağlam değildirler.Üstelik bütçe kısıtlıysa.
Dediğin fiyata kaliteli birşey bulman zor ama şuna bir bak istersen işini görebilir. http://www.avmarketi.com/asp/product/7722/1910-ALBASTAR-MACRO-KAMIS-450CM
arkadaşım 50 TL. bütçe ile uzağa atacak kamış almayı düşünüyorsan bence alma.. uygun bir bütçeyi oluşturup daha fazla bir meblağ ile 4,20 lik ince surf tipi bir kamış alabilirsin.. 50 TL. verirsin ucuza alırsın ancak aylarca hatta senelerce keşke şunu alsaydım ya da bunu alsaydım diye hayıflanabilirsin.. Kol yorgunluğu, uzağa atma sıkıntısı da yanında cabası olur..
bütçemi 150 200 arasına cıkardım şuanda tavsiyelerinizi okuyorum.. edit:450 cm kamış istiyorum fakat metaryeli fiber mi karbon mu olmalı o farkı çözemedim karbon daha dayanıklı olur galiba olayı cozemedim fiberlerde esnek oluyor hem fiber hem karbon kaplama varmı ole bişi.. su cehaletimi maruz gorun :/
Kamışı Boğazda bile kullanacak olsan 450cm kamış en az 500gr gelir. Bir de 500gr lık surf makine taksan 1kg. Misina kurşun derken oldukça yorucu bir takım olabilir. Nerde hangi amaçla kullanacağın önemli. Bu kamışa takacağın makine nedir?
merhaba, suan elimde eski oltamdan kalma silver star r665 diye granit bir kamış var ama yeni bir surf kamışı alabilirim toplamda 200lira harcayacağım,,, bu bütçemle en uzağa atacak en dayanıklı kamışı alacağım ve yardımcı olacağınızı bildiğim için tavsiyelerinizi rica ile bekliyorum. ayrıca kilosu 1 olması beni zorlamaz onuda söyleyeyim =).
Fiberler kamışlar, karbonlara nazaran daha sağlamdırlar; buna karşın ağır olma dezavantajına sahiptirler. Carbon kamışlar, iletken olduklarından, kapalı havalarda, özellikle şimşekli havalarda tehlike arz ederler. Genelde kışın fiber, yazın karbon kullanılması uygun olur.
teşekkürler bi kamış aldım. albastar poseidon 2810 (420cm) http://www.denizdukkani.com/urun-detay.php?uid=30566